Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обетив Tamron
Автор: sigmadelta   
Дата:   09-11-15 13:06

Бихте ли ми помогнали в избора между два обектива, Tamron SP AF 17-50mm 2,8 Di II VC и Tamron AF 17-50mm 2,8 XR Di II LD ASL? Щракам с Canon 550. Благодаря за отговорите ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Обетив Tamron
Автор: Todor_Prikumov   
Дата:   09-11-15 13:36

Аз също се двуомя за въпросните обективи само, че за Никон. Доколкото знам единия (VC) е стабилизиран, докато другия не е, но пък чета че бил по-остър. Някой с реални впечатления?

Автор: realnoncho   
Дата:   09-11-15 13:41

Има много теми с питане, отговори и впечатления от въпросните обективи, използвайте търсачката.

Автор: starswriter   
Дата:   10-11-15 14:17

Ползвам Тамрон 17-50 без стабилизация и съм доволен от качеството на образа и на обектива. Разбира се преди да го избера прочетох темите във форума, както ви посъветва и realnoncho. Има доста видео и коментари в интернет. Успех в избора и на двама ви ! :)

Автор: Бонд   
Дата:   10-11-15 14:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: colorphoto   
Дата:   10-11-15 16:03

Снимал съм с нестабилизирания Тамрон 17-50/2,8 и е наистина добър обектив,а на тези фокусни разстояния няма нужда от стабилизация,пък и стабилизирания е по-слаб оптически и излишно тежък и обемист.

Автор: PhotoBo   
Дата:   10-11-15 19:50

Писал съм над 20 пъти в подобни теми, мисля си да си селектирам и синтезирам мненията и да отговарям с един копи/пейст текст, когато стане на въпрос, сега обаче ме мързи да търся и ще бъда лаконичен.
Имал съм и двата, всъщност имал съм вариантите без стабилицация и вграден мотор, имал съм нестабилизиран и с мотор в него, имал съм бройка от япония, имал съм и от тайланд или китай, не помня вече, имал съм и един с проблем с меренето, както и стабилизиран такъв.
Стабилизацията си е благинка, която в този тамрон работи много добре и често може да спаси кадъра направен от ръка и заснет на ниски скорости. От друга страна японската версия, без мотор и без стабилизация (която е най-старата) е уникално остра, с прилично боке, отлично цветопредаване и за мен точно тя остави най-положително впечатление като цяло от всички варианти на този обектив. Не знам за Канон как стои въпроса, но за Никон съм го сравнявал с Никкор 16-85, който имах тогава и Тамрона беше по-остър, особено в най-широката част. Наред с това качество, светлосилата и хубавото изображение, макар и с по-малък обхват ми беше достатъчно да обявя нестабилизирания Тамрон 17-50 за най-добрия и достъпен всекидневен обектив при според мен самия. От там нататък има хора всякакви, предпочитания и мнения също, това обаче е моето и не смятам да го натрапвам или споря с някой. Единствено съм чел, че хора се оплакват от проблеми с фокуса и е задължително да се тества обстойно преди покупка, но аз лично такива проблеми не съм имал. Успех!

Публикацията е редактирана (10-11-15 19:53)

Автор: chrisnoch   
Дата:   11-11-15 02:08

"... а на тези фокусни разстояния няма нужда от стабилизация ..." (colorphoto)

Тази "мъдрост" откъде я извади?! Някакви аргументи?

Дата:   11-11-15 03:59

Хаджи Ночев,мерси за комплимента че вадя мъдрости,но не си вЕрвай че си последна инстанция във фотографията!

Имал съм и Пентакс система с матрична стабилизация и Никон с такава в обективите и обективи без стабилизация и от опит знам че при повечето случаи е по-добре да имаш доволно скорост без стабилизация,отколкото недостатъчна скорост със стабилизиран обектив.

Е,айде при пейзажите да има файда от стабилизация на такива като гореобсъжданите фокусни разстояния,ама за повечето жанрове които снимам аз е желателно под 1/100 да не се пада - това от практика.

Но пък сериозния пейзажист си мъкне статива.

И какво остана - май само туристическата фотография да се облагодетелствува от стабилизацията до 75-105мм и особено начинаещите и немърливи снимачи.

За над 105мм е добре да имаш стабилизация и особено нагоре с увеличаване на фокусните разстояния,но до 75мм,какъвто е фокусният еквивалент на 17-50/2.8 на кропка спокойно можеш да снимаш без стабилизация - проверено със същия обектив,а аз нямам спокойни ръце уви и със еквивалентни 75мм снимам на 1/125,по-надолу и блъра от движението на обектите в кадъра е неприемливо понеже аз снимам динамични сцени преимуществено.

Не е лошо да имаш и опция за стабилизация на всички фокусни разстояния и със всички стъкла,но това предлагат само Сони и Пентакс а и двете системи имат недостатъчно обективи на особено за Сони завишени цени,малък вторичен пазар и това ме отблъсква от техните предолжения.

Публикацията е редактирана (11-11-15 05:35)

Дата:   11-11-15 04:30

Ночев,аз харесвам А-7ii,но колко твърди автофокусни обектива за този маунт без нужда от аф адаптер има в целия обхват от фокусни разстояния и на какви цени,сравнено с Никон и Канон са те,предвид че мога да си позволя само втора ръка стъкла?!

85/1,8 ми трябва за А-7ii........къде е и за колко пари би бил[smilie2]

А че първите варианти на А-7 бяха даже без стабилизация,уж отдавна усвоена от Сони!

Маркетингова политика - мечта![smilie23]

Публикацията е редактирана (11-11-15 15:28)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »