Автор: thor
Дата: 05-05-05 02:06
ми ,аз незнам какво да ти кажа ,аз просто ти казвам аз какво бих направил ,как бих постъпил ,за да добиеш по добра представа .вземи щракни някоя и друга фотка с двата ,или изобщо с обективите на които би се спряла ,дай ми 10 минутки ще ти щракна по една фотка с 85mm 1.8 обектив ... както и с 50mm 1.8 .. за да видиш разликата ,за добиеш някаква представа ..
200US$ и плюс ще е макро обектива не мисля ,че е лош ,но като за парите си 85mm 1.8 е най голямата далавера от цялата гама на EF обективите .. 50mm f1.8 много лесно ще намериш на резба M42 ,за никакви пари ,широкоъгълен също ,но бърз аутофокусен ,по добър от EF 85mm f1.8 ,трудно ще намериш ,пък дори и да е механичен на резба M42 ..ето ти един пример ,как вървят обективите на тази дължина ,е тези които са качествени де ..
http://search.ebay.fr/takumar-85mm_W0QQfkrZ1QQfromZR8
значи всичко от този род ,се движи на цени около 180-250US$ ( става въпрос за обективи ,поливалентни добре кригирани и остри още на макс отворена диафрагма ,както и лесни за работа с тях ) ,така че EF 85mm f1.8 си е чиста далавера
|
|