Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хубав ли е Nikon "Coolpix4800" и колко струва в България
Автор: Alexx   
Дата:   11-12-05 17:40

Хубав ли е Nikon "Coolpix4800" и колко струва в България

Отговори на това съобщение
 Re: Хубав ли е Nikon "Coolpix4800" и колко струва в България
Автор: Стоев   
Дата:   11-12-05 17:51

Сапунерите на Никон нямат добра слава, за разлика от СЛР-тата им, иначе питай:

Телефон : 02/8500350
FAX: 02/8500351
E-mail: office@profiled.net

Автор: джъмбо   
Дата:   11-12-05 20:58

стоев не се изказвай неподготвен
колко си снимал със сапунерка никон??
аз доста
и с канон
и с минолта
и с още доста други

Автор: simbon4o   
Дата:   12-12-05 00:27

този не струва има малки способности за нощни снимки да не кажа никакви. Макрото е добро единствено, много стар модел е.

Re: Хубав ли е Nikon
Дата:   12-12-05 07:10

За макрото съм съгласен.
Една усмивка за джъмбо с кулпиксче линк[shtrak]
[ezik] [beer]
дописвам за инфо $447 в турско
Линк

Публикацията е редактирана (12-12-05 08:45)

Дата:   12-12-05 09:08

помня че навремето като си избирах бившия ми олимпус гледах и това щракало и то нямаше особено много ръчни настройки, беше с много слаби нощтни снимки и по-малко варио. И беше маса пари по-скъпо. При наличието на пазара на промоция на FZ5 няма какво да се замисляш, това никонче и FZ4 не може да пребори :).

Автор: джъмбо   
Дата:   12-12-05 09:11

много са ми смешни напъните да имало ръчни настройки.....
искат от сапунерката освен сапун и кафе да има.....

естетсвено е че не може да се сравнява с панасоника все едно да сравняваш фолксваген с мерцедес...
и двете са коли....

Дата:   12-12-05 11:21

Това Coolpix 990, с което се самоснимах вчера по обед, се използва за макро фотки в огромен завод и си е извадило парите многократно.
Старичко е, но невероятно дуракоустойчиво и здраво. Не бих вкарал цанонче на места, дето съм снимал с никончето и е капала нафта отгоре без възможност да се пазя...
Не мога да разбера само, защо не успявам да снимам с него нещо по-далече от 2-3метра, а също умазва на широкото и дългото на зума дори при идеални условия за снимане.[smilie8]

Автор: Nooky   
Дата:   12-12-05 11:41

Чакайте да ви кажа аз нещо, с един приятел тук от форума, ходихме малко обикаляхме из София по магазините да разгледаме техниките. Влязохме в ЦУМ, и по точно в германос, гледаме ние какви апаратчета има и слушам някакъв пич вика на на един колсултантите в магазина. Какъв апарат ще ми препоръчате, искам да е с голям зоом, да е поне 6 Мега Пиксела, да има ръчни настройки, да е с ръчен фокус, да е лек удобен, да е със зареждаща се батерия и да не е повече от 500лв.(не си спомням всичко ама май изреди още.)
И ония от магазина вика, довиждане господине като намерите такъв апарат се обадете, да си купя и аз, При нас такива няма [smilie5] [smilie5]
[smilie19] [smilie19] [smilie19] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak]

Автор: Pantelei   
Дата:   12-12-05 12:32

Модела е точно на една година. Матрицата му е малка 4МП, но е с най големия оптичен зум в класа си: 8,3x. Един познат си го купи отвьн преди месец за 380 долара с 256МБ карта.Нощните му снимки са зле,но пьк правени от рька и сравнявани сьс правени от по скьп апарат при сьщите условия.
Общо взето прилична сапунерка.

Дата:   12-12-05 13:04

това никонче да те поправя е с най-малкия зуум в класа си, а именно класа на компактните зуумове :). Там има и 12х даже ;). На не толкова компактните има и 15х :).

Стоев 990 е голямо куче ;) много добра камера! Ама твойта май се е обозила системата от лещи или автофокуса - удар или нещо. Иначе и за сега апарата е много як!

Автор: bobihot   
Дата:   12-12-05 13:42

Здравейте,
Едни познати си купиха :
PENTAX OPTIO SV I
-5.0 МЕГАПИКСЕЛА (1/2.5''CCD)
-5X ОПТИЧНО ПРИЛОЖЕНИЕ

и правят много добри снимки и макро- не знам дали са ги пуснали?
Ако има интерес ще ги

Автор: bobihot   
Дата:   12-12-05 13:50

Иначе по данни и
PANASONIC DMC-LZ2EG
-ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР НА ОБРАЗА-MEGA OIS
-24X ZOOM (6X ОПТИЧНО, 4Х ЦИФРОВО)
-5 MEGAPIXEL CCD
-2.0" TFT LCD ДИСПЛЕЙ

Не е лош, ама не съм го виждал в действие?

Автор: Pantelei   
Дата:   12-12-05 15:13

Симбон4о, зависи как ги разглеждаш апаратите.Aз специално гледам тялото като големина- компактност,с каква матрица са го оборудвали и оттам с каква оптика са успели да го дооборудват.После тази оптика прибира ли се напьлно в тялото, за да може да приберещ апарата в джоба си при нужда или винаги ще ти трябва чанта.Сьответно ценовия диапазон на апаратите да е близьк за да има и тази немаловажна база за сравнение.И като е по скьп кое го оскьпява- марката, оптиката-диаметьр зум, вида на батериите,режимите на работа, степента на компактност, дизайна или нещо друго.
Ако за теб такива подробности са без значение естествено си прав да го сравняваш ,с който и да е апарат.
Групата на Point and Shot апаратите наистина е много голяма.
Но естествено едно е да побереш оптика в тялото на Sony DSC-H1,Olympus SP-500 или Kodak EasyShare Z740 и сьвсем друго в тялото на вьпросният Никон.
Затова и за мен, при тази големина на тялото
са вкарали максималния оптичен зум , които сьм виждал.Без да се завьрта оптиката спрямо тялото,каквито модели вьрвят сега.
Pentax-a Optio е наистина много компактен, но неудобен за работа с една рька- няма заоблеността за захват в района на батериите. Дигиталния зум е една измама по принцип, макар,че Никона има поне 4 кратен такьв.
Не ползвам Никон за сьжаление,но оптиката им е пове4е от прилична след като правят и сериозни микроскопи,каквито сьм виждал.

първа  назад  1     всички  напред  последна