Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Vajno ! Za novia konkurs !
Автор: boni   
Дата:   17-02-04 10:28

Време е да обсъдим регламента за следващия конкурс на Панасоник.Наградата е голяма и въпреки ,че системата на гласуване ще бъде сменена,се опасяваме ,че пак ще има спекулации.
За тази цел предлагаме жури оглавявано от представители на Панасоник България да изберат измежду първите 100 снимки в рейтинга на конкурса на кого да дадат наградата.Идеята е този път журирането да стане на традиционната изложба ,след приключването на конкурса и да се журират само снимки изпратени на хартия.
Тука обаче се сблъскваме с още един проблем – анонимността.
В тази тема искаме да чуем вашето мнение по този въпрос. Идеята е снимките от този конкурс да бъдат анонимни(да не се вижда името на автора) до приключването на конкурса.Дори да не може да се виждат и коментарите под снимката,докато човекът не гласува. Въпросът е дали това е възможно в такава среда като интернет?

Отговори на това съобщение
 Re: Vajno ! Za novia konkurs !
Автор: jumbo   
Дата:   17-02-04 10:32

аз съм за

Автор: kirilius   
Дата:   17-02-04 10:33

Vinagi ostava vazmojnostta niakoi avtor da razprati adresa na svoiata snimka na fan-cluba si ;-)

Inache ideiata e OK, pone shte se povishi obektivnostta do niakakva stepen.
[smilie24]

Автор: zar   
Дата:   17-02-04 10:34

Това с анонимноста трудно ще стане, поне за тия от вас, които се събирате редовно... Пък и има фотографи с изграден стил...
Най-добре според мен е оценките и коментарите да се видят чак в края на конкурса, въпреки че според мен това може да доведе до спад на коментарите и общата сума на оценките.

Дата:   17-02-04 10:36

ами то е най добре да се пуснат снимките чаааак накрая както по големите конкурси ама.....[smilie2]

Автор: plam   
Дата:   17-02-04 10:38

за

Автор: J0R0   
Дата:   17-02-04 10:41

Това с анонимността според мен поражда известни въпроси.
90% от хората тук ходят и на други фотосайтове, голяма част от снимките се пускат и другаде.
Какво се случва примерно, ако някой си пусне тук снимката, тя не се вижда чия е, а я пусне и на Култа или във Фотографер.ру, но вече с името си?
Става още по-голяма несправедливост.
Едни автори ще са анонимни - други няма да са.

Дата:   17-02-04 10:43

ами тогава който участва в този конкурс да няма право да пуска снимките другаде поне докато трае конкурса напълно честно ми се вижда спрямо организаторите а и все пак организатора трябва да получава някакви временни права за да използва снимката за своя цел я вижте какви са усповията на канон така че малко допълнителни условия няма да е зле[smilie8]

Дата:   17-02-04 10:48

Може авторите да не са анонимни но оценките да не се виждат даже и след гласуване, да няма и подреждане по рейтинг. Дали е възможно потребителя да вижда подреждане съобразно собственото си гласуване - тогава всички ще са доволни - докато се покаже крайния резултат ;)

Публикацията е редактирана (17-02-04 10:50)

Дата:   17-02-04 10:49

plam: [smilie24]

Дата:   17-02-04 10:49

а да и това е идея да не се знае оценяването [smilie7]

Дата:   17-02-04 10:53

полезен е и словестен израз на оценките, както е при руснаците
например:
ужасно 2
незадоволително 3
бива 4
харесва ми 5
нямам думи! 6

Публикацията е редактирана (17-02-04 10:54)

Автор: Boreto   
Дата:   17-02-04 11:05

Продължавам да твърдя, че най-доброто решение е копиране регламента на утвърден конкурс (пример конкурса на Фуджи) и чак след приключването на конкурса, правене на равносметка и опити за усъвършенстване на правилата за следващия конкурс.

Дата:   17-02-04 11:08

A kakyv e reglamenta na Fuji?

Автор: strench   
Дата:   17-02-04 11:09

бони, аз съм за

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-02-04 11:34

Ми да се укаже в правилата, и такива снимки да се декласират. Аз участвам в доста фотосайтове, но нищо не ми коства да не пускам снимките от конкурс, които тече, още повече, че такава стратегия имат и на фотофорум.ру например - задължават автори в 1 категория конкурси, да не пускат снимката си другаде, докато се оценява анонимно. Там не може да има и Лого (после може да се слои..да се реъплоудне снимката - за коректността на промяната се грижи админ.), за Exif се грижат предполагам администраторите. Грижата за анонимността на снимката е на админа, а ако приятели ти направят номер, казал си им, снимаш с тях..разпавяш къде си го снимал - декласация, за твоя сметка.
Само си говорим - а очевидните приятелски намеси се правим, че не се виждат..вадят се смешни доводи. Уж някои снимки се зариват с незаслужени 2-ки, пък всъщност рейтинга им расте [smile] ..пък класирането си става както си го мислим. На последния конкурс пак имаше доста рокади в последните часове дори, беше по-забавно от филм, въпреки, че бяха "по-нежни" отпреди, пък и не се отнасяха за "фаворитите", този въпрос беше решен доста по-рано.[smile]
Стила - въпроса със стила си е проблем на авторите, и на техните поддръжници. Конкурса е репортажен..доколкото прочетох, а в този жанр има добри и лоши попадения, а не неподражаеми стилисти и прочие. "Мигът от живота" е във възможностите на добрия фотограф, а не на напудрените изпълнения. Там не може да има имитация, и да остане незабелязана..а ако - здраве да е, нали сами ще си избираме!?
Журито - компетентно или не, със свои любимци или не .....какво ще значат нашите оценки - в крайна сметка те дават парите, и са си в правото да си определят наградите. Призьорите до голяма степен ще представят и ТЯХ, защото ще са ТЕХНИЯ избор. Аз съм ЗА. Така разните игрички стават доста безпредметни и ненужни, и ще се спомогне за това, да даваме по-обективни и незаинтересовани мнения и оценки.
Друг "проблем", които ще се появи, ще предизвика дискусии и недоволства:
Наградата е апетитна...а има доста добри фоторепортери, които така и така им се плаща всеки ден да търсят и предлагат такива сюжети [smilie3] Те ще доидат и ще участват...и нашево брата аматьора ще се състезава с тях [smilie18] Трябва да се държим достоино, и да се стремим да направим най-доброто в трудна конкуренция, а не да дърпаме нещата към собствените си възможности и постижения.
Успех.

Автор: emcho   
Дата:   17-02-04 11:43

Opredeleno reglamenta da e kato na drugi otvardeni konkursi...

Prashtash si hartienite kopia kadeto triabva da si gi oceni jurito, pak posle veche moje da se pusnat na obshtestvenoto mnenie

Автор: dreamweaver   
Дата:   17-02-04 11:48

Ето, започна се!
Според мен анонимност не може да има и участниците трябва да приемат този факт преди да започнат конкурса.
Може ли да е анонимна снимка на AVEL, zafteto, Ivan_A, Pho, SOO, vp, special_k, Simon, Mobby-Dick, Mick, TheMadMan, borissov, ajvili? Има и още много, на които им познаваме моделите, пейзажите, местата, които снимат, похватите, фотоапаратите...
Конкурс означава конкуренция, а тя НЕ означава равни условия. Участвайки в даден конкурс, аз знам с кого се конкурирам и приемам условията така, както са.
Така,че СКЪПИ ОРГАНИЗАТОРИ, не се притеснявайте, загдето не можете да осигурите равни условия и анонимност!
За нас, участниците, остава удоволствието по време на конкурса и надеждата журито да избере най-добрите.
За мен удоволствието да участвам е много по-значимо от едно нещо, което МОГА да си го купя.
Успех на всички, организатори и участници!!!

Дата:   17-02-04 11:49

ама че словоизлияние[smilie18]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-02-04 12:06

dreamweaver, за мен мога да кажа - да, може да ми е анонимна снимката..е да, може да ми се наложи да не пускам други снимки от това място, дето съм я правил, да използвам други похвати. Други фотографи - да сменят модела, програмата и т.н.(но то и без това не е за макро, пейзаж, или портрет...а репортажен е жанра)[smile]
По-важно е друго според мен: Трябва снимката по някакъв начин да говори, че е правена точно през времето на конкурса (скоро във фотофорум.ру имаше такова изискване за 1 миниконкурс)...че не е публикувана преди това, не е участвала в други конкурси и подобно. Защо? Защото, никак не е трудно, един фотограф с 30 години стаж, да бръкне в дълбокото си чекмедже, и да извади един шедьовър, които обективно да е най-добър, пък ако няма такова изискване - да го оплюваме незаслужено. Та така мисля аз.[smile] Знаете, как го правят на фотофиестите и подобни.

Автор: TheMadMan   
Дата:   17-02-04 12:27

boni, 81 пъти да за твоето предложение. Това е начина, който предлагаш.

Жури и Ананимност до край, журито да гледа снимките, а не имена или никове.

а не ама ела брат ми и се регистрирай и гласувай за мен и после и целата махала и тя.

[smilie24] [smilie24] [beer] [smilie18]

Автор: emmmo   
Дата:   17-02-04 12:36

Жури, разбира се!!!
И снимките да са направени по време на конкурса!

Автор: J0R0   
Дата:   17-02-04 12:40

А това как се доказва? Кога са правени?
На Фотоваканцията е лесно, дават ти филм, всяка година - различен и после настройват машината да не чете други филми. А тук?

Автор: feon   
Дата:   17-02-04 12:40

АНОНИМНОСТ[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Пък и ще бъде забавно да се чудим коя снимка на кой е![smilie5] [smilie5] [smilie18] [smilie18]

Мисля, че доста от оценките тук са заради автора..не винаги за снимката. А това е 1во лоша услуга на самия автор и 2ро нечестно по отношение на другите.
Така, че нека всички да са анонимни и да не качват тези снимки другаде, докато трае конкурса.[beer]

Автор: TheMadMan   
Дата:   17-02-04 12:41

съгласен съм и за това предложение да се пратят на хартия и след края на журирането и конкурса да се покажат тук ...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна