Фототур Южен Тайланд и Бангкок

Дати: 14 Март - 27 Март 2023 г. - 11 нощувки - 3950 лв.
 • Снимка: Александър Петров - sas
 • Място: Thailand, Phatthalung
 • Описание: Традиционни рибарски мрежи в езрото Phatthalung по изгрев
За фото пътешествието

Екипът на Фото Форум в партньорство с Пингвин травъл ви каним на фотографско приключение в Южен Тайланд!

Акцентът на пътуването ще бъде доброто настроение, фотографското преживяване и посещение на фотогенични обекти встрани от популярните пътеки на Южен Тайланд, но разбира се, няма да пропуснем и Банкок.

Турът ни ще премине през сладки и солени езера, реки, тропически дъждовни гори, тревисти местности, карстови скалисти райони, безкрайни плантации от лотуси и лилии, оризища, рибарски селища, острови с бели плажове на океана, гъмжащи от живот улици, пазари, будистки ступи и храмове.

Самолетът ни ще кацне в Krabi, от където поемаме към Khao Sok - езеро заградено от най-просторните дъждовни гори в Южен Тайланд, част, от които са по-стари и разнообразни от горите по поречието на Амазонка. Ще спим на плаващи къщички и ще имаме на разположение лодка за придвижване. Красивите пясъчни и варовикови скали се издигат между 300 и 600 метра над морското равнище. Паркът е част от варовикова планинска верига с най-висока точка 950 м. Пресечна точка на мусоните от Андаманския море и Тайландския залив, които са довели до ерозия на скалите и формиране на значителни карстови образувания, на които може да завиди и заливът Halong Bay във Виетнам.

След това приключение отпътуваме на юг, почти до границата с Малайзия - очарователния град Phatthalung и крайбрежната лагуна Songkhla. Това езеро/лагуна е разделено на няколко части и е най-големият езерен комплекс в Тайланд. Един от най-старите биосферни резервати в страната. Най-северната му част се нарича Thale Noi и е най-красивата и разнообразна. Навсякъде са разпръснати традиционни рибарски мрежи, повърхността е покрита с множество плаващи растителни видове, цъфтят милиони лотуси. Тази част е сладководна и служи за напояване на просторните оризища в района. Ще се разходим с лодка по езерото и ще се насладим на природната му красота. Езерото е дом на милиони птици и е много важна влажна зона на Малайския полуостров, със средна дълбочина около 1.20 метра. Дълбочината варира в различни сезони от 0.8 до 3 метра, което е и причината множество от крайбрежните къщи и бунгала да са построени на конструкция от колове.

От най-южен Тайланд поемаме на север към провинция Surat Thani и пристанището Donsak Pier, откъдето ще се качим на корабче за тропическия рай на Koh Samui. По пътя ще спираме на интересни за снимки места. Koh Samui е познат с разнообразието си от пясъчни плажове, коралови рифове и кокосовите палми. А всъщност истинската ни цел е зашеметяващият архипалаг Mu Ko Ang Thong. Mu Ko Ang Thong е морски национален парк в Тайланския залив. Състои се от 42 острова. Mu Ko Ang Thong, означава от тайлански, група острови "Купа пълна със злато". До този земен рай ще отидем с лодка рано сутринта от Koh Samui. Ще имаме време за разходки и снимки, за да запечатим девствената му красота.

След нашата обиколка на юг ще се отправим към столицата Банкок, където ще имаме възможност да снимаме оживените градски улици, древните храмове и цветни нощни пазари. За целта ще се върнем на континента до летището на Surat Thani и от там ще се качим на вътрешен полет. Следващите няколко дена ще се посветим на атмосферата на Банкок.

Банкок е град на безкрайни чудеса, където древни храмове и модерни небостъргачи съжителстват в перфектна хармония. Улиците са шарен гоблен от култура, с вкусна улична храна, екзотични пазари и цветни улични представления. Градът пулсира с енергия, от шума и суетата на оживените улици.
Храмовете в Банкок са истински архитектурни шедьоври, украсени със сложни дърворезби и блестящи златни листа.

Накратко:

* Krabi - провинция на западния браг на Южен Тайланд граничеща с Андаманско море.
* Khao Sok - езеро заградено от най-просторните дъждовни гори в Южен Тайланд, с красивите пясъчни и варовикови скали.
* Phatthalung - град до езерото Songkhla и Thale Noi - влажна зона и биосферен резерват по Рамсарската конвенция с милиони птици и цъфтящи лотоси.
* Koh Samui - тропическия островен рай. Вторият по големина тайландски остров. Пясъчни плажове, коралови рифове и кокосовите палми.
* Mu Ko Ang Thong - морски национален парк в Тайланския залив състоящ се от 42 малки и по-големи острова.
* Bangkok - цветната столица на Тайланд.

Придвижване и транспорт:

По време на пътешествието из Тайланд ще използваме транспорт с бусове с местни водачи. Ще имаме на разположение лодки отново с местни водачи, които ще ги управляват. Ще имаме вътрешен полет, с който ще се придвижим от южен Тайланд към столицата Банкок.

Климат и екипировка:

В Тайланд климатът е топъл и тропически. Макар, че няма да бъдем по време на най-влажния сезон са възможни валежи. Често те са обилни, след което рязко спират и изгрява Слънце. Носете си дъждобрани и подходящи дрехи за подмяна, ако се намокрим. Предвидете непромокаеми протектори за фотографските си чанти, за телефоните, както и всякакви пособия улесняващи снимането при променящи се климатични условия. Челник или фенерче ще са ви от голяма полза.

За пейзажистите задължителен аксесоар е фотографския статив.

Въпреки топлото време не забравяйте да имате със себе си поне една топла дреха, за ранните утрини или късни вечерни снимания, както и яке, което да става за по-хладно време и предпазване от вятър. Носете си бански, джапанки и удобни обувки, тип сандали или по-затворени, с които може да влизате и във вода. Не забравяйте и слънцезащитни блузи, шапки и кремове за слънце. Предвидете леки спортни обувки за трекинг и разходки в градовете.

Водач на групата:

От екипа на Фото Форум водач на групата ще е Александър Петров. Той е с дългогодишен опит в организиране на фотографски събития, фестове, конкурси, изложби и курсове. Той ще ви напътства и помага при фотографски въпроси и такива свързани с тура.

Няма изисквания за фотографско ниво. Всеки, изкушен от пътешествията с фотоапарат в ръка, е добре дошъл.

Храна:

Включените в цената хранения са закуски и на такива места, където няма избор на места за хранене. Такова място е Khao Sok.

В Тайланд храната е разнообразна и евтина. Този метод на хранене ще ни даде гъвкавост като време и възможност всеки да се храни с избраните от него храни. За придвижването разполагаме с бус, който ще ни заведе до ресторант или друго място с избор.

Регистрация

За записване за тура, моля попълнете формата

Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани от водещите на тура.
Такса за тура

- Цената за турът е 3950 лв. - продължителност 13 дни

- Доплащане за единично настаняване (...предстои да се уточни...) лв.

- Депозит за записване за фототура - 2150 лв.

- Резервираните билети са 10 бр. и са изключително дефицитни за този период, поради голямото търсене през авиокомпаниите. Всеки платил депозит получава един от тези билети. След изчерпване на резервираните билети, следващите записани ще трябва сами да си осигурят билет от текущите пазарни цени налични към момента. За целта цената на тура ще бъде преизчислена без включения самолетен билет.

При записванията предимство при равни други условия имат активните участници в живота на Фото Форум - качващи снимки или активни в друга полезна за фото обществото дейност.

- Инициативата за фототура е на Фото Форум, но формално и документално той се администрира от партньорите ни от Пингвин Травъл, които са лицензирана туроператорска компания с дългогодишен опит в приключенски туризъм.

Цената включва

- самолетни билети София -> Krabi и Pattaya -> София с FlyDubai с включен багаж 20 кг. + 7 кг. ръчен
- самолетен билет за вътрешен полет Surat Thani -> Bangkok
- храна - закуски и целодневно хранене на места където не е наличен избор от места за хранене (Khao Sok)
- 11 нощувки в хотели и плаващи бунгала в Khao Sok в двойни стаи
- транспорт с бусове и лодки
- местен водач
- водач с фотографски умения от екипа на Фото Форум

Цената не включва

- храна по време на полетите - възможно е доплащане от 12 EUR за полет

- обеди и вечери извън Khao Sok
- напитки
- лични разходи
- виза за Тайланд - на границата - $50 USD
- бакшиши за тайландските водачи

Методи на плащане

Можете да заплатите по различни начини, които ще уточним след записването ви.

Забележка

За да бъде записването ви валидно и да гарантираме самолетния ви билет, моля попълнете точно формата на тази страница и заплатете депозит своевременно.

Програма

Програмата по дни (с български гид от Фото Форум)

Ден 1: Летище Краби - Краби ( нощувка в Krabi ) - полетът от София каца сутринта на 15 март. Денят ще е за събиране на групата. Ще имаме свободно време за разходки и снимане в района.

Ден 2: отпътуване от Krabi към Khao Sok ( нощувка в Khao Sok ) - от Krabi ще се приджижим с нашия водач и бус до Khao Sok, където ще нощуваме на плаващи къщички. Там на разположение ще имаме лодка, с която водач ще ни придвижва по езерото.

Ден 3: ден в Khao Sok ( нощувка в Khao Sok ) - денят ще бъде посветен за разглеждане на езерото и района. Снимки по изгрев и залез. Районът е един от най-влажните и валежни в Тайланд, а за фотографите няма нищо по-хубаво от лошото време. Носете си дъждобрани за вас и техниката.

Ден 4: отпътуване от Khao Sok към Phatthalung ( нощувка във Phatthalung )

Ден 5: ден във Phatthalung ( нощувка във Phatthalung ) - денят ще бъде посветен за разглеждане на езерото и почивка. Снимки на изгрев и залез. Свободно време през деня.

Ден 6: ден във Phatthalung ( нощувка във Phatthalung ) - денят ще бъде посветен за разглеждане на градчето в района и почивка. Отново ще имаме снимки по изгрев и залез, за да хванем синия и златния час. В района има подходящи места за пейзажно снимане, както и за стрийт. Желаещите могат да се отдадат на почивка и свободно време.

Ден 7: отпътуване от Phatthalung към Ang Thong ( нощувка на Koh Samui ) - с бус и нашия местен водач ще отпътуваме от Phatthalung на север към Surat Thani. От пристанището Donsak Pier ще вземем корабче, с което ще отидем на красивия остров Koh Samui, където и ще нощуваме.

Ден 8: с лодка от Koh Samui до Ang Thong и обратно ( нощувка в Koh Samui ) - рано сутринта ще се качим на лодка, която ще ни заведе на красивия и девствен архипелаг Ang Thong. Там ще прекараме деня в снимки и разходки и вечерта ще сме отново в Koh Samui.

Ден 9: отпътуване от Koh Samui към Bangkok ( нощувка в Bangkok) - рано сутринта ще отпътуваме с корабче от Koh Samui към пристанището Donsak Pier, от където ще се придвижим към летището на Surat Thani. От там ще се качим на вътрешен полет към Банкок. В Банкок ще ни чака нов местен гид, който ще ни заведе в хотела. Време за нощни разходки, улична храна, стрийт фотография и нощни пейзажи.

Ден 10: ден в Bangkok ( нощувка в Bangkok)

Ден 11: ден в Bangkok ( нощувка в Bangkok )

Ден 12: ден в Bangkok и отпътуване към София - полетът за връщане към София е от Pattaya. Късно през деня ще се придвижим към Pattaya и летището, за да отпътуваме към България.

Разписание на полетите

София - 14.03.2023 г. 14:40 ч. - Krabi - 15.03.2023 г. 10:10 ч.
Pattaya - 26.03.2023 г. 23:40 ч. - София - 27.03.2023 г. 15:15 ч.

Снимки

Кей в Национален парк Khao Sok, Thailand
 • Място: Кей в Национален парк Khao Sok, Thailand
Слон в Национален парк Khao Sok, Thailand
 • Място: Слон в Национален парк Khao Sok, Thailand
Изглед от въздуха в Национален парк Khao Sok
 • Място: Изглед от въздуха в Национален парк Khao Sok
Национален парк Khao Sok, Thailand
 • Място: Национален парк Khao Sok, Thailand
Национален парк Khao Sok, Thailand
 • Място: Национален парк Khao Sok, Thailand
Дъждовна гора в Khao Sok, Thailand
 • Място: Дъждовна гора в Khao Sok, Thailand
По изгрев в Khao Sok, Thailand
 • Място: По изгрев в Khao Sok, Thailand
Езерото Thale Noi, Phatthalung
 • Място: Езерото Thale Noi, Phatthalung
Път и мост над Thale Noi, Phatthalung
 • Място: Път и мост над Thale Noi, Phatthalung
Традиционно засаждане на ориз, Phatthalung
 • Място: Традиционно засаждане на ориз, Phatthalung
Традиционно засаждане на ориз, Phatthalung
 • Място: Традиционно засаждане на ориз, Phatthalung
Рибарски мрежи, Thale Noi, Phatthalung
 • Място: Рибарски мрежи, Thale Noi, Phatthalung
Оризови плантации, Phatthalung
 • Място: Оризови плантации, Phatthalung
Рибарски мрежи, Thale Noi, Phatthalung
 • Място: Рибарски мрежи, Thale Noi, Phatthalung
Рибарски мрежи, Thale Noi, Phatthalung
 • Място: Рибарски мрежи, Thale Noi, Phatthalung
Цъфнали червени лотуси, Phatthalung
 • Място: Цъфнали червени лотуси, Phatthalung
Цъфнали червени лотуси, Phatthalung
 • Място: Цъфнали червени лотуси, Phatthalung
Оризища и бананови дървета, Phatthalung
 • Място: Оризища и бананови дървета, Phatthalung
Пристан за лодки Mu Ko Ang Thong
 • Място: Пристан за лодки Mu Ko Ang Thong
Архипелага Mu Ko Ang Thong
 • Място: Архипелага Mu Ko Ang Thong
Храм, Koh Samui, Thailand
 • Място: Храм, Koh Samui, Thailand
Улична танцьорка, Krabi, Thailand
 • Място: Улична танцьорка, Krabi, Thailand
Крайбрежие, Krabi, Thailand
 • Място: Крайбрежие, Krabi, Thailand
Крайбрежие, Krabi, Thailand
 • Място: Крайбрежие, Krabi, Thailand
Андаманско море, Krabi, Thailand
 • Място: Андаманско море, Krabi, Thailand
Банкок от въздуха
 • Място: Банкок от въздуха
Тук-тук в Банкок
 • Място: Тук-тук в Банкок
Пазар за цветя, Банкок
 • Място: Пазар за цветя, Банкок
Плаващ пазар, Банкок
 • Място: Плаващ пазар, Банкок

Връзка с нас

За въпроси за тура се обръщайте към Александър Петров

Фото Форум

гр.София, бул."Евлоги и Христо Георгиеви" №56

етаж 2, вратата вдясно

София, 1124

тел. +359 888 253223, +359 885 848509

site@photo-forum.net

Calibration scale

Ако не виждате всички степени на скалата мониторът ви не е настроен добре.