Част 2 : Отново по алпийските чукари

Няколко стотин километра обиколка и открадната обувка от куче

дата 04.12.2018 г.  |  автор Zaprin Geguskov - sakuraki  | 

Време е да напиша и втората част от разходката ми в Доломитите, която може би е малко по - интересно от първата, но няма за жалост история за гръмотевици, но пък има такава за отмъкната обувка от куче.

 

Историята започва от къмпинг Кортина. Минахме 80км в търсене на къмпинги , но никъде нямаше свободно място и накрая стигнахме до къмпинг Кортина, за който нямаше много добри отзиви, но се оказа страхотен къмпинг. Беше 17:00ч и малко мрънкаше собственика, че е късно за настаняване, но се разбрахме някак си. Даже и хубав залез успях да заснема

 

 

Входа на къмпинга

 

След като се настанихме и още в 8ч вече бяхме по палатките и аз даже и хърках май. Събудих се в 07:00ч адски гладен и жаден и в 400 мл мурсалски чай (див) , разтворих 7 кафета, за да и аз не знам защо, но ми се стори готино. Както написах и вече, премрял от глад закуската беше невероятна. 4 кюфтета, 400гр кашкавал и сладко от боровинки :D. Eто и снимка по долу как се наслаждавам на яденето.

 

 

Кюфтенца

 

и самата порция 

 

 

 

Както се казва: " напраскахме се като свине" . Вече сити и доволни се качихме на колата и тръгнахме към Трите Чими, които се виждаха от къмпинга. След около 45 минути пътуване, вече бяхме на паркинга под чимите и награбихме чантите за път. Да се разпиша и аз със снимка.

 

 

АЗ

 

По пътя поне се нагледахме и на много крави, но мисля, че не даваха да се пие мляко директно от тях, ама все пак хората се снимаха с кравите, се едно не са виждали никога крава през живота си. Аз нали съм си от село с кравите не се снимах, но пък си направих няколко панорамки от пътеката и тръгнахме към Чимите.

 

Панорама от пътя

 

По пътя беше фрашкано с хора и беше много кофти, защото изглежда там не спазваха правила за разминаване по пътя и всички се бутаха и малко изнерви положението това и още повече ни забави. След 1 час ходене стигнахме до чимовете и аз видях едно гьолче долу в поляната и отидох за снимки, а през това време някаква китайки ми ръкомахаше и се оказа, че правила филм с дрон там и съм пречил... Нищо направих си снимката и се извиних на тази ядосана китайка, може пък да знае кунг фу

 

Чимове

 

По пътя до хижата почти не се спрях да снимам, защото бях забравил да си заредя батерията на апарата и си пазих малко заряд, като се оказа в последствие, че имам в чантата преносима батерия, но кой да се сети. Пътеката не беше нищо особено и забележително, а горе преди хижата имаше нещо като пещера, там хората предполагам ходят по нужда, защото миришеше отвратително. Стигнахме на хижата, пихме по една бира и седнахме да почиваме. Аз почивах малко време и се разходих да поснимам малко. Отстрани на хижата имаше много приятно езеро, което беше синьо/зелено и го снимах.

 

това е езерото

 

После поех по някаква пътека и аз не знам за къде и снимах от високо чукарите.

 

От високои от малко по - долу

 

Пак чукари

Хубаво е няма спор, но времето ни притискаше и се спуснахме бързо надолу по другия маршрут и за около 1час и половина слезнахме. Малко снимки по пътя

 

Само една снимка

Или само една снимка :D.

 

Слезнахме и спахме отново в къмпинга, на следващия ден поехме към известното езеро Брайес. Имах огромни очаквания за него, но отново беше претъпкано и не успях да се кача на лодка, за да се повозя. Красиво е да, а от другата страна нямаше и хора и си направихме мини пикник. На така известното място на стълбите се чакаше голяма редица и един по един минаваха да снимат хората, аз нямах много нерви и си изкачах 5ч някъде, което е странно, че хората около 4-5ч си тръгват и всичко е празно та успях да го снимам.

 

Брайес

Вече и лодките прибираха отдолу под кея

Кей с лодки

Между другото това ми е една от любимите снимки от цялата екскурзия. 

 

Тръгнахме си от Брайес и се запътихме за Lago di Landro, където мислихме да спим (в колата, спален чувал или не беше ясно още). Нямаше много време за мислене и аз бях изморен от шофирането. На една отбивка спрях колата и легнахме за кратък сън, но преди да легнем (макар, че другите вече спяха) , направих една снимка със звезди. За жалост имам страх от тъмното и не изтърпях много време , за да направя панорамата :D

 

Panorama

 

не ми хареса локацията и пейзажа, затова се качих в колата и отидох до езерото (даже не успях да събудя и спящите). 

Беше пълна тъмница и само някакви странни звуци се чуваха, пак ме хвана страх и пак една снимка на правих, но исото е малко високо 12800 и не е много добра.

 

езеро.

 

Върнахме се отново на отбивката и спахме до сутринта. Отидохме на езерото (Lago di Landro/Durransee) и направихме една дъъъълга почивка. Аз си бях свалил обувките и обикалях бос по глината, а едно куче реши, че обувката ми е за игра и я захапа и избяга нанякъде, започнах да викам по кучето и за мой късмет, собственика му го видя и го извика, но псето реши да мине през половината езеро и ми с извинение "заеба" обувка вътре в езерото . Ето го и самото езеро

 

езерото

За мен това е едно от най - крисивите езера и най - спокойни, като изключим кучето, което беше там. Поразходих се още малко бос по брега на езерото и след няколко часа се качихме на колата и поехме към Венеция, за която няма да пиша разказ, защото грам не ми хареса там.

 

Ами това е :). Надявам се да Ви допадне и до нови срещи, скоро и от Исландия !

Страници:  1

Коментари    
Shri
10-12-2018 16:48

Добре е да кажеш на колегите, че за качване с кола до паркинга на Трите Чими се заплаща някъде около 30 евра.
-0 +0
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
  • Градски дървета и други 'стари и болни' неща...

    От Владимир Димитров


    (Малко телефонно разказче, докато чакам светофар)

    Всичко започна от една обява - окачена на нивото на очите ти и здаво подчертана с жълт флуорецентен маркер, нямаше как да не привлече вниманието. Местните власти уведомваха населението, че ще секат дърветата по площада около това голямо кръстовище. "Как така ще секат дървета?!" - беше първата ми реакция, но по-нататък прочетох, че били "стари и болни" и ще бъдат заменени с нови, от по-подходящ за мястото вид...

    (Виж обясненията към снимките)...
  • Тодоровден в еко-парк Варна / Todorovden at eco-park Varna, Bulgaria

    От


    Тодоровден в еко-парк Варна / Todorovden at eco-park Varna, Bulgaria
    " Horse Day in Bulgaria is marked by horse races, Todorovden (the Day of St Theodore), also called Horse Easter is a mixture of Orthodox religious beliefs and folklore traditions, horse races are held all over Bulgaria on this day"