Запечатано с любов - форум за бебешка, детска и семейна фотография

14.02.2020 y.
Запечатано с любов - форум за бебешка, детска и семейна фотография

"Запечатано с любов" е форум за бебешка, детска, семейна фотография и фотография на бременни, който ще се проведе на 14 март 2020г. в Пловдив.

Защо да посетите "Запечатано с любов" ?

Без значение дали сте професионален фотограф, или току-що сте закупили първият си апарат - снимайки бебета, деца и семейства, вие запечатвате моменти и създавате спомени - от първите деликатни извивки, специфични овали, нежни трепети и вълнения, усмивките, понякога сълзите, емоциите в специалните дни на едно семейство, израстването, любовта, отношенията.

Създавате спомени. А спомените са много важни. След време ще останат само те. Затова и стремежът е да се запечата всеки един момент възможно най-добре. Да се предаде видяното по един неповторим начин. Да се запази усещането. Да се покаже красотата на всеки един човек и всеки един момент.

"Запечатано с любов"

ще ви помогне да придобиете нови знания и умения и да израснете като творец;

ще ви научи как да оптимизирате работния си процес;

ще получите много практически съвети по отношение на работата с хора;

ще ви насърчи да издигнете работата си на по-високо ниво,

ще почерпите вдъхновение и нови идеи от едни от най-успешните фотографи в България и Европа;

ще може да зададете въпроси, които ви вълнуват;

ще общувате с колеги;

ще пазарувате от едни от най-добрите производители на дрехи, аксесоари и реквизит за фотосесии;

Кога: 14 март 2020г

Къде: Пловдив, Пловдивски културен институт

Лектори:

Яна Пенева - Яна е фин човек с много чувствително светоусещане и силно въздействие върху хората. Искрена и много емоционална, тя успява лесно да развълнува и ентусиазира слушателите си. Точно както се случва със снимките й – те вълнуват, говорят, понякога може да те разплачат, друг път да те разсмеят.

Яна разказва истории. При това сякаш ей така, с едно щракване на пръсти!
 
„Фотографията е начинът ми да покажа света през моите очи. Всъщност моя свят. Една снимка говори повече от хиляда думи понякога, макар да обичам думите. Красотата и любовта също обичам. С това се занимавам.“

Малу Томасен (Malou Thomassen), Холандия - Родена съм и израснала в Холандия. Занимавам с фотография от 2014 и от 2015 специализирам във фотография на новородени. Аз не просто снимам бебета, аз създавам спомени. Обичам да улавям спонтанните моменти на едно ново семейство. Целта ми е да запазя тези моменти така специални, че дори и след 25 години, когато тяхното новородено започва да гради своя собствен дом, да може да се върне отново към тях. Колко невероятно е това! Обичам факта, че фотографията на новородени ми помагя да се фокусирам.

Надя Джамбазова - тя се откроява с авторитет и собствен стил, който изпъква, без да се натрапва. Фотографиите й звънят или са памучно меки, умее да реди декори, но предпочита минимализма, дори в живота. Тя присъства тихичко в сесиите и не направлява агресивно моделите си как да й позират. Вместо това говори с тях или просто изчаква онзи момент, в който чертите на лицето се отпускат, погледът се одухотворява и оживява. Снимките й са разпознаваеми и влиятелни. Независимо дали снима бебета, деца или бременни жени, тя винаги разпознава важният момент и емоцията на своите модели. И винаги, винаги хората на снимките й са красиви, без портретите им да са прекалено ласкателни спрямо тях, въпреки всички изкушения които фотошоп предлага.

Милена Гигова - Аз съм Милена Гигова – детски и семеен фотограф с опит в САЩ и България. Фотографията за мен е огромна страст, превърнала се в професия. Зад всеки кадър, който заснемам стои огромното желание да уловя най-неподправена емоция и да разкажа история по красив начин. За да успявам да постигна това толкова добре, колкото бих желала, най-важните неща за мен са: да познавам психологията на децата; да владея светлината. Минала съм редица курсове и уъркшопи на световни имена във фотографията, благодарение на което придобих познания, които ми позволяват да реализирам идеите си с малките ми модели.

Русиана Тошева - тя е артистичен човек с развит усет към естетичното. Чаровна, жизнерадостна, усмихната и много ведра. Снима от няколко години и от самото начало се ориентира към бебешката и семейна фотография. Най-голямата й любов са новородените – снима ги с неизчерпаемо вдъхновение и страст. Не спира да търси начини за усъвършенстване. Едно от важните неща за нея като бебешки фотограф е безопасността по време на работния процес. Живее и работи в Белгия.

 

 

Съпътстващи събития:

- 13 март - еднодневно обучение на Яна Пенева /Семейни разкази/;

- 15 март - еднодневно обучение на Малу Томасен /Новородени/;

- Конкурс за най-добра снимка;

- Изложба на най-добрите кадри от конкурса

За информация и записвания, моля,

обадете се на тел. 087 8554 550 или ни пишете на zdravejzdrave@gmail.com

Конференцията е предназначена както за професионални фотографи,

така и за любители с афинитет към фотографията на бебета и деца.

За повече информция ни потърсете във фейсбук: "Запечатано с любов - фотографска конференция" или тук

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.