Автор: kart
Дата: 01-01-10 14:19
Честита Нова година! На всички форумци и колеги желая здраве и късмет през 2010...
и много незабравими кадри!
P.S.
Да отбележа вече ,че във Photographer.ru от днес 01.01.2010г. вече не съм на първа позиция, което нито е толкова важно, нито кой знае каква трагедия, нито пък някаква драма... Просто ме наведе на някои разсъждения върху живота...
Случката:
Някой днес в първия ден на новата година, типично по нашенски е казал , ха да ти е на хаирлия годината и е забил на всичките ми снимки без изключение - еденици с което смятам ме е пратил там където ми е мястото
Надявам се който го е направил да е останал удовлетворен от това...и годината за него е започнала удовлетворяващо и жизнеутвърждаващо!
Малко предистория:
Във сайта photographer.ru участвама от май 2009 г. поствал съм снимки през доста голям интервал от време, не съм правил коментар под никоя снимка на друг автор, не съм участвал във нито една тема във форума и не съм добавил нито един автор в любими и избрано, не съм си изтривал нито една снимка с по-нисък рейтинг като не съм споделял дори и с приятели че съм качвал снимки там - всичко това с една едничка цел понеже исках да получа максимално независима и безпристрастна оценка във фотографски форум извън българия - където нито някой е чувал за мен , нито ме е виждал. Идеята ми беше фотографиите ми да говорят сами за себе си и за красотата на България, ако сте обърнали внимание единствения албума в който съм ги качвал се казва - Красива България...
Темата:
Стигнахме и до темата от преди 2-3 дни във фото форум, където веднага се разгоряха страстите...съжалявам , че така се получи - лично аз нито съм възприемал някога фотографията като състезание, нито и занапред имам желание да меря шпага с когото и да било...
Фотографията е средство с което ,човек се самоизразява чрез фотографиите си - показва своята душевност и своя поглед към заобикалящата го среда - природа и хора...
Фактите:
За 8-месеца от както качвам снимки в руският сайт нямах по-ниска оценка на моя снимка от 6-тица, след като се появи темата във форума получих доста шарени оценки ,а днес със 16-сете единици вече смятам съм получил и заслуженото - така нареченото натриване на носа - нещо от рода - Абе ти какво си въобразяваш...
Изводите:
Та в личен план смятам че нито ще почна да правя по хубави , нито по лоши снимки, ще продължа да работя върху това което съм започнал може би и с още по голяма страст и желание...
В заключение:
Само ми е малко тъжно и за пореден път се убеждавам в типично нашенската народопсихология... Не е важно аз дали съм добре важно е Вуте да е зле... Жалко е че има и такива хора които не само така започват годината, а това най-вероятно осмисля и живота им!
1-вият ден на новата година:
Тази сутрин като се събудих, също както и миналият 1-ви януари, нарамих чантата с фотоапарата и излязох да поснимам, годината започна с разкошен,слънчев и топъл ден... На хаирлия ще е!
|
|