Автор: kaiser.soze
Дата: 07-10-08 13:15
Заготовка за каймата: 1 кг телешка кайма добавяш към предварително настъргания и задушен кромид лук, добавяш черен пипер, комион (може и 1 настъргана чушка и 1-2 настъргани моркова). Добавяш 1-2 големи супени лъжици доматена салца или 1/2-1 лъжица доматено пюре (по-концентрирано е). Накрая се добавя и риган.
Бешамелов сос: разтопяваш масло (или равни части масло и олио), добавяш брашно в съотношение 1:1 с мазнината, през цялото време се бърка докато стане на каша. Сваля се от огъня, добавя се малко черен пипер, яйца, прясно млеко (за 1 л млеко са 3-4 яйца). Може да се добави малко индийско орехче и кефалотири (знаеш ли какво е това?! има го в Гърция).
ПАСТИЦИО: Сваряват се макарони, по-дебели от тези с размер на спагети. Измиват се добре със студена вода, изцеждат се, разбъркват се с малко сол и олио.
В тавичка разстилаш половината макарони, върху тях каймата, приготвена по горния начин, ако имаш кефалотири настъргваш малко (може и твъд кашкавал, ама малко). Отгоре останалите макарони. Накрая се залива с бешамеловия сос и се пече.
копи-пейст от нета
това ли е?
|
|