Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продавам Konica Minolta Z6 на цената на сапунерка
Автор: kiryl1936   
Дата:   06-12-07 21:10

Продавам апарата за 300 лв. Изнлючително запазен - на 250 кадъра. Причина за продажбата - минах на DSLR. Данни за апарата; 6 МП, 12Х зум обектив - еквивелент на 35-420 мм за 35 мм филмов;f 2,8-4,5.
Всички принадлежности + 4 бр.акум. батерии по 2500 mAh + зарядно + мрежов адаптер + чанта Lowepro.

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам Konica Minolta Z6 на цената на сапунерка
Дата:   31-12-07 12:24

kiryl1936 написа:

> Продавам апарата за 300 лв. Изнлючително запазен - на 250
> кадъра. Причина за продажбата - минах на DSLR. Данни за
> апарата; 6 МП, 12Х зум обектив - еквивелент на 35-420 мм за 35
> мм филмов;f 2,8-4,5.
> Всички принадлежности + 4 бр.акум. батерии по 2500 mAh +
> зарядно + мрежов адаптер + чанта Lowepro.

Автор: h0nda   
Дата:   31-12-07 16:02

Може ли скайп да договорим нещо
или ти ме потърси: h0nda_cbr

Публикацията е редактирана (31-12-07 16:05)

Автор: apollo   
Дата:   31-12-07 17:52

Че то това си е сапунерка бре [smilie21]

Автор: GrafMonteKristo   
Дата:   01-01-08 00:08

Сапунерка си е,но с футуристичен вид! Да ама се пени, който я има.[smilie5]

Автор: plavy   
Дата:   01-01-08 01:48

Да кажем ЧНГ все пак,
Здраве и успех на всички!

Дата:   01-01-08 18:58

ЧНГ все пак на всички, които са уважили съобщението за продажбата!
Апаратчето е сапунерка, но с японски сапун!
Комплекта, който се продава, струва 700лв.
И все пак е KonicaMinolta!

Автор: ani_1   
Дата:   01-01-08 19:29

ЧНГ, като казваш, че е 700 лв нов би трябвало да е по добър от моята сапунерка, тя струва 645 лв нова.
Иска ми се да ъпгрейдна, би ли ми отговорил на няколо въпроса?
1. Колко е максималното ISO което позволява?
2.Колко инча е LCD дисплея?
3. Колко пиксела е LCD дисплея?
4.С каква резолюция е Movie Clips?
5.Коло е Max shutter?
6.Колко е Min shutter?
7. Zoom wide (W) колко е?
8. Image ratio w:h колко е?
9. Ефективните пиксели колко са?
10. Матричката колко е?

Автор: Lithium   
Дата:   01-01-08 20:15

Ани 1, човек ще си помисли че не знаеш какво търсиш. Щом си намерила форума и базара, очакванията са, че няма да ти е проблем да намериш и информация за модела на апарата. Информацията, която не можеш да намериш в мрежата касае експлоатацията и състоянието на конкретния екземпляр.

Това е лачена сапунерка, която е едно добро начало, ако досега си снимал с телефон или екстремно нисък клас цифров апарат. Работи на напълно автоматичен режим точно като обикновен сапун, само дето прави по-добри снимки, като в същото време има достатъчно ръчни настройки (за разлика от обикновените сапунери) и можеш доста да научиш (ако имаш желание). Цената е абсолютно адекватна, да не кажа ниска за това, което предлага.
... а иначе ето едно място, където има отговор на въпросите ти. -

http://www.dpreview.com/news/0508/......kmz6.asp

Автор: cameraman   
Дата:   01-01-08 21:00

те почти всички от тази марка вече са на цената на сапунерките

Дата:   01-01-08 22:32

Благодарности но колегата Lithium за отзивчивостта! Колкото до това, че апаратът е лъскава сапунерка - не съм съгласен.
Снимам от една годинта с него и съм доволен, но след като 40 години снимам с огледално- рефлексен и имам четири обектива за такъв тип апарати "ъпгрейдвах" се с Nikon. За макрото обаче все още използвам Кониката- снима от 1,5 см.Ако трябва да напомня- обективът е с 15Х зум.Правил съм увеличения до А4 без никакви проблеми.
Има всички ръчни и автоматични настройки за един що годе сериозен апарат.
Може би само максималното ISO e малко ниско-320, но това не е голяма беда.

Автор: apollo   
Дата:   01-01-08 23:16

Такъв апарат не се взима за да се снима на високо исо а за туризъм и папаращина [smilie24]

Автор: ani_1   
Дата:   02-01-08 00:52

Изглежда никой до тук не схвана иронията на моите въпроси. Ще се постарая да се аргументирам:

1. Колко е максималното ISO което позволява? - 320 ми то това е направо нищо в сравнение това което предлагат съвременните "сапунерки", те предлагат 800-1600 поне
2.Колко инча е LCD дисплея? 2.0 " -днес в магазините почти няма сапунерка с такъв малък дисплей
3. Колко пиксела е LCD дисплея? - 114,000 -напълно недостатъчни
4.С каква резолюция е Movie Clips? - 320 x 240, 15/30 fps леле ми то да беще поне 800 x 600
5.Коло е Max shutter? 1/1000 sec и скороста ниска
6.Колко е Min shutter? 4 sec и тая малко
7. Zoom wide (W) колко е? и не е 28 а 35 мм
8. Image ratio w:h колко е? и нама 3:2
9. Ефективните пиксели колко са? и е само 6мп.
10. Матричката колко е? матрицата е 1/2.5 "
Ми питам се аз защо ми е тази неадекватна на днешното съвремие "сапунерка"?
Отказвам се.

Автор: docenta   
Дата:   02-01-08 01:55

аз незнам що питаш след като си отогваряш много хубаво на въпросите?

и на мен тази марка не ми е любима ама не си прав, защото това че апарата не отговаря на изискванията ти не значи че не е добър! а сега ти ми кажи с твоите изисквания за 350лв какъв нов апарат ще си вземеш?

ето моите коментари на отговорите ти:

1. Колко е максималното ISO което позволява? - 320 ми то това е направо нищо в сравнение това което предлагат съвременните "сапунерки", те предлагат 800-1600 поне - От тук става ясно че капка не разбираш за какво става на въпрос!

2.Колко инча е LCD дисплея? 2.0 " -днес в магазините почти няма сапунерка с такъв малък дисплей - напълно достатъчен за да видиш снимката която си направил и да я прецениш, а и големия дисплей не мисля че е предимство.

3. Колко пиксела е LCD дисплея? - 114,000 -напълно недостатъчни - обясни закакво са ти повече?

4.С каква резолюция е Movie Clips? - 320 x 240, 15/30 fps леле ми то да беще поне 800 x 600 - купуваш фотоапарат а не камера!

5.Коло е Max shutter? 1/1000 sec и скороста ниска
6.Колко е Min shutter? 4 sec и тая малко
- не е толкова зле колко често минаваш тези граници?

7. Zoom wide (W) колко е? и не е 28 а 35 мм - за сметка на това в дългия край е повече.
8. Image ratio w:h колко е? и нама 3:2- имаш доста програми може да си го направиш в 3:2.

9. Ефективните пиксели колко са? и е само 6мп.
10. Матричката колко е? матрицата е 1/2.5 "
по тая логика и 10д е само 6мп - неструва така ли? и колко от днешното съврение сапунерки са с по голяма матрица?

аз незнам защо ти е тази съпонерка която си е адекватна и за днешното време!

ДА има по добри даже и на същите пари ама ти не си отишъл да я видиш и да се пазариш ами приказваш глупости.

ходи си зими адекватна сапунерка примерно практиката от промоцията на техномаркет. тя е с голям дисплей!

Автор: EMILEN   
Дата:   02-01-08 09:37

Аз не съм фотограф, но от скоро си купих цифров фотоапарат и преди това доста съм се интересувал от характеристиките на тази техника. Смея да кажа, че този фотоапарат, който се продава е добър, но е морално остарял. Ani_1 за да зададе толкова специфични въпроси, е много ясно, че не е проблем да им намери отговорите, просто искаше да покаже, че ако ще да вземеш едва ли не най-евтината сапунерка, произведена през последната една година, то тя ще покрива поне 90% от тези показатели. 320х240 резолюция за клиповете е толкова жалка, че по-добре вобще да не можеше да прави клипове. Освен това този фотоапарат е доста тежък и неудобен за използване чисто практически - цял буркан си е и то пълен. Моят фотоапарат определено не е от скъпите, но може да прави снимка със скорост една минута, клиповете са 640х480?
В момента на МЕТРО, а и не само там за 400 лева се продава чисто ново FUJI с карта памет, което бие по всички параграфи тази морално остаряла Konica. Не че цената от 300 лв е висока, просто няма пазар. Това е същото като да се опитваш да продадеш
CD-ROM за 5 лева - не че цената е висока, просто няма практическо приложение в днешно време.

Дата:   02-01-08 17:11

Не очаквах, че такава скапана, морално остаряла и тежка за носене (340 гр.) "сапунерка" ще предизвика такава полемика. Благодаря за рекламата!Апаратчето не е за такива висши специалисти!За по-обикновени хора е.
Пежду впрочем-Aspect ratio 3:4

Автор: ksuhorukov   
Дата:   02-01-08 17:39

Само ще кажа, че това е апарата който ще ви изстреля към ДСЛР за не повече от 6 месеца. Имал съм подобен модел на Коника Минолта и бях очарован... това за теглот, размера на клипчетата и подобни неща са несериозни. Купете си видеокамера... Апарата не е морално остарял.. или новите апарати снимат по различен начин?

Автор: ion4ev   
Дата:   02-01-08 21:31

В кой град се намира апарата?

Дата:   02-01-08 22:18

Апаратът е в София.
тел.875 70 98
GSM 0889 98 18 96

Автор: ion4ev   
Дата:   02-01-08 23:32

Имаш ЛС[smilie3]

Автор: aleksandr   
Дата:   10-01-08 16:16

Ехей, що спорите толкова??? Аз пък ще кажа, че най-добрия сапунер като комплекс от качества на всички времена е Olympus C 7070!!!

Автор: ivancho.b   
Дата:   11-01-08 14:12

Имам такъв апарат от 14 месеца! Мога да кажа че е идеален. Защото има всичко от което се нуждае един любител. Има стажилизация, 12 оптичен зум, и напълно ръчни настройки. Не тежи много, от както съм си го купил го нося навсякъде с мен (в чантичка) и имам над 18 000 снимки с него! Дисплея и всичко са идеални да си видиш снимката, и да усетиш дали е размзана, не на фокус и всичко! А цената е направо трепач. Ако проверите в някои магазин, ще видите колко струва същия нов. И тогава ще си направите сметка на каква промоция може да отнесете този.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР