48 часа в Хашемитското кралство Йордания

дата 13.06.2019 г.  |  автор Рафи Марукян - fotorafi  | 

Кралство Йордания е модерна арабска държава. Въпреки, че е заобиколена от воюващите държави Сирия и Ирак в Йордания цари мир. Голяма заслуга имат прозападния крал Абдула II, aрмията и тайните служби. В държавата с около 9 милиона жители има 1,7 милиона палестински и 1,2 милиона сирийски бежанци. Йордания е бедна, няма петрол и природен газ, голяма част от територията и е пустиня, но заема стратегическо местоположение. Тук има свещени места за мюсюлманите, християните и евреите. Луксозни курорти, хотели и плажове има на Червено и Мъртво море, най-ниската точка на земята - 420 метра под морския бряг. В Йордания можете да видите бедуни със стадата от кози,камили и палатките им в пустинята. Супер модерно облечени жени, по западен маниер да управляват луксозни автомобили, също и забулени. В последните години в Кралство Йордания се развива туризма, главно в едно от Чудесата на света, каменния град Петра и светите места. Големи крайности, характерни за арабския свят.Местното население са дружелюбни, коренни йорданци, арменци, кюрди, богати иракски бежанци, много палестински и сирийски мигранти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страници:  1

Коментари    
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
 • Изгубената гражданска енергия

  От Nikolay Nikolov


  Ретроспективна галерия от летните антиправителствени протести - юни/юли 2013г.

  Огромно количетво автентична гражданска енергия потече по софийските улици, провокирана от лавинообразно нарастващия брой абсурдни управленски решения и действия на току-що сформираното ново правителство.

  Назначението на депутата от ДПС, Делян Пеевски, за председател на ДАНС бе искрата, която накара десетки хиляди граждани да излизат ден след ден и месец след месец на безпрецедентно дълъг, но мирен протест с искане за оставка на правителството..

  Управляващите партии от своя страна изключително умело, чрез добре съхранените от комунистически времена методи на манипулация, внушение и разделение, успяха (за сега) да претопят позитивизма и свободолюбието в далеч по-безопасния и лесен за контролиране нихилизъм. Само снимките останаха.