Автор: boni
Дата: 05-05-13 23:42
Shampoanta, аз в моите статии показвам реални снимки в пълен размер:) Но иначе щом казваш си посипвам главата с прах, пепел и сгур даже, въпреки че не съм мерил никога с тестов светломер ИСО
Ако трябва да сме сериозни, това което пишат DXO си е така.
Ще се цитирам какво съм писал за а99/Д800/5Дмк3 .
Автор: boni
Дата: 11-04-13 00:10
Всеки от трите ще ти свърши работа и всеки от трите си има някакви предимства пред другите...
А99
+ уникална стабилизация с всички обективи, особено със светлосилни твърди, които при другите нямат аналог. Позволява ти да правиш интересни комбинации от подвижни и неподвижни обекти при ниска осветеност - примерно на концерт, театър и т.н.
+ на тъмно електронният визьор ти позволява да видиш неща, които не виждаш с просто око
+ електронният дисплей ти позволява да видиш снимката преди да си натиснал спусъка и да коригираш ако има грешка в експозицията.
+ супер точен и лесен за ползване ръчен фокус чрез "пикинг" - няма аналог.
+ въртящ се дисплей - помага за различни гледни точки
(Основните недостатъци на електронния визьор според мен - при ярко слънце зеницата ти е затворена и като погледнеш във визьора трябва време за адаптиране на окото - яркостта е различна, зеницата трябва да се отвори, иначе не се вижда добре. После става обратното...Това натоварва, губи време и дразни. Също така през оптичния визьор фокусираш окото си на реалните предмети, а в електронния трябва да фокусираш във визьора на много близко, което натоварва окото. Също при следене на движещи обекти не може да се сравнява с оптичния. При серийни снимки също. Перфектния вариант според мен е оптичен визьор и лайввю с бърза АФ по втори сензор)
Д800
+ 36мп - най-висока резолюция в тоя клас, някои клиенти ще се впечатлят от по-високата резолюция и от това можеш да спечелиш доста пари. Говоря го от опит.
+ най-добра цена в България
+ по-бърз от А99, по-добре разположени АФ зони и по-използваеми АФ зони
+ оптичният визьор е предимство пред А99 при добра осветеност, когато искаш да снимаш бързо, репортажно и с много движение
5Дмк3
+ лично на мене като усещане, ергономия, бързина и оперативност ми харесва повече от другите 2. Доставя удоволствие при работа.
+ най-добър за репортажно снимане, най-бърз
|
|