Автор: i_v
Дата: 20-03-16 09:51
Ако 17-50 без VC те устройва то тогава най-простият Tamron без VC е много добър избор. Много добре оптически почти….. да не кажа съвсем на нивото на 3-4 пъти по-скъпи обективи. Конструктивно и механично също е добре, без да е върха на сладоледа, но има предимство, че е лек и компактен, в комбинация с относително компактно тяло е удоволствие да се снима с него.. Но… когато говорим за VC версията, тя е по зле, най-вече заради кривата фокусна равнина и като цяло по слабо представяне.
Освен това VC-to на Тамрон е малко по-шумно, без да съм експерт във видеото мисля че има значение, но пък казват VC-то било по-ефективно от OS-a на Сигма за видео(това съм го срещал по нета…. не е инфо от първа ръка). Та ако снимаш с външен микрофон положението е различно. А и за видео AF не ти трябва.
На база по-горното, аз бих се насочил по-скоро към Сигма. Освен това при пряко сравнение(чисто оптически) на тамрон и сигма с VC и OS, на мен сигмата по-ми харесва…. Но може и да е до бройки.
Независимо дали Сигма или Тамрон трябва да се тества с тялото с което ще се ползва. Има доста оплаквания за комбинации Тамрон обектив+Канон тяло, които не се сработват добре….. отиващо към плачевно.
През годините съм пробвал, тествал и снимал с различни Сигми и Тамрони, но снимам със система с която VC или OS не ми трябва, а видеото съвсем не ми е критерии, така че по горното да не се приема, като крайна констатация.
Иначе до сега съм имал 2 Тамрона без стабилизация, този с който снимам в момента е втора ръка и съм много доволен, но не снимам видео.
Успех с Избора!
|
|