Автор: thor
Дата: 05-01-05 05:04
Nikon_F2
аз за това чудо съм чел и преди това в сайта на този норвежеца ,но тъй като гледам на нещата повърхносттно ( а и забравям много неща които не са ми наложащи ) ... , тогава , а беше доста отдавна може би има 3-4 години ,изобщо не съм му обръщал внимание ,но след като го видях по eBay ,
този път ми стана интересно и наистина не открих и аз из нет-а никаква информация за конкретно правен такъв с байонет за Nikon F ,но това че аз не съм открил не значи че никога не е правен ,а кой знае може и да не са правени ,но пък някои запалени макро-маниаци да са създали такава мода навремето ,но обектива е факт и независимо дали е за Nikon или не и на мен ми е интересен както на теб ,много ме съмнява да остане на тази цена ,до колкото четох из нета ,
такива са се продавали за около 600US$.....,да това че не само че няма друга диафрагма освен f1.0 ,но то и си пише че обектива е с фиксиран фокус тоест няма фокус за/до безкрайност , е какво са 500US$-1000US$ за такъв обектив който би създал уникални картинки за комерсиални макро фотографии - които биха изисквали часове обработка във фотошоп за да се пресъздаде желаната картинка ....,то между 500US$-1000US$ може би ще да е само дневния надник на някой добър фотограф-графист дизайнер който би обработвал такива картинки .. та ще го следим да видим за колко ще се продаде този ...
|
|