Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Full Frame? Коя марка/модел
Автор: emillio   
Дата:   05-08-13 14:18

Здравейте,
дойде и моето време да премина към фотоапарат Full Frame. НИКОГА не съм снимал с такъв, освен на курс по фотография. Реших да продам цялата си налична техника и да събера средства за full frame, защото не съм доволен от качеството, с което снимах до сега. До сега снимах със Сони А65, което само по себе си е страхотно, но искам максимум от всичко - и от фотоапарат, и от обективи към него! Моля, дайте ми съвет - Canon 5D Mark 3, Mark 2, Никон....или пак Сони? Благодаря предварително! [cool]
 Re: Full Frame? Коя марка/модел
Автор: vga   
Дата:   05-08-13 14:22

Е кажи все пак бюджета де! Всичките фулмфреймове снимат много хубаво, поне от 1DS M2 насам... [smile]
Автор: hemilio   
Дата:   05-08-13 14:24

Мда,бюджета е важен [smile]

Огледал ли си и новите безогледални системи-компактни с много високо качество на картинката?
Автор: slav4cho   
Дата:   05-08-13 14:25

Марката не е от особено значение в този клас тела, въпрос на обективи по скоро, и лични предполчитания.

Публикацията е редактирана (05-08-13 14:26)
Автор: io_bs   
Дата:   05-08-13 14:26

Аз съм за D4 + „Светата троица“ (14-24, 24-70 и 70-200/2,8) [smilie5]
Автор: jingov   
Дата:   05-08-13 14:27

...

...

...
п.п. Ще изчакам петъка...
По сериозно погледнато , начина , по който се поставя питането и/или въпроса за мен означава, че на потребителя поставящ го е малко рано за този тип техника [smile]
И при трите марки си има плюсове и минуси, за всеки те са различни, зависи от нуждите и уменията . Разликите в еднаквите класове не са кой знае колко големи.

Дата:   05-08-13 14:29

@hemilio
Може ли да ми дадеш някакъв линк, за да прочета и разгледам. Не съм се оглеждал, честно казано съм много "бос". Единственото, което ме дразнеше в кроп-апаратите, беше ужасното качество - окото ми иска да вижда максимум :)

Публикацията е редактирана (05-08-13 14:30)
Автор: kvakioh   

Сменете си А65 с А77 и 1-2 обектива...Направо А99 с някакви там каквито има от марката.
Иначе, опции много, варианти десетки, парите както казаха са най-важния фактор.

Бюджетът е 6500 лева
Автор: джъмбо   
Дата:   05-08-13 14:30

да събера средства за full frame, защото не съм доволен от качеството

о май гаш...

след това, ще четем и за среден формат защото не сме доволни от ФФ[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: kadar   
Дата:   05-08-13 14:31

Колко обектива искаш да имаш в торбата ...на първо време ?
Дата:   05-08-13 14:34

На първо време 2 - единият задължително 50мм или 85мм - портретен, другият варио 24-70 или 24-105, всичко зависи от паричките
Дата:   05-08-13 14:35

Така, дотук добре, разбрахме бюджета. Сега разкажи малко повече за себе си, за това къде ходиш, какво снимаш. От какъв тип снимки не беше доволен от качеството. Така ще можем да те посъветваме за хубави обективи към новото ти тяло [smile]

Кажи и откъде мислиш да пазаруваш, защото от САЩ ще можеш да вземеш различни неща за тези пари, особено ако решиш Канон. [smile]
Автор: iasen2   
Дата:   05-08-13 14:36

Единственото, което ме дразнеше в кроп-апаратите, беше ужасното качество - окото ми иска да вижда максимум :)

[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]
Дата:   05-08-13 14:36

@джъмбо
Моля, когато ме цитирате, да не съкращавате части от изречението. Вероятно вие разполагате с всички възможни full frame апарати, иначе не мога да си обясня многото снимки, които сте качили в сайта...Мерси
Дата:   05-08-13 14:38

https://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=105500

колегата снима с фулфрейм . някаква разлика в качеството да виждаш
търси разликите на друго място :) разликата между моя и неговия апарат е точно 4000лв .

Публикацията е редактирана (05-08-13 14:39)
Автор: kvakioh   
Дата:   05-08-13 14:39

5д мк2, 24-70 Сигма, 70-200/4IS, 12-24 Sigma новия, така бих ги направил нещата аз. Тялото ще е втора ръка, запазено.
Д700 Никон, 14-24, 24-70 Сигма, 70-200/2.8 OS Сигма, нещо такова Никонско.
А99 с нещо си. Това от Сони.
Дата:   05-08-13 14:43

Снимам рядко и не толкова, колкото ми се иска. Случвало ми се е да не искам да снимам само защото знам, че фотоапаратът ще ми изневери. Едно малко нещо може да те демотивира за дълго. Посещавал съм няколко курса на фото-форума и с това се изчерпват техническите ми познания. Не разбирам от фотоапарати и обективи или не разбирам толкова, колкото ми се иска. Фотографията за мен е хоби.
Най-често снимам портрети и travel, рядко пейзажи. Искам занапред да снимам повече портрети. Травъл фотографията също е нещо, което харесвам много. Не бях доволен от портретните снимки, особено от фокуса. Дори и при ръчен фокус пак не бях доволен, че фокусът бяга. Освен фокуса искам фотоапаратът да "рисува" цветовете, а не просто да ги заснема.Отново казвам, че никога не съм снимал с фул фрейм, но знам каква е разликата, предполагам я.
Закупуването ще е от България. Имам познати в САЩ, но не мисля, че те ще могат да се справят с поръчката ми.
Благодаря за помощта
Дата:   05-08-13 14:44

При така поставен въпрос бих казал личното ми мнение - 85/1.8 е по-добър при Никон. 24-70 също. D600 е горе долу като 6D. Със Сони не съм снимал, не мога да кажа за тях, но каквото съм гледал ми е харесвало много също.

Обаче! 85/1.2 + 6D kit с 24-105 се връзва в бюджета ти и звучи примамливо, щом искаш максимално качество.

Д600 с 24-85 + 85/1.4 също се връзва чудесно. Ако ще ползваш светкавици без тригери може би Никона е по-добре.

Мен лично страшно ми харесва качеството на картината на 6Д, макар и доста окастрен откъм възможности, а с 85/1.2 ще е зашеметяващ. На Д600 ми липсва "ефекта уау", макар да предпочитам Никон по принцип.
Автор: hemilio   
Дата:   05-08-13 14:49

Аз си закупих това: http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_e1/

И не бих се върнал повече на DSLR,освен това имат страхотни обективи:
14/2,8
18/2
27/2,8
35/1,4
60/2,4
18-55/2,8-4
55-200
16-50
И ще ти останат парички да ходиш по хубави места за да ги ползваш [smile] , успех!

И не забравяй,че не техниката е най важана [smilie3]
Дата:   05-08-13 14:57

Ако беше и фулфрейм Фуджито нямаше да има равно... [smilie5]
Автор: rorus   
Дата:   05-08-13 15:02

ФФ не снима сам.
Не е камерата това, което те ограничава.

Чети книги и списания, ходи на изложби, печатай твои неща в голям формат и сравнявай с неща от изложби. Трябва си време за да станеш добър и още по-вече да добиеш собствен стил.
Автор: turntablism   
Дата:   05-08-13 15:06

Хора мили... Колко често проблемът в неставащи снимки всъщност е самото качество на снимките?
Автор: LEONIK   
Дата:   05-08-13 15:11

Нещо някъде бъркате, младежо! За първи път чувам, че фотоапарат с APS-C матрица прави снимки с "ужасно качество"! Не знам какво очаквате от FF - явно чудеса, а всъщност разликата не е толкова голяма.
Списъкът с екипировката в профила ти явно не е актуален - там се мъдри А550, а ти пишеш, че снимаш с А65. Явно и списъкът с обективите е непълен. Пиша с толкова подробности само за да подчертая, че не даваш достатъчно информация, а искаш конкретен съвет. Ами напъни се малко, пък напиши списък с актуалната си екипировка!
Защо е важно това? Защото ако всичките ти обективи са за кроп, така или иначе ще трябва да ги продадеш, като минеш на FF. Което те "освобождава" да мислиш за други марки, не само за Сони!
Ако имаш качествени обективи за FF, най-логичният ъпгрейд е А99. Ако нямаш - можеш да мислиш за други марки.
Не забравяй, че снимките се правят от фотографа, а не от апаратурата!
Дата:   05-08-13 15:13

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=TRAINING&request=read&id=7

много полезна статия - разисква основния проблем как светлината влияе върху качеството и резолюцията на фотографското изображение .
А и преди фулфрейм означаваше професионален апарат , сега вече е значи това .[smilie5]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.