Автор: abyser
Дата: 04-03-08 10:28
Вчера ме спряха. На удобно място, за пресичане на двойна непрекъсната линия. Наврели са се като мишоци в една тясна уличка до парка "Заимов" и очакват премии за празничния следобед. Изкара ме от колата - уж да ми покаже откъде е трябвало да мина (махна описателно с ръка), а всъщност да сме насаме.
Много тежко нарушение, как може да си разваляме празника...
Какво да правим? Стана ми ясно - викам му глоба с фиш и да си стискаме ръцете.
На става, вика, това си е за акт... Какво да правим? Пиши нещо друго, дето става за глоба с фиш. Пак не ставало. По правилник моето нарушение било за акт, 4 точки и глоба до 150 лв. Какво да правим? Ми не знам тогава, викам, оправяйте се.
Пуснаха ме, но в очите им се четеше разочарование, че условията не са удобни за празнична премия.
Има няколко неща, дето много ме дразнят в поведението на всички катаджии, щото цялата система е измислена да има заобикалки и мегдан за даване на кинти на ръка и да ни правят на маймуни.
1. Какво работите? - кво ги интересува???
2. Имате ли актове до момента? - имам си, мои са си
3. (част от 2) вдигат талона към светлината да видят дали има следи от телбода, с който прищипват талона към акта в КАТ
3-тото най-много ме дразни. Случайно ли в КАТ ползват телбод или просто ни третират като аборигени?
Не ми стана ясно защо докато си говорим ми записваше данните (име, номер на колата...) в един халваджийски тефтер - тип календар. По 2-ма - 3-ма на страничка. Време да минава и приказка да става.
|
|