Автор: ivogue
Дата: 13-09-09 16:15
Здравейте!
Аз съм любител фотограф, досега използвал Canon 400D и съм решил скоро да си сменям апарата. Решил съм да похарча около 1000лв. и виждам, че е възможно да си намеря втора употреба едно от двете посочени в темата тела. Canon 40D е по-висок клас, но аз така и не мога да разбера с какво превъзхожда толкова, понеже разликата между по-новите ниски класове с по-стар, по-нисък клас съвсем се размива.
Това, което съм отсял досега е:
1.1точка за 500Д, понеже е 15MPi, с/о 10 на 40Д
2.на 500Д му е съвсем малко по-голяма матрицата, но това не би трябвало да играе голяма роля
3.0,5 точки защото чувствителноста на матрицата на 500Д е увеличена при определени случай на 12800ISO
4. 1 точка за 40Д, поради възможността за Келвин настроика на светлинния баланс
5. 1 точка за 500Д, поради възможността за снимане на видео и то в HDMI
6. 0.5 точки за 40Д поради повечето fps при Continuous Drive
7. 1 точка за 500Д, поради по-голямата резолюция на LCD екрана, както и по-големия му зрителен ъгъл
8. още 1 точка за 500Д, поради значително по-малките му размери и тегло
Накрая какво излиза 4,5 точки за 500Д и 1,5 точки за 40Д. т.е. 500Д води с 3 точки. Като анализът, разбира се, е съвсем общ. Въпреки това, аз бях настроен обратното и все още си мисля, че поради това, че не съм използвал нито един от двата апарата има много неща, който не съм видял. Ще се радвам, който има интерес да изкаже своето мнение.
|
|