До километър нула на Дунав.

Въведение

дата 20.08.2020 г.  |  автор Ivaylo Ivanov - ivootruse  | 

Здравейте, реших да разкажа за една разходка през 2018 година. Началото на тогавашния март бе чудесно за разходки и реших да реализирам една дълго планувана такава. Малко повече от 46 години /тогава – 03.2018/ бях живял на река Дунав и така не съм виждал нито от къде извира, нито къде се влива. За извора трябва малко по сериозно и финансово по добро плануване, но за делтата реших, че мога да се справя бързо и без кой знае какви финанси, а и времето предположи пътуване. Така, че беше решено и тръгнах. Забравих да добавя делтата на Дунав е обширно понятие, там пътиша /сухопътни/ почти няма, а и тези които ги има ги няма по картите ... а плавателните ръкави са основно средство за предвижване. На 8 км западно от град Тулча, Дунав се разделя на два ръкава – Килийски и Тулчански. На изток, на 11 км, от своя страна Тулчанския ръкав се дели на Сулински и Светигеоргиевски (Георгиевски чатал). Сулинският ръкав е най-дълбок, достъпен за океански кораби до Тулча и Галац и с право се нарича „Главна улица на делтата“. Аз избрах Сулинския ръкав.

Страници:  1 2 3 4 5 6

Коментари    
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
 • 200 грама секс

  От Емил Данаилов


  Реших да го направя по обяд. Тогава клиентите са малко, зяпачите също, а пазачите още разсеяни. И момичетата щяха да са заели местата си съвсем скоро, нямаше да са уморени и нервни.
 • Тодоровден в еко-парк Варна / Todorovden at eco-park Varna, Bulgaria

  От


  Тодоровден в еко-парк Варна / Todorovden at eco-park Varna, Bulgaria
  " Horse Day in Bulgaria is marked by horse races, Todorovden (the Day of St Theodore), also called Horse Easter is a mixture of Orthodox religious beliefs and folklore traditions, horse races are held all over Bulgaria on this day"