Автор: asahi
Дата: 15-05-10 23:18
Ох, не исках да пускам такава тема
$ 11 000 не достигат за лечение на Петър Гюзелев от Щурците
11 000 долара не достигат на Петър Гюзелев от Щурците, за да замине на лечение в САЩ.
Китаристът от Щурците има тумор в лявата част на мозъка, пишат от "24 часа". От тази тежка болест почина през 2001 г. Георги Минчев.
“В началото всички мислеха, че съм претърпял инсулт, но след втория удар преди три месеца се разбра, че е по-тежко”, разказва Гюзелев.
На 24 май той трябва да лети за Лос Анджелис, където е най-добрият център в света за лечение на неговата болест - “Сийдърс Синай медикъл сентър”. Операцията е предвидена за 25 май.
Но по време на дългото чакане се увеличила и сумата за операцията - от 110 000 на 120 700 долара. Финансова подкрепа са оказали както музиканти, така и колеги общински съветници.
"В началото всички мислеха, че съм претърпял инсулт, но след втория удар преди три месеца се разбра, че е по-тежко", разказва Гюзелев. Той търсил лечение и у нас, и в Турция, и в по-големите европейски държави, но клиниките не разполагали с необходимото оборудване и професионалисти.
25 май е третата дата, която предлагат на Гюзелев. От първата досега минават няколко месеца, които той губи в чакане на необходимите разрешения на Министерството на здравеопазването. "За да получи някой човек средства, трябва комисията да гласува отпускането им. Мина доста време, защото се смени и министър в МЗ. Те ми осигуриха и самолетните билети до Лос Анджелис", обяснява Гюзелев.
Финансова подкрепа на Петър Гюзелев са оказали както музикалните, така и колегите му от СОС. Щурците дори организират концерт на 21 май, като ще дарят хонорарите си за лечението на своя приятел. Гюзелев е общински съветник в София от листата на ГЕРБ и колегите му са отпуснали с гласуване сумата от 15 хиляди лева.
"Тъкмо бях събрал 110-те хиляди долара, и разбрах, че трябват още 11 хиляди. Приятели, роднини, колеги - всички помагат, аз си продадох дори и колата", разказва Петър.
"Той изглежда добре и в общи линии се чувства добре, а и ние винаги ще го подкрепим", каза за колегата си вокалистът на Щурците Кирил Маричков.
|
|