Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 рол-филми
Автор: adonchev   
Дата:   25-05-05 15:57

Здравейте, Търся евтини черно-бели рол-филми, ефке(25, 50, 100), класик 100 еко+, фортепан 100... Има ли някой в България който продава такива или трябва отново да си ги внеса от чужбина? Другият въпрос е: Ако реша да ги внеса от да речем Хърватска (ефке) или Германия има ли други като мен които търсят и биха се навили после да си купят? Колко? Вчера получих офертата от Фотокемика-производителите на ефке, според която, при заявка от 150 рол-филма, цената, с транспорт, 20% ДДС и 10%(от цената на филма)награда за положения труд, излиза 5,50лв./бр. - Навити? Неангажиращо защото на мен 150 филма ще ме изкарат около 3 месеца... мога и сам да си ги изразходвам. Класик 100 еко+ ще излезе още по-евтин, но там разправията е повече. Продажната им цена е 9,90€/10бр., но нито знам що за филм е, нито успявам да открия някаква информация във photo.net или apug.org. Само това което казват търговците като Fotoimpex.de и JandC в щатите. За ефке се знае, че са добри, но са по-скъпи... А бе, търся си филми...На всякакви идей ще съм благодарен!

Отговори на това съобщение
 Re: рол-филми
Автор: feon   
Дата:   25-05-05 16:20

Защо не си вземеш фомапан 100?
Тук от представителството излизат 3 и 60лв 1 бр. и дават много добри резултати - аз съм много доволен! А в комбинация с микрофен (ако можеш да намериш)ги водят 1:1 с fp4+. Aз не съм го проверил поради липсата в България на microphen, а и каквито и да е илфорд химии.

Така ще си спестиш разправиите по дотавки, поръчки, а няма да инвестираш толкова пари наведнъж (ако това за теб е проблем де...).

А ако решиш да вкараш илфорд химия, ме имай предвид.[smilie24] [shtrak]

Публикацията е редактирана (25-05-05 16:27)

Автор: fotocolor   
Дата:   25-05-05 16:20

Дончев от Интеграл внася ФОМА,Кодак имат и те черно-бели рол по магазините,или в склада Слатина.

Автор: bloody_mary   
Дата:   25-05-05 16:24

adonchev, шапка ти свалям![smilie24]
три филма за два дни [smilie10]

Дата:   25-05-05 16:44

Благодаря за отговорите!

за Фомапан 100: Моля, дайте ми някакви координати. В отношенията си с българските представители съм съвсем бос - до сега всичко си внасях сам, но започнах да работя много и цялата разправия съпровождаща вноса и дългите срокове на доставка започнаха да ме изморяват. А относно три филма за два дни - и до десет съм стигал при интересно време, жив и здрав да ми е хаселблад-а!

Дата:   25-05-05 16:48

Интеграл - Представител на Unomat

София 1404, ж.к."Гоце Делчев" бл. 242, вх.Б, ап.68
тел.(+3592) 59 55 16, факс(+3592) 58 17 11

и успех!

п.п. с каква химия ги работиш ч/б?

Дата:   25-05-05 17:10

Най-често с каквато намеря, случвало ми се е да си бъркам сам, когато си доставя всичко необходимо, случвало ми се е и с Кодак но-пък излиза скъпичко. Сега за сега наблягам на обема. Ще ми се да можеше по-лесно да си намирам компонентите и всичко да си бъркам сам, но сега за сега в България не съм успял да намеря доставчик... Много благодаря за Интеграл. Ще ги опитам. Ефке обаче са много добри - страшни тонове! Малко са мекички и лесно се драскат ако не внимаваш, но усилието си заслужава!

Автор: fotocolor   
Дата:   25-05-05 17:12

Izpolzvaj D-76,proqvitelq na Kodak-mnogo e dobar.

Автор: hose   
Дата:   25-05-05 20:27

da ti e jiv i zdrav haselblad-a ;) i ti :)
pusni neshto da vidim tova efke?!

Дата:   25-05-05 22:22

За съжаление не притежавам нито скенер, нито цифрова камера. Предпочитам да си влагам парите в процеса на традиционната фотография. Нямам сканирани снимки или негативи, все още не смятам че съм направил нещо което се гордея да покажа.

Автор: icikonti   
Дата:   26-05-05 13:50

Ха , да намеря и аз един като мене ... да предпочита класическото сребърно изображение на фотохартия.
Аз вземам ролфилмите от Истанбул , един приятел ми ги носи на цена 5,85 лв -ILFORD PAN F PUS 50 iso.Имам стара химия на прах на ILFORD , но си я пазя за старини....ха .. ха.Иначе си бъркам сам химията , като я купувам от Плевен - на прах .Държи с десетилетия , стига да не я разтвориш.Магазина е зареден здраво и остава само да знаеш какво искаш!Улица "Гренадирска" , предпоследната вдясно преди гарата , нагоре преди да стигнеш Окръжната им болница или както и там да се нарича.Пред магазина има друг за авточасти на мерцедес.Натриевия сулфит около 2 кг е 18-20 лв.Метола е по скъп и т.н.[beer]
Я кажи нещо за тези Ефке или ги сравни с някой от по- известните филми!

Публикацията е редактирана (27-05-05 11:33)

Автор: 5kan   
Дата:   26-05-05 14:43

в Химтекс са по-евтини конвенционалните химикали х.ч. или ч.з.ал
напр. натриев сулфит е около 4 лв/кг
калиев карбонат към 8
приемат и заявки
централата е в Димитровград , имат предствителство в Плевен(064 851 482) и дилъри в София
на интернет страницата има всички данни

Дата:   26-05-05 17:13

я кажете тогава откуде да се намери амониево-железен цитрат? за цианотайп, тук в теоком няма...[smilie2]

Дата:   26-05-05 21:03

Боже милир ама има ли още такива като мене бе? А аз си мислех че съм един самотен анахромизъм. Благодаря ви за информацията! Особено за Плевен и Димитровград! За Ефке обещавам да посъбера малко повече неща и тия дена да ги постна. Сега ще кажа само, че е стар тип филм. С много високо съдържание на сребро. На този линк http://adonchev.dir.bg/Efke_Film_Technical_Data.doc можете да намерите техническите характеристики на филма. Файла е .doc и е 350КБ. Ще гледам тия дена да пусна и нещо по-лирично! Благодаря ви отново!
https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonJackBox.gif

първа  назад  1     всички  напред  последна