Автор: Lalinda
Дата: 03-09-09 00:56
Някои, по родопските села, сами искаха да се снимат с нас преди години, когато стана възможно да се ходи и по селата из кльоновете.
Когато сме искали да се снимаме с жени и в групата ни е имало мъже, са отказвали. Снимали сме се жени от групата с жени от тях.
В Мароко жените се отвръщаха, когато видят, че някой насочва неопределено апарата си към тях. Мъжете също не желаеха да бъдат снимани, нито те самите, нито жените наоколо, иначе с удоволствие си разговаряха с мен и дори настояваха да им дам по някоя bise (целувка), вкл. в присъствие на спътника ми.
Понякога обаче сами предлагат да бъдат снимани, за пари.
В Босна и Косово не съм имала проблеми да снимам хора, но винаги съм питала може ли.
В Западните Родопи са ми позирали, при желание да бъдат снимани, ако не са искали, не съм ги снимала.
Не зная обаче как вие самите бихте реагирали, ако тук надойдат някакви с фотоапарати и решат да снимат бита ви, независимо дали са мюсюлмани или не.
Прочее, престанах да ходя по сБирките на форумци, тъй като някой постоянно насочваше апарата си и към мен, сякаш съм някакво историческо изкопаемо, дори да настоявах да не ме снимат.
|
|