Семинар: Композиция в пейзажната фотография с Иван Миладинов - Jirko 

Фото Форум и Иван Миладинов – Jirko, който повечето от вас познават чрез хубавите и вдъхновяващи кадри, които споделя във Фото Форум

 

Ви каним на един тридневен Семинар – Приключение

 

Композиция в пейзажната фотография с Иван Миладинов - Jirko

 

Ако обичате да снимате, имате нужда от допълнителни знания и сте свободни на 10-11 юни, това е прекрасна възможност за един приятно изкаран уикенд, в който да се запознаете с правилата в композицията и тяхното приложение на практика в различни ситуации.

 

Ден 1: 9 юни 2017 г. (Място: София- скоро ще конкретизираме точният адрес)

18:00 - 21:00 Теоретична част

 

Лекция: Основни правила в композицията и тяхното приложение/нарушаване в различни ситуации. Структура на композицията и типове композиция спрямо предния план. Баланс и компановка. Поток на зрението през кадъра. Сюжет - прилагане на идеите на практика.

 

Ден 2: 10 юни 2017 г.

 

Практически занятия. (Работа на терен)

 

Локация 1 - Муратово езеро – Пирин.
Рано сутринта тръгваме от София и около 9:00 часа трябва да сме в гр.Банско от  където продължаваме към хижа Вихрен с колите. След хижата правим пешеходен преход около 1 час. Прехода е сравнително лек, но все пак ще са ви нужни удобни обувки, раничка и яке, което ви пази от вятър. Ако природата е благосклонна към нас около езерото ще намерим красиви минзухари за преден план в снимките.

 

Упражнения по композиция - използване на различни обективи и перспектива, търсене на гледна точка, прилагане на правилата на практика. Работа по изпълнение да даден сюжет.

 

По обяд тръгваме обратно към гр.Банско. Хапваме и се оправяме към:

 

Локация 2 – село Ковачевица. Следват упражнения по перспектива, водещи линии, композиция при снимане на архитектура. Снимки по залез и в синия час. Персонални съвети към всеки един участник.

 

Вечерта се настаняваме в Тренчовата къща.

 

Ден 3: 11 юни 2017 г.  (Място: Тренчовата къща – Банско)

 

Обсъждане на заснетите кадри. За целта е нужно всеки участник да си подготви поне по 3 кадъра от деня с практиката. Освен кадрите от уъркшопа, може да донесете и други ваши снимки, които заедно ще анализираме. При добро време и мераклии на третия ден след обсъждането на кадрите, може отново да се качим на Муратовото езеро по вече набелязаните позиции, където да си коригираме снимките и да ги направим по залез. При влошаване на метеорологичните условия във високата планина, като резервна локация ще използваме град Мелник и пирамидите около село Рожен.

 

Необходима екипировка: Фотоапарат и статив. Добре е да имате обективи с различни фокусни дължини, независимо от светлосилата им. Китов обектив също върши работа. Малка раничка, която да побира техниката ви + допълнителна дреха и малко храна. Стабилни обувки (в този период планината може да е доста мокра). Връхна дреха – яке което спира вятър, полар, шапка, ръкавици, дъждобран. Челник + допълнителни батерии задължително за тези, които ще снимат по залез.

 

Групата е ограничена до 12 човека, защото лекторът желае да обърне персонално внимние  на всеки участник. Така че побързайте и се запишете!

 

Цена за участие: 225 лв.
Сумата за участие е без ДДС. Може да ви бъде издадена опростена фактура.
Плащането може да направите в офиса ни на ул.13-март №12 или по банков път. Сметката ще ви бъде предоставена при записването.

 

Краен срок за записване: 6 юни 2017 г.

 

* В цената не са включени: транспорт, храна и нощувки

 

Разполагаме с кола за 8 човека.
В нея може да пътува част от групата и да си подели разходите за път.
Нощувката в Банско e в Тренчовата къща. Цена за една нощ на човек - 15,00 лв.
Настаняването е в двойна стая. При желание за еденично настаняване моля
упоменете го в заявката – има доплащане.

 

Възможно е да бъде приготвена закуска и вечеря за групата в Тренчовата къща,
които се заплащат допълнително, при предварителна договорка и заявка от групата.

 

За записвания и въпроси:
Mая Манчева
maya@photo-forum.net
0885/205056