Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 (SR5) Sony NEX goes Full Frame!!!!
Автор: insofia.net   
Дата:   17-08-12 15:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: (SR5) Sony NEX goes Full Frame!!!!
Автор: sirkhann   
Дата:   17-08-12 15:23

Най-накрая, ама това означава още един байонет...

Автор: hotsnail   
Дата:   17-08-12 15:23

[cool] [thankyou]

Да отлагат ми се всички планове за минаване на фул фрейм.

Просто няма смисъл да се гледа ДСЛР/СЛТ решение. За мен де за другите хора може да е различно. Някой сигурно ще си иска бързия фокус или фокус на тъмно или голямо тяло или какво ли още не.

ама НЕКС-9 ако е подобен на Некс-7 ама с голям сензор

ПП За байонета не знам ама със сигурност обективите за АПС-Ц некс-а няма да свършат работа. Както 16-80 не е добър избор за Д700 примерно. Дали фул фрейм некс обективите ще стават на кропките...ми ще видим. Имаше спекулации че байонета физически е достатъчно голям. Аз си слгам фул фрейм обективи за телеметрици и те не стърчат отстрани.

Публикацията е редактирана (17-08-12 15:25)

Автор: vikitovikito   
Дата:   17-08-12 15:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: insofia.net   
Дата:   17-08-12 15:29

Автор: vanquished   
Дата:   17-08-12 15:30

Да го направят с Контакс-Г байонет ...

Дата:   17-08-12 15:32

vanquished написа:

> Да го направят с Контакс-Г байонет
> ...

Дано ама няма. То достатъчно да е Е-байонет или много подобен и да стават пак всички обективи на него. Може да пуснат първата камера и без обективи. Въпреки че не бих отказал един планар 45/2 примерно.

Публикацията е редактирана (17-08-12 15:32)

Дата:   17-08-12 15:37

Ама като гледам цената на Nex-7, хич не се радвам...

Автор: vanquished   
Дата:   17-08-12 16:06

Четири хилки от раз ще ги цъкне,ако не и повече ...

Дата:   17-08-12 16:09

зависи и от конкуренцията. Ако Фуджи скокнат и те с full frame...

Дата:   17-08-12 16:10

[smilie21] И още толкова за обективи... само за да правиш някакви картинки. Последният ми комплект боички, заедно с четки и блокче, ми излезнаха 30 лв.

Автор: emoXide   
Дата:   17-08-12 16:17

С евтин FullFrame трябва да скокнат SAMSUNG (NX-F1 ?), на цена под 3000лв. с китов зум обектив или поне 50mm/f1.4 , а ако има FUJIFILM XF-1 или нещо от сорта $3000, само за тялото не му мърдат...

Дата:   17-08-12 16:18

Малка му е дупката на Самсуняка. [smilie3]

пък hotsnail ме е блокирал да не мога да му пиша в темите и не мога да наспамя другите анонси за NEX от днес [smilie18]

Автор: vgramatikov   
Дата:   17-08-12 16:27

Само теб ли е блокирал.... ахаха.
Тоя пич сериозно се е побъркал. Явно в живота му нищо друго не се случва.

Дата:   17-08-12 16:29

pd - ти какво мислиш за FF NEX, дето идва на цената на D700 и 5D2?

Дата:   17-08-12 16:35

...както и да е, важното е веднъж да се започне с безогледалните пълноформатни дигиталчета, след 3 до 5 години, ще има съвсем прилични модели на цени в диапазона на NEX-7 със сходни възможности. До сега този формат бе атрибут на професионалната фото-техника, от тук нататък е време да стане достъпна!

А цените на съвременните безогледални фотокамери от ранга на OLY E-M5 и NEX-7 ми се струват абсурдни, в момента просто плащаме свръх реалните техните способности и оправдаваме парите на производителите за разработка на този вид техника. Реалната производствена цена е многократно по ниска. Аз не мисля примерно, че технологиите и чарковете в Canon PowerShot G12 например, са много по-евтини от тези заложени в един NX200 или NEX-5n

Как може сериозен DSLR като Pentax K-5 или дори NIKON D7000 да са по-евтини от един OM-D E-M5 !?! WTF!!! [smilie23]

единственият наистина СИЛЕН КОЗ е безпрецедентната прецизност на автофокуса при това по целия кадър, за мен лично. А инак всяка безогледалка с монтиран 50-200 или 18-200 става неергономично прасе.

---------------------------------------------
според мен най-добре е да се създаде някакъв нов стандарт електронен FF байонет (E-Contax G ?), който да се до-адаптира от всеки производител, като така ще поддържа допълнителни собствени функции. Като цяло общата платформа да поддържа механичното монтиране на оптиката и информация за бленда и текуща дължина. От там нататък, управление на бленда, автофокус, стабилизации, i-Function и прочее да е атрибут на съответната марка.

Публикацията е редактирана (17-08-12 16:42)

Дата:   17-08-12 16:40

А ти мислил ли си, че да наблъскаш електрониката на K-5 в 1/4 от обема му е много лесно?

Дата:   17-08-12 16:44

ами едва ли е чак толкоз непосилно, като се отстрани обемистата пента-призма, огледала, фазов сензор и прочее чаркове... смалява се и батерията и voila [smilie3]

Публикацията е редактирана (17-08-12 16:48)

Дата:   17-08-12 16:48

Ама A37-A57-А77 нe са с призми и пак са тоя размер почти... [smilie3]

Дата:   17-08-12 16:50

имат си SLT, което пак иска пространство. А и от SONY май се оттеглиха напълно от SLR така, че обективите в този стандарт тря се поддържат.

Както и да е. Цената на даден продукт е така съобразаена с пазара и възможностите на потребителя че да ни цоцат ежегодно, каквито сме техно-маниаци [beer]

Публикацията е редактирана (17-08-12 16:52)

Дата:   17-08-12 20:43

Какво мисля ли.
Мисля ,че ако има Некс ФФ ще е жестоко независимо на каква цена ще го пуснат винаги ще е рентабилен понеже ще е единствен по-рода си и колкото и пари да струва ще е по-практичен и евтин от Лайка.

Ако концепцията е сполучлива ще има и скъп и евтин вариант.Защо не?Това е заложено във философията на Сони. Те правят техника за народа ,а не за професионалистите въпреки ,че се използва и от тях.

Некс ФФ е постижима концепция за Сони.Те показаха ,че могат да експериментират и се справят добре.

Представете си чудовищната матрица за днешните стандарти на д800 в едно тяло само малко по-голямо от Некс-7.И след това едно по-евтинко с 24 мегапиксела. Или в обратен ред.

Сони не са искали не са го направили.

Въпреки това самата идея за изцяло нов байонет е малко странна.
Но защо не.Пазара в този клас безогледални системи се пренасити със влизането на Канон на пазара. Канон тепърва ще инвестира.
Сони ще направят хитър ход ако изкарат ФФ.

Всъщност това развитие не нещата е неизбежно. И да не се случи скоро до 1-2г ще имаме такава система.

Проблема е ,че мен не ме интересува и не се вълнувам понеже съм уайлдлайф фотограф.Аз се интересувам от компактноста и практичноста на системите.Но в момента най-компактното ,което виждам е Канон 7д със 300 2.8Л ИС. Надявам се скоро да го имам.
Още дълго ще снимам с ДСЛР предполагам.
Сигурен съм ,че след 3-4 години ще има нови тела с нови матрици и хибридни автофокусни системи ,който ще променят много играта.
Но до тогава има време.

Света на ДСЛР-ите се развива бавно поради няколко причини и те са свързани главно с ъпдейта на оптиката. Всичко това е свързано с нови обективи с нови мотори с нова концепция и нов дизайн.

С времето всичко ще се избистри. Сега е време за експерименти във дигиталната ера на фотографията.ДСЛР-а дълги години не беше променян. Сега вече имаме СЛТ,НЕКС,Фуджи про,ОМ-Д,Канон М и тнт.
И това е само началото.
Това е бизнес който се планува години напред. А бъдещето на безогледалната технилогия е нейзбежно. Дори и съвременните 1дх и д4 някой ден ще бъдат заменени от безогледални наследници с едно друго тегло и размери. Включително оптиката ще се оптимизира.
Професионалните стъкла стават все по-леки и остри.Използват се нови материали и за оптика и за зглобка..

Много имаме да гледаме още. Аз не виждам защо приемате евентуален Некс ФФ като някаква революция. Това е нормалния ход на нещата.

Автор: vikitovikito   
Дата:   17-08-12 20:46

Автор: juslen   
Дата:   17-08-12 21:28

Представям си и какъв ще е кефа със старите ръчнофокусни обективи-вече абсолютно всеки ще пасва перфектно на новия Некс, фокусното разстояние ще се се запазва и ще се погаждат перфектно.

Няма да има обективи, които не са съвместими или не се погаждат с кроп сензори-каквото му завъртиш-направо ще залепне все едно е правено за него [smilie24] [smilie5]

Публикацията е редактирана (17-08-12 21:29)

Автор: Hotsnail   
Дата:   17-08-12 21:54

Дано сензора подържа добре както дслр обеквиви така и широки обективи за телеметрици

До сега е проблем. Микролощите или коригират за широки стъкла или за телецентрични ...

Мже би това значи че сони някак са се справили с този проблем.

Фокусната система е интересен проблем също.

Дата:   17-08-12 22:51

Това е преходен проблем. Старите стъкла в бурното съвременно развитие ще са отживелица. Практически и оптически.
Аз не виждам защо все още има откачалки снимащи с ръчнофокусни боклуци от рода на 50-ки на ф/2 и 85 ци на ф/2 и 2.8 и прочие.
След като има страхотни евтини автофокустни евтини обективи особено в лицето на системата на Никон.
Имат си 35 1.8Г,50 1.8Д,50 1.8Г,85 1.8д,85 1.8Г,
Канон също имат 50-ка и 85-ца на 1.8.

Има самянг за всичко останало....35,85,14 2.8....

Скоро всичките тия стари бракми ще отидат в миналото.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »