Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Преди няколко години и аз реших да си взема лентов апарат. Взех си от ибей на търг един Olympus om20 - супер апаратче за цената си- вършеше ми работа .Взех го с ал.куфарче, 3 обектива като 50/1.8 и 24/2.8 и един куп други неща за 50 лири – към 140 ми дойде с доставката. Като си почесох крастата за 2 години - после продадох всичко. Зенит в никакъв случай.
Не ти препоръчвам съветски или гдр, ще има повече прецакани ленти от успешни..
Вземи Pentax, Minolta или Nikon. По-добре да имат мерене, още по-добре мерене с приоритет на бленда. Аз ти препоръчвам Minolta MD, голям избор от тела и обективи, на добри цени.
https://photo-forum.net/i/2390151 Със соц техника и кодак май беше филма диапозитив.Максимум 4 мегапиксела и сега 2021-ва според мен няма смисъл.Аз съм с волгата най-вдясно-сивата.
При всичкото това насищане на читава техника на пазара да се избере Зенит - не знам. Трябва да е някаква нова форма на мазохизъм. С различни соц камери навремето, когато все още нямаше дигитални, съм имал доста проблеми от техническо естество. Като примери - проблемен придвижващ механизъм - често разкъсване на перфорацията, застъпване на кадри, неравномерни пространства между кадри; проблем с пердетата при студено време; Вероятно заради пердето идва и тази бавна синхронизация 1/30. За обективите - май най-доброто е един оптичен дефект - не достатъчно коригирана оптика заради спестени оптични групи. Това главно за сменяемата оптика, триплет на пластмасовите играчки е учудващо кадърен
Всеки сам си намира смисъла от това, което прави и изразните средства…тук въпросът не е “Има ли смисъл от снимането с филмова камера” , а “Каква филмова камера да си взема?”
ZENITH-Chronomaster най-бързите часовници в света. По темата и аз мисля, че Minolta MD е много добро решение, ако все пак се взима соц камера, нека е Praktica.