Запознайте се с новия EOS-1D X Mark III на Canon

07.01.2020 y.
Запознайте се с новия EOS-1D X Mark III на Canon

Canon Европа днес представя най-новият си фотоапарат за спорт и дива природа EOS-1D X Mark III, предлагащ на професионалните фотографи големи възможности при светкавични скорости на работа. Драстично подобрени са AF проследяване, качество на изображението и комуникационни възможности.

Новият флагман успява да направи до 20 кад./сек. с AF проследяване. ISO характеристиките му са подобрени. AF сензорът на EOS-1D X Mark III предлага 28 пъти по-висока резолюция в централната AF точка, от тази на своя предшественик, за да отговори на нуждите на професионалните фотографи за по-голяма точност и фокусиране на обектите в по-широк спектър от ситуации. Фотоапаратът поддържа вътрешен запис на 5,5K 12-битово RAW видео – първият фотоапарат от серията EOS (с изключение на моделите Cinema EOS), който предлага такава функция – позволявайки на професионалистите да снимат както снимки, така и висококачествено видео.

EOS-1D X Mark III е разработен в следствие на отзивите и препоръките, получени от световната фотографска общност, използващи EOS-1D X и EOS-1D X Mark II, включително и престижните посланици на Canon. Част от отзивите на професионалистите по време на тестовете на новия модел са голямата крачка напред на EOS-1D X Mark III в областта на автоматичното фокусиране, драстично подобреното качество на снимките и видеото и възможностите за високоскоростна комуникация – характеристики, които позволяват на професионалистите да заснемат спиращи дъха изображения и да ги доставят на своите клиенти по-бързо от всякога.

Еди Кьог, професионален спортен фотограф и посланик на Canon, казва:

„Работейки по терените на елитните спортни събития по целия свят, огледално-рефлексните фотоапарати Canon продължават да доминират в професионалната фотография. През годините фотоапаратите от серията EOS-1 са ненадминати по своята надеждност и способности и това е причината да ги използвам в работата си още от 2002 г. с моя EOS-1D. В моята работа скоростта е всичко, затова съм изключително щастлив, че имам възможността да използвам EOS-1D X Mark III, който се отличава с осезаемо повишена честота на серия от снимки, изключителен автофокус и по-бърза комуникация – защото в конкурентния свят на спортната фотография няколко милисекунди може да са решаващи за това дали снимката ти ще бъде публикувана на страници на националните медии или не.“

Много добър автоматичен фокус за улавяне на перфектната снимка

Възползвайки се от EF байнета, за който има по-голям набор AF обективи, отколкото при всяка друга система, EOS-1D X Mark III разполага с нова система за автоматично фокусиране и сензор. Тази технология на Canon осигурява подобрена стабилност и проследяване, като предоставя на професионалистите нови нива на гъвкавост и прецизност при заснемане на обекти в различни условия. 

Безгранични творчески възможности

Благодарение на новоразработените процесор DIGIC X, 20,1-мегапикселов сензор, огледална система и затвор, моделът EOS-1D X Mark III осигурява голямо предимство, като постига водеща на пазара честота на снимки в серия от 16 кад./сек. 

Оптичният визьор, така важен при заснемане на спортни събития и животни в дивата природа, осигурява на фотографите по-добро наблюдение на обекта с ясен и ярък образ без закъснение. В режим Live View фотоапаратът може да снима с честота 20 кад./сек. с механичен или електронен затвор с пълно AF, което още повече разширява творческите възможности.

Обработка на изображението от ново поколение

EOS-1D X Mark III е първият фотоапарат на Canon, оборудван със заснемащ сензор от следващо поколение, осигуряващ по-бързо четене на изображението и по-малко шум – посрещайки нуждите на професионалистите от високопроизводителен DSLR фотоапарат с ниски нива на шум. 20,1-мегапикселовият пълнокадров CMOS сензор предлага и най-широкия ISO диапазон на Canon досега. С разширените настройки от ISO 50 до ISO 819 200, EOS-1D X Mark III дава още повече свобода на професионалистите за снимане в разнообразни условия.

Посрещане на нуждите за висококачествено видео

Благодарение на новия си заснемащ сензор и новия процесор, EOS-1D X Mark III вече е и най-усъвършенстваният продукт Canon със сменяеми обективи за запис на видео (извън серията Cinema EOS) – моделът предлага 4K пълнокадрово видео и поддържа вътрешен запис в 12-битов RAW формат. Това е първият продукт на Canon извън серията Cinema EOS, който поддържа запис на RAW видео, осигурявайки широк диапазон от цветове и тонове, които могат да бъдат извлечени чрез последваща обработка за постигане на изображение с превъзходно качество. Наред с това фотоапарата има възможност за запис на видео и в 12-битов CRM формат с резолюция 5,5K (5472x2886), което осигурява 4K изображение с предискретизация – удовлетворявайки изискванията на професионалистите за висококачествено видео. 

Изпращане на съдържание с конкурентна скорост

Съобразен с все по-кратките срокове на работа и с нуждите на професионалистите за безпроблемно и бързо изпращане на съдържание, EOS-1D X Mark III е първият фотоапарат от серия EOS-1, оборудван с вградена Wi-Fi и Bluetooth комуникация. Wi-Fi връзката може да се използва за прехвърляне към FTP сървър или за свързване чрез EOS Utility, както и за свързване към смартфон. Bluetooth комуникацията използва протокола Bluetooth Low Energy, осигурявайки постоянна връзка със съвместимо смарт устройство при минимална консумация на енергия от батерията – идеално за продължително снимане. Приложението Canon Camera Connect осигурява автоматично свързване на EOS-1D X Mark III към съвместими смарт устройства  и поддържа преглед на изображения, споделяне и отдалечено снимане в режим Live View с едно докосване на екрана. 

Повече за апарата можете да прочетете тук

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.