Автор: i_viper
Дата: 25-08-10 13:02
Като цяло композираш зле. Идеята за поставянето на сюжетно важната част в центъра не е добра. Прочети малко за композиция, правилото на третините и тн.
Във вторият кадър въпреки, че е експлоатирана тема, може да стане малко по-добре. Аз лично бих го заснел на по-дълга експозиция примерно 30 сек. и нагоре. И таз мома да не е в центъра на кадъра ми по изтеглена на дясно... може да опиташ, па туко виж станало. Тез ефекти на състаряване на кадъра са абсолютно ненужни и само пречат. А бих го снимал и маааалко по-късно или рано (зависи от позициата на слънцето) и бих направил кадъра в черно-бяло.
Ето ти за вдъхновение един автор :)
http://www.stawiarz.com/the_man_and_the_sea/index.php
Този цъкъл, "Човекът и морето" ми допада много, но и другите му неща в портфолиото са приятни.
Гледай снимки на известни автори и обогатявай визуалната си култура, това наред с четенето на книжки. Ако имаш добра теоритична подготовка, това ще ти помогне да анализираш сам кадрите си и да видиш къде си сбъркал. Някой от грешките с времето ще почнеш да ги елиминираш още в процеса на работа ... но снимане му е майката ... и то смислено, опитрайки се да спазваш (поне в началото) правилата, докато ги овладееш.
Надявам се да съм ти бил полезен. Дерзай и учи, никой не се е родил научен, но умишлено да искаш да останеш неграмотен е лоша идея. :)
Публикацията е редактирана (25-08-10 13:03)
|
|