Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпроси за Ebay
Автор: falcon   
Дата:   11-02-15 11:38

Здравейте, интересува ме дали някой се е възползвал от опцията за за гарантирано връщане на парите при проблеми с покупка от Ebay. Доколкото разбирам трябва да приемеш поръчката дори и при проверкя при доставка да е повредена или да не е същата и след това да пишеш на продавача и чак тогава се пише до Ebay за възстановяване на парите и се връща стоката на продавача, а не се връща веднага веднага и после да се пише за проблема? Правилно ли съм разбрал, някой с опит да сподели. Мерси[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси за Ebay
Автор: imitev   
Дата:   11-02-15 11:54

Ако е нещо скъпо - снимай процеса на разопаковане с телефона.

Първо пишеш на продавача. Обикновено се разбирате какво да направиш и ти връща парите(част от парите ако си щастлив).

Ако не се разберете - отваряш кейс в ибей и им прилагаш филмчето и твоите възражения, казват ти какво да направиш и накрая ти връщат парите.

Автор: marves   
Дата:   11-02-15 11:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-02-15 11:59

Мерси много за инфото[beer]

Автор: tzl   
Дата:   11-02-15 13:30

Аз съм се възползвал веднъж.

Първо трябва да имаш ясно доказателство от разговор с продавача, че наистина ти е предложил нещо,което обаче ти получаваш и изобщо не е такова и чак тогава се преминава в диспут с чорбаджиите на сайта.

Не винаги може да се вземе адекватно решение, но в моя случай продавачът изобщо повече не искаше да ми отговаря след като (няколко пъти) му написах, че не получавам това, което съм платил. Изчаках малко, за да мине време, в което да съм сигурен, че наистина не иска да отговори и чак тогава се оплаках. Така ми бяха върнати парите. Но задължително е да се плати през PayPal. Иначе никой няма да ти върне парите дори и да се докаже твоята правота в казуса.

Добре е да гледаш не само общата оценка на продавача, но и оценката му от скорошен период (последните 1-2 месеца). В моя случай оценката беше 98%+, и беше с много продажби. Викам си — всичко е наред. Но негативните мнения бяха в последните няколко месеца, което означава, че или се е сменил собственикът или собственикът е решил да стане тарикат и тогава са започнали негативните мнения (заедно с моето).

Публикацията е редактирана (11-02-15 13:33)

Автор: kireto_a   
Дата:   11-02-15 13:33

е имай все пак предвид, че е по-добре да си говориш първо с човека, най-вероятно, ако не е някой бесен китайец, е да се разберете. щото ако тръгнеш със сопата, и той може да си изкара снимките от опаковането и я камилата, я камиларя, защото ако е пратил това дето е писал в описанието, той вина няма. Също така има опция да запoчнеш "return", който отива при продавача и той се съгласява или отказва. Ако се съгласи, ти дава адрес където да го пратиш. Като го получи те refund-ва и всички са щастливи. Тука е малко криво за продавачите, щото нема опция за частичен "return" и ако ти си се объркал, няма как да ти удържи цената на доставката - затова може и да не се съгласи току така. Също така в повечето случаи може да ти остави негативен феедбек и след това другите продавачи могат да решат да не ти пращат или направи да ти кенселират бидовете. затова пиши на човека.

Автор: baron_barbaron   
Дата:   11-02-15 16:24

Случай от преди два дни : Купих рутер, с подробно описание от продавача. Пристига рутер, напръв поглед същия.. Работи си прекрасно. Идва един прекрасен момент на следващата седмица, в който аз решавам да се възползвам от една от описаните опции. И чудо, такава няма! Писах на дилъра, но през резолюшин центъра. Пратиха ми нов фърмуеър.. Слагам го и никаква промяна. Това с писането и отговарянето се проточи и надхвърли срока в който дилъра приема връщане. Но в крайна сметка ми възстановиха пълната сума. И сега си имам и рутер и парите са ми в сметката.. Малко ми е гузно за това, но пък избрах точно този рутер заради точно тази оция която той трябваше да има, а няма..

Преди време пък ми се случи да купя телефон. Според описанието беше ползван, но работещ. Оказа се че е реставриран с най калпавите части. На снимката ясно се виждаше, че телефона е с оригинален панел, този който дойде беше с панел дето тука ги продаваха по левчетата. Писах на дилъра да ми изпрати оригиналните части а аз да си го ремонтирам тук, а той ми обяснява че няма такива.. Съответно питам тази снимка на този телефон ли е или свалена от някъде.. Той почна да овърта. Отворих жалба, той се съгласи на връщане, но не се съгласи да плати транспорта. И ибей му закриха акаунта, но парите така и не ми ги върнаха..

Автор: deerstalker   
Дата:   11-02-15 16:45

Почнеш ли да се обясняваш на продавача с писамца и любовна лирика - има голяма въртележка, и вероятно ще мине време до като върне парите. Затова директно, ако има проблем - директно атакуваш през Resolution Center
А тез клипчета с получаване и проверка - винаги може да се фалшифицират - ако имаш желание за това.

Автор: Zdram   
Дата:   11-02-15 18:43

Автор: deerstalker
Дата: 11-02-15 16:45

Затова директно, ако има проблем - директно атакуваш през Resolution Center

Първичен инстикт! [smilie23]

Автор: imitev   
Дата:   11-02-15 18:52

Да, обаче обикновено вършат работа клипчетата.

Обикновено продавачите са разбрани, все пак не са Българи [smilie5]

Дата:   11-02-15 20:42

Мерси за инфото, ценни съвети[beer]

Автор: PhotoBo   
Дата:   12-02-15 00:26

deerstalker написа: Затова директно, ако има проблем - директно атакуваш през Resolution Center

Моето мнение е точно обратното! Винаги, когато имам проблем първо пиша на продавача за проблема. До сега не е имало случай да не се разберем и да не ми върнат парите или да не ми заменят стоката. Последния път си взех телефон (Samsung Galaxy S 4), след една седмица спря да ми разпознава сим картата. Писах на продавача, като му обясних, че съм опитал и с друга сим карта. Той от своя страна ме посъветва да направя хард ресет и ако и това не помогне да му пратя телефона и САМ да си избера дали искам да ми го замени за друг или да ми върне изцяло парите. И понеже ми беше допаднал този модел - поисках да ми го замени с друг. Така и стана, но телефона който ми прати пак имаше проблем, различен от първия. Е нямаше как да не се ядосам и му писах отново, казах му, че си искам парите. Пратих телефона и след няколко дни си получих пълната сума. След това си взех друг телефон от друг продавач.
Взимал съм и обектив, неотговарящ на описанието, връщал съм и използван киндъл описан като нов. Във всички случаи са ми връщали парите без да се налага да стигам до resolution center. Само едни маратонки от някаква англичанка бях купил за половинката, но тя ги беше пратила на стария ми адрес, въпреки, че се бяхме разбрали да ги прати на новия. Не се съгласи на частично връщане на парите, заради транспортните разходи, които имах да ида до стария си адрес да ги взема и отворих случай за 10 паунда мисля, че беше. След седмица ebay взеха становище по случая, като ми върнаха всичките пари в сметката - 40 паунда, а маратонктие останаха в мен. И въпреки всичко не се гордея с постъпката си и винаги когато имам проблем с дадена стока предпочитам да се разберем с продавача направо. Все пак хора сме, понякога може да е транспортна щета, да е недоогледано нещо...няма смисъл да вгорчавам на някой живота, особено след като може да е готов да ми съдейства и да си оправи грешката. Както се каза - това все пак не са българи, кофти ми е да го казвам, но е факт! Бъдете по толерантни с продавачите, ако не са готови да ви съдействат винаги има начин да си върнете парите и ebay полицата за това работи страхотно, но в повечето случаи няма нужда от нея, а от малко разбиране!

Автор: deerstalker   
Дата:   12-02-15 02:10

Разбираемо е да се избягва конфликт, но то понеже сме все търпеливи и чакаме да дойдат по хубави времена. Автора на темата получи предостатъчно информация и може сам да прецени, коя тактика е най подходяща. Успех [smile]

Автор: vkk1   
Дата:   12-02-15 10:03

Винаги и задължително пишете първо на продавача.
Ако отворите директно диспут има огромен шанс да бъде затворен директно или да отсъдят в негова полза, това е заложено в правилата на сайта и е ъпдейт мисля от миналата година и е част от seller protection. Не само купувачите имат права :)

Автор: rx   
Дата:   12-02-15 10:13

Преди време поръчах една шепа AF чипове за ръчните обективи от едно китайче. Всичко хубаво, ама явно беше объркал типа им в обявата и се оказа, че са някакви стари и дори той не знаеше как се програмират [smilie5] Писах му, опита се да намери инфо и инструкции, не успя и не само ми преведе обратно парите, ми и ми прати една шепа от правилните за извинение. :)

Както колегата каза - все пак не са българи. Също като Емаг. Възползвайки се от тяхното перфектно отношение когато исках да върна един продукт, направих паралел наскоро когато исках да върна една звукова карта на един наш известен магазин за музикална техника. Не само, че исках да върна евтината, ами исках да купя от тях 3 пъти по-скъпа(за над 2 хиляди лв). И разговора по телефона протича като че съм пред съдия - ама що съм искал да я връщам, ама била ли в "оригиналното състояние", ама дефектна ли била - викам не бе - имам право да я върна до 14 дни без да се обяснявам и се възползвам от законовото си право [smilie18] А оня ми се пули като маймуна в трици! Ама още повече ми се опули като му показах парите, с които щях да купя другата карта, но я купих от конкуренцията... Та обратно на ебей - дори китайчетата вече са се научили как се прави търговия, така, че в повечето случаи - споко.

Автор: leo34   
Дата:   12-02-15 10:38

Аз имам един случай отскоро със сайта aliexpress.com
Поръчах си телефон, след две седмици пристигна, но плика беше абсолютно празен, иначе си пишеше, че съдържа телефон и аксесоари и че тежи 0.5кг.
Пратих снимки директно на отворения плик, пратих ги на продавача и ми възстановиха цялата сума. Останах приятно изненадан, не са ме питали нищо, не е имало разправии... Но защо плика беше празен не мога да си го обясня [smilie23]

Публикацията е редактирана (12-02-15 10:39)

Автор: unikalen88   
Дата:   18-02-15 20:04

някои митничарче си има ново телефонче

Автор: baron_barbaron   
Дата:   20-02-15 10:43

Мда и аз мисля, че някой митничар има телефон...

Автор: atrifonov   
Дата:   20-02-15 11:22

Аз също съм се възползвал- получих си парите, а след седмица и стоката [cool] Е не ставаше въпрос за нещо скъпо

Дата:   20-02-15 11:52

[smilie24] [beer]

Автор: IvanAndreev   
Дата:   20-02-15 21:25

И аз съм имал случай: Поръчах сенник за обектив, появи се в плик и явно беше натиснат и спукан. Написах на продавача, китайци някакви от Сан Франциско, учтиво, че не мога да им пусна положителна рецензия за опаковането и друго там бла-бла и хората изпратиха друг сенник, в кутия - цял.
Лошото в този случай беше че явно кутиите ги пращат в митницата и платих ДДС.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »