Автор: ipolit
Дата: 05-12-20 08:35
Здравейте,
имам нужда от помощ за техника за правене на клипче с отделен микрофон.
Откак почна коронката, реших да си поприпомня как се свири на китара. Купих си нелоша класическа фламенко китара и вече горе-долу влязох в час. Напоследък усещам един порив, който ме подтиква да увековеча творчеството си за бъдните поколения на видео.
Само дето си нямам идея как да стане тая работа, особено по отношение на записа на звука.
Условието е да стане с възможно най-малко пари и да има що годе прилично качество на звука.
На първо четене имам 3 варианта:
1. Да включа някакъв микрофон към телефона си и да записвам с телефона.
2. Да включа някакъв микрофон към фотоапарата си (за целта мисля да използвам Canon 600D, понеже има въртящ дисплей и дистанционно управление) и да записвам пак направо
3. Да полвам компютър с отделен запис на звука и да синхронизирам с клипче, записано с фотоапарата или телефона. Тоя вариант най- не ми допада, щото не ми се занимава да монтирам допълнително. При тоя вариант явно има подварианти като да включа микрофон към компютъра или да ползвам отделно устройство, към което да включа микрофона и на което да се записва, и после да свалям записа.
Моля предложете какво да си купя. Мисля, че най- ми допада вариантът с микрофон към фотоапарата, понеже ще мога да го сложа на статив и си го насоча накъдето искам. И вариантът с телефона не е лош, ама там трябва да мисля и как да закрепя телефона.
Изискванията ми към микрофона са да е на около поне 30-40 сантиметра от китарата и да не е нещо скъпо.
Четох на едно място, че било хубаво да се използват 2 микрофона за стереозапис, но имало възможност да се прави с един микрофон моно и да се дупликира за стерео, тъй или иначе аз ще записвам само китара, няма да пея.
Склонен съм да отделя около 500 лв, ама предпочитам да са наполовина.
Предварително благодаря за помощта.
|
|