Автор: simbon4o
Дата: 09-04-06 23:22
ами от изброените Panasonic и Canon са "добри"
Канона е с въртящ дисплей и висока цена,
панасоника е с голям дисплей(въртящ е по-добре) и ниска цена, като картина ще са вече еднакви, въпреки, че не съм виждал снимки с канона. Мисля че ще са еднакви щото 1/2.5" матрица с 6 мегапиксела ще има шумоподтискане здраво и ще е едно мазало. FZ7 поне според мен дава по-лоша картина от FZ5. FZ5 и S2IS можеш да сравниш на dpreview.com, според мен FZ5 e по-добре от двата защото канона повече омазва нещата при ниска осветеност, но при новите мазането ще е еднакво - голямо.
За тия пари, имайки предвид че канона струва над 1000лв(S2IS е толкова новия ще е още повече), има един дето аз снимам с него и дето ще ми изядат ушите след малко задето си го хваля :) ама не е така, просто е на арите си най-доброто за мен поне FZ30. Има значителни преимущества и пред S3IS и пред FZ7 :).
Важни преимущества на FZ30:
8Мpix
ръчен зуум
ръчен фокус на гривна
RAW който пише за 3 сек
въртящ дисплей с 235000 пиксела (дисплея му според мен е по-добър от на канона и като цветове и като възможност за настройка и ...)
По-удобен е и по-тежък(това не мен ми харесва онези са като играчки)
Като цяло апарата е по-горен клас.
Ако ще е на тия пари обаче и си съгласен да мъкнеш раница със обективи, вече можеш да помислиш и за едно Olympus E500 с два обектива и 1GB карта което за 1600лв е МНОГО добра оферта. Печелиш - много по-малко шум, готин DOF, бързина.
|
|