» User profile
» All images

Profile of edakov  
Registered :
10.04.2008 12:01
Last login :
07.12.2017 11:20
Време е и аз да кажа нещо за себе си...
Фотографията за мен е може би последната и най-силна страст, поредното дълготрайно хоби, което ме кара да надскачам себе си, да откривам нови възможности и да преодолявам собствената си безидейност. То е поредното предизвикателство, което ми дава възможност да се развивам; което ме стимулира да бъда по-добър и да търся красивото, без значение дали е видимо или не.
Фотографията за мен е чисто удоволствие, не е стремеж към технически перфекционизъм, а опит за пресъздаване на дадено чувство, такова каквото е.
Мразя някой да ми казва, кое как се прави, как е според правилата, какъв трябва да е цветовият баланс, каква да е композицията. Това просто разваля цялото удоволствие и го превръща в суха наука. Фотографията не е наука, тя е изкуство, което трябва да бъде творено по усет. Да, техническата грамотност е важна и нужна, но чувството, което влагаме докато снимаме, трябва винаги да е по-силно от стремежа да пресъздадем технически правилно ситуацията.
Радвам се на всяка една снимка, която съм направил без предварителна подготовка, цел, план, чертеж и т.н. Радвам се когато просто видя как ще изглежда преди да снимам, когато успея да запечатам момента така както аз го виждам. За мен това е частица запечатана емоция, безценнна поради своята неповтаряемост.
Тук съм за да черпя вдъхновение от прекрасните снимки на автори, които знаят как да предадат най-добре това, което чувстват по начина, по който го виждат.
Тук съм за да се уча от тях.

Благодаря за отзивите към мен...
Equipment: Nikon D50; Nikkor 50 1.8 ; Nikkor 70-300 VR
Author's portfolio