На 7-ми януари Nikon представиха новия им модел DSLR D780

07.01.2020 y.
На 7-ми януари Nikon представиха новия им модел DSLR D780

На 7-ми януари Nikon представиха новият им модел DSLR D780, който заснема еднакво добре неподвижни изображения и филми.

D780 разполага с бърза, специализирана система Hybrid-AF за снимане с Live view и бърза  51-точкова система за АФ с детекция на фазата за снимане с визьор. Когато снимат с Live view, фотографите и видеографите се възползват от същата система за АФ, с която разполага известният безогледален фотоапарат Nikon Z 6. Потребителите могат да фокусират изразите на лицето с АФ с детекция на око и да се възползват от АФ при слабо осветяване, което дава възможност за надеждно намиране на обекта до -6 EV надолу. Фотографите, снимащи през визьора, се възползват от водещите характеристики за проследяване и бързото превключване между усъвършенстваните режими за АФ.

Бързите скорости на серии от снимки -  до 7 кадъра/сек при снимане с визьор и 12 кадъра/сек в режим „Безшумна фотография“ по време на снимане с Live view (преглед в реално време). Част от другите функции са максимална скорост на затвора от 1/8000 сек, която дава на фотографите възможност да синхронизират със светкавиците Speedlight на Nikon. Или могат да удължат времето до 900 сек, което е идеално за заснемане на драматични светлинни следи и нощни пейзажи.

Фотоапаратът използва 6K разделителната способност на сензора за изображения, за да създава 4K/UHD видео клипове с много висока разделителна способност при 30p/25p/24p с нулев коефициент на изрязване.

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Много фотографи обичат DSLR и чакаха модел като D780. Ако сте любител на DSLR и искате да снимате както филми, така и неподвижни изображения, това е идеалното решение. Ако искате да изследвате без огледало, имаме и Z системата за това! Независимо коя система вълнува създателите на изображения, ние се радваме да предложим универсалността, която им позволява да създават без ограничения.“

Резюме на основните характеристики:

АФ ПРИ СНИМАНЕ С ВИЗЬОР. 51-точковата система за АФ с детекция на фазата е чувствителна до долна граница от -3 EV. Получавате водещи възможности за проследяване и бързо превключване между усъвършенстваните режими за АФ.

АФ ПРИ СНИМАНЕ С LIVE VIEW. 273-точковата система Hybrid-AF е чувствителна до долна граница -4 EV или -6 EV в АФ при слабо осветяване.¹ АФ с детекция на око е налично при снимане на неподвижни изображения.

СКОРОСТИ НА СЕРИИ ОТ СНИМКИ ДО 12 КАДЪРА/СЕК. Снимайте до 7 кадъра/сек с АФ/АЕ или до 12 кадъра/сек в режим „Безшумно снимане с live view“. Потребителите получават изображения с пълна разделителна способност дори когато снимат в RAW.

ОПТИЧЕН ВИЗЬОР И НАКЛАНЯЩ СЕ СЕНЗОРЕН ЕКРАН. Оптичният визьор с 0,70-кратно увеличение осигурява широко зрително поле и 100% покритие. Накланящият се LCD дисплей с 2 359 000 точки предлага освобождаване на затвора и АФ с докосване.

КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО - Обективи с байонет F. 24,5-мегапикселов пълнокадров CMOS сензор. Процесор за изображения EXPEED 6. Същият 180 000-пикселов RGB сензор и усъвършенствана система за разпознаване на сцени като при D850.

ШИРОК ДИАПАЗОН НА ISO. D780 може да се похвали с по-широк диапазон на ISO от известния D850. Предлаганият диапазон на ISO е от 100 до 51 200 с възможност за разширяване нагоре до 204 800 и надолу 50.

ФИЛМИ С ПЪЛНОКАДРОВ DSLR. Снимане на 4K/UHD видео клипове с ултрависока разделителна способност при 30p/25p/24p с нулев коефициент на изрязване. Запис в N-Log или заснемане на богати видео клипове в Hybrid Log Gamma (HLG).

ТВОРЧЕСКА СВОБОДА. Таймлапс филми във фотоапарата. 2-мегапикселови неподвижни изображения със светкавична скорост от 120 кадъра/сек. Меню за дигитализиране във фотоапарата. И други.

БЪРЗО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЯ. Възможностите за високоскоростно предаване на данни на фотоапарата и безжичната свързаност улесняват изпращането на изображения на други места. А

SnapBridge позволява на потребителите да споделят JPEG и RAW файлове с всяко смарт устройство.

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.