Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus? Canon? Samsung?
Автор: Eeyore   
Дата:   18-06-04 01:25

Здравейте! И аз като доста хора реших да потърся съвет преди да реша какво точно да си купя!Колебанията са ми между:
1. Canon A75
2. Samsung v.5000
3. Olympus C-50

Снимал съм с Olympus C-310, сега имаме служебен Olympus C-750, и съм доволен, предполагам че и с-50 също се държи добре,но все-пак някакво мнение по въпроса??

Много се изкушавам за модела на Самсунг,защото ми изглежда най-балансиран като качество и цена? Ще бъда благодарен,ако някой има впечатления за този апарат.

За Canon A-75 така и не успях да прочета отрицателни отзиви,но все-пак някакво мнение и за него ще е добре дошло!

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus? Canon? Samsung?
Автор: J0R0   
Дата:   18-06-04 10:37

Samsung!
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ivcho   
Дата:   18-06-04 21:18

Samsung v40[smilie24]

Автор: plam   
Дата:   18-06-04 22:02

е откога Samsung прави апарати[smilie5]

Автор: keser   
Дата:   18-06-04 22:03

6tom Boni gi vnasia.... :-)

tova e za maitam, az niamam nabludenia vurhu tezi modeli
[beer]

Публикацията е редактирана (18-06-04 22:07)

Автор: boni   
Дата:   18-06-04 23:54

Pravi ot okolo 8 godini,a digitalni ot okolo 2-3 godini. Otnachalo ne biaha dobri ,no poslednata godina drypnaha mnogo s modelite ot seriata V.
V5 e hubav aparat. Izpolzva matricata na Sony 5mp 1/1.8",koiato se slaga i v mnogo drugi marki - Canon,Olympus,Nikon i t.n.

Автор: papi   
Дата:   19-06-04 02:20

откога Samsung прави апарати...ot skoro,no gi pravqt ka4estveni...

Samsung Sux
Автор: mannesmann   
Дата:   19-06-04 13:03

SAMSUNG и КАЧЕСТВО са две мнооооого далечни понятия. Виж на дизайн и реклама на продуктите си равни нямат, но от малкото си съприкосновения с техника от тази марка (телевизор, микровълнова - и двете дадоха непроправими дефекти малко след изтичане на гаранцията им ), а и от впечатленията на познати и роднини мога само да кажа SAMSUNG SUXXXX .

Знам, че между фурна и дигитален апарат има космическа разлика, но става въпрос за принцип. Щом повечето ти продукти са бъгави не очаквай дигиталните апарати, които скалъпват (пардон сглобяват) да са на ниво.
Просто марки като Samsung и LG ще бъдат винаги второразредни - колкото и да се напъват (така както OPEL i FORD никога няма да стигнат BMW i AUDI).

Иначе аз бих ти обърнал внимание на моделите на SONY - както boni каза и може би малко хора знаят, но повечето от съвременните модели на най-различни марки работят с матрици на Sony - това може само по себе си да бъде показателен довод за избора ти!

PS: дано не съм обидил вносителите на Samsung (нищо лично) :P

Автор: Viper   
Дата:   19-06-04 15:23

Нямам наблюдения върху другите модели,но за Canon-a определено нищо лошо не може да се каже.Не съм срещал лош модел Canon досега.Аз мисля да си купувам А75 тези дни.

Автор: TPECHAT   
Дата:   19-06-04 15:56

SAMSUNG = GNUSMAS
ako me razbirash [smilie23]

Дата:   19-06-04 16:08

ТРЕСНАТ [smilie24] [beer]

Автор: solo5   
Дата:   19-06-04 16:44

samsung v4 е много добър фотоапарат
А колкото до телевизорите и микровълновите печки [smilie5] няма смисъл да обяснявам, че те се правят в различни подразделения [smilie3] има голяма разлика

Публикацията е редактирана (19-06-04 18:17)

Дата:   19-06-04 17:10

Сигурно V4 е добър апарат,но май е по-добре Самсунг да си правят печките и телевизорите.А ако излезе някоя фурна на Canon или Nikon кажете че да си купя [smilie19]

Автор: stoevmobile   
Дата:   19-06-04 17:27

"Автор: Viper
Дата: 19-06-04 15:23

Нямам наблюдения върху другите модели,но за Canon-a определено нищо лошо не може да се каже.Не съм срещал лош модел Canon досега."

Ами какво ще кажеш за S1? Точно на него ли се сетиха да махнат AF спомагателната лампа заради мега зума?
Ами аз по принцип на тъмно не снимам, ама ми се наложи веднаж, сега се кръстя и чета учебника по фотошоп. Ама веднаж снимано не на фокус, как да го поправя после?

Дата:   19-06-04 17:37

Не съм ползвал S1,но доколкото знам си има Manual focus,има и Focus lock.

Автор: stoevmobile   
Дата:   19-06-04 18:01

всичко си има, ама в тъмното е като новородено бебе - хем си има всичко, хем не може да го използува, а фокусирането му убива кефа от снимането

Автор: Canon   
Дата:   19-06-04 20:48

Иди на сайта на www.dpreview.com и виж какво пише за тях. Много коректни тестове има там. Иначе ще получиш ограничени съвети

Дата:   19-06-04 21:05

На http://www.steves-digicams.com също има полезна информация...

Дата:   19-06-04 23:19

Интересно от кого Нокия си купуват LCD панелите за GSM-ите вече втора година:))
Самсунг наистина не е фотографска марка,но последните и модели са доста добри.Преди 2 години не бяха добри. До миналата година по-евтините модели не бяха добри(101,201),но новите модели са качествени,включително и в ниския клас. Казвам ви го като човек,който работи с марката ,без да се изсилвам. Знаете ,че въпреки ,че продавам Самсунг ,съм имал Канон,Никон,Сони,Олимпус и т.н. и винаги споделям впечатленията си от тях.
Разбира се Канон ,Никон,Сони са класика,но все пак по мои наблюдения в България се продават около 800 дигитални апарата Самсунг месечно,а в сервиза към настоящата дата има общо 9 апарата.
Към момента моделът V4000,остана единствен в ценовата си категория,който продължава да използва голямата матрица на Сони 1/1.8",докато почти всички останали марки минаха на 1/2.5" и 1/2.7",защото е по евтинко ,а и без друго народа не разбира и гледа мегапикселите първо.
Примерно 3mp А75 е с по-малка матрица от V3 и като шум е по-зле...
На много хора от форума до сега съм продал изгодно V4 и не помня до сега някой да се е оплакал от качесвтото на този апарат.
Общо от този модел(V4) в БГ има продадени за 1 година точно 628 апарата(първата цена беше 919лв ,последната 469лв) и не знам да има нито една рекламация относно качеството на картината или от техническо естество.

Публикацията е редактирана (19-06-04 23:24)

Автор: TPECHAT   
Дата:   19-06-04 23:39

Boni, kvo znachi dobyr aparat :)
po-skoro govorim za "tia pari tolkova" :)

[beer]

Дата:   19-06-04 23:45

Ами значи ,че V4 примерно не е по-лош като качество на картината от Канон А80.Сравнен с А75 е много по-добър.
Ако говорим за старите модели в ниския клас (130,101,201 и т.н.) ,да те бяха пълни дървета - това е вярно.Но вече са история.
единствената марка между другото ,която наистина няма и не е имала много лош модел е Канон.Всички останали са имали много яки издънки,включително Никон,Пентакс,Олимпус и Сони.

Публикацията е редактирана (19-06-04 23:49)

Дата:   20-06-04 00:56

Благодаря на всички за мненията до момента!Дано да има още отзиви,разбира се!:)
Доста подробно разглеждах www.steves-digicams.com,според скромното ми мнение е доста добър сайт!Гледах тестовите снимки на Samsung v.4(там не открих модела v.5000),даже извадих няколко от тях на хартия(извинявам се,ако на някои от по-разбиращите във форума това му се стори смешно ),но резултатът бе повече от добър
Boni,както разбирам се занимаваш с продажба на Samsung. Идеята ми е през следващата седмица да пазарувам от Техномаркет! Имаш ли по-добра идея? Понеже и други приятели проявяват интерес,желателно е мястото,от където се купува,да предлага лизинг!

Дата:   20-06-04 01:54

Забравих да кажа,че не съм много съгласен с тези,които твърдят,че Samsung могат да правят само фурни!:))
Притежавам едно единствено нещо от тази марка,и то се държи добре VP-D20I (вярно,още е в гаранция,но се надявам да няма проблем и по-нататък) Имам забележки относно издръжливостта на батерията, (и качеството на снимките/ниската резолюция/,които прави,но точнопоради таз причина искам и фотоапарат
Не разбрах съвсем и разликата между v.4 и v.5000! За първия до момента чувам предимно хубави неща,а за втория почти нищо!Има ли същестена разлика между двата модела,освен единия мегапиксел повече!

първа  назад  1     всички  напред  последна