Автор: exile
Дата: 10-04-10 15:19
Бюджет около 300 лева с ддс. - + - 50лв. за статив плюс глава.
Нормалното натоварване ще е тяло от сорта на 5д с грип със 17-40, максималното - редки случаи - тяло от първа серия със 70-200 2.8, но това ще са по-скоро изключения.
Определено съм почитател на стативи с щракалки вместо въртящите джвъчки за затягане
Възможност за закрепване на централната колона напречно - би било огромен плюс, клони почти към задължително условие но не знам дали ще се впишем в цената.
Височината - каквото се впише в ценовата граница, но при всички случаи над 1500мм, желателно е без глава да отива към 1600-1650 мм, но пак зависи какво предложите за тези пари - ако кажете че няма - няма.
Към главата претнции няма дори дали да е ябълковидна или с ръчки, понеже и на двете ще се намери приложение и ако сега се купи едната така или иначе в бъдеще ще се купува и другата - за да се ползва ябълковидната с монопод, пък и защото намирам едната за по-добра в едни ситуации, другата в други и т.н.
Теглото почти не е фактор, няма да се ползва за планинарстване и продължително разнясане - мята се в колата и газ.
Предрасъдъци към марки - никакви, само да го има на склад в България, че до десетина дни трябва да е налице. Ама като се има предвид ценовата политика на Бенро май натам отиват нещата, само пустото заключване на краката ме дразни.
|
|