Синигери в Борисовата градина

Как да снимаме синигерчета зимата

дата 12.01.2014 г.  |  автор Aleksandar Petrov - SaS  | 

Синигерите са много полезни птичета. Хранят се с доста вредители, включително и молците, които съсипват години наред листата на софийските кестени. Те обаче имат проблем зимата, особено, когато падне сняг. Не могат да си намират лесно храна.

 

Ако ги харесвате, хранете ги през зимата, за да преживеят по-лесно и повече на брой. Най-много обичат белени и небелени слънчогледови семки, най-добре да са дребни фуражни.

 

Може да съчетаете снимането и храненето им.

 

Изберете район, където има сравнително ниски клони или храсти и ги забелязвате да прехвърчат наоколо. Важно е да има наблизо клони, защото синигерите престояват на тях и умуват известно време преди да решат да ви кацнат на ръката. Не се притеснявайте, че не виждат семките, виждат ги много добре и отдалеч. Имат много добро зрение и храната е от основните неща, които ги интересуват по това време на годината.

 

 

 

 

 

Страници:  1 2 3

Коментари    
gagamoto
08-03-2014 19:08

Радвам се, че има хора които мислят и за птиците. Ние със съпругата ми от години ги храним. Слагаме им храна на практика в половиния град. Изяждат може би 300-400 кг. зърно за една зима.
-0 +7
bairi100
11-03-2014 19:52

В с.Егълница пернишко,в мах.Станчова ,също има кой да ги подкрепя с орешки и сланинка.После къщички от нарязан кух дънер и вече проблеми с гъсеници и други дребни вредители нямаме:)
-0 +8
asyapo
01-04-2014 14:10

Браво! Хубава идея, а и научих нещо ново за тези птици! Ще се радвам да се запозная с всеки, който има опит в снимането на птици и може да ми даде съвети за места и техники за заснемане, заповянайте в моя скайп asyapo
-1 +4
Yavka
29-06-2014 17:25

Работата ми е от такова естество и на такова място поречието на р.Дунав, че синигерчетата постоянно гнездят на близо и се чуват малките. Много красиви птички.
-0 +2
Garivision
21-08-2014 16:14

През зимата е добре да им се дава и малко сланинка. Само да е сурова и да не е солена. Аз връзвам на дебел канап парченца по клоните на дърветата.
-0 +2
SaS
29-09-2014 12:17

Идва сезона на хранене на синигерчетата.
-0 +0
Raffito
15-02-2017 16:28

И аз обичам да ги храня ...ама със счупени орехчета.
На катеричките ги давам направо цели.
Гълъбите много,много не ги обичам,че са като патки...
-0 +1
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
  • Изгубената гражданска енергия

    От


    Ретроспективна галерия от летните антиправителствени протести - юни/юли 2013г.

    Огромно количетво автентична гражданска енергия потече по софийските улици, провокирана от лавинообразно нарастващия брой абсурдни управленски решения и действия на току-що сформираното ново правителство.

    Назначението на депутата от ДПС, Делян Пеевски, за председател на ДАНС бе искрата, която накара десетки хиляди граждани да излизат ден след ден и месец след месец на безпрецедентно дълъг, но мирен протест с искане за оставка на правителството..

    Управляващите партии от своя страна изключително умело, чрез добре съхранените от комунистически времена методи на манипулация, внушение и разделение, успяха (за сега) да претопят позитивизма и свободолюбието в далеч по-безопасния и лесен за контролиране нихилизъм. Само снимките останаха.
  • На мотор из Алпите

    От Петър Емилов


    8000 км / 17 дни - от България през Сърбия, Черна Гора, Хърватска, Словения, Австрия, Италия, Швейцария, Франция и обратно.