Автор: Phoki
Дата: 01-03-06 11:30
Доскора снимах със самоделни "макро лещи"/разбирай лупи от всякакъв десен/и понякога резултатите бяха добри.Снимам със "сапунерка" и се наложи да си правя приставка за захващане на лупите. Реших въпроса с кутийки от бели червеи за стров, на които изрязах дъното/за да стават на обектива/, а на капачките с топъл силикон залепвах лупите.Когато не ми стигаще приближението, слагах отпред и една лупа държана на ръка.
Купих си нова сапунерка, а за нея си взех приставка на 55мм, диоптри и филтри /от "базар-а" на ФФ/благодаря на колегите/.Снимките стават ОК.Пробвах с диоптри и телеконвертор-10х на RossN- при добра осветеност става!!Ще пробвам и със светкавица, но още не съм имал време!Телеконвертора позволява правенето на фотки от по- голямо разстояние.Тъй като +1 диоптър не ми е необходим, махнах лупата и го залепих на 135мм обектив/Практика/за ползване обратно, а на втора приставка на 55мм/10х Strong 94/залепих плочката с резбата от Зенит.СЕга мога да ползвам обектива и нормално, като лично на мен ми се струва, че фотките стават по- добри /вярно няма толкова мощно приближение/, но на мен ми наресва.
Но най ми харесва да експериментирам! ![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
Публикацията е редактирана (01-03-06 11:34)
|
|