BIOHAZARD - разказ от Зоната

Въпроси и отговори

 1. От: Pozzi
  Въпрос:
  Здравей. Това е организирана екскурзия, да. В Киев има няколко агенции, които предлагат тур до Чернобил. Иначе достъпът до Зоната е забранен за външни лица, има милиция, "гранични" постове и прочие. Цената на човек в група е около $150, може да се плати и за индивидуално посещение с гид, но цената е няколко пъти по-висока. За безопасността - ами всичко е относително. Радиацията във въздуха на входа на Зоната е по-ниска от тази в Киев. "Опасността" се крие в почвата и предметите, затова избягвахме да пипаме каквото и да е. При положение, че в Чернобил живеят хора, а АЕЦ-ът още работи, аз лично нямах кой знае какви притеснения за няколкото часа прекарани там. Заслужаваше си всяка минута. :)
  Отговор от Pozzi:
  Здравейте!
  Историята Ви за "Зоната" доста ме заинтересува, така че искам да Ви задам следните въпроси:
  Това нещо като организирана екскурзия ли е?
  Безопасно ли е със сигурност, или само така се смята?
  Каква е горе-долу паричната стойност на посещението?
  Поздрави!
Коментари    
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
 • Гергьовден в с. Волуяк

  От Бони Бонев


  Гергьовден в с. Волуяк
 • Изгубената гражданска енергия

  От


  Ретроспективна галерия от летните антиправителствени протести - юни/юли 2013г.

  Огромно количетво автентична гражданска енергия потече по софийските улици, провокирана от лавинообразно нарастващия брой абсурдни управленски решения и действия на току-що сформираното ново правителство.

  Назначението на депутата от ДПС, Делян Пеевски, за председател на ДАНС бе искрата, която накара десетки хиляди граждани да излизат ден след ден и месец след месец на безпрецедентно дълъг, но мирен протест с искане за оставка на правителството..

  Управляващите партии от своя страна изключително умело, чрез добре съхранените от комунистически времена методи на манипулация, внушение и разделение, успяха (за сега) да претопят позитивизма и свободолюбието в далеч по-безопасния и лесен за контролиране нихилизъм. Само снимките останаха.