Защо е така?

дата 25.06.2015 г.  |  автор Рафи Марукян - fotorafi  | 

 След едноседмично пътуване в Рая, острова Палма де Майорка се замислих. Защо хората в страните,преживяли фашистка диктатура сега са душевно и материално богати,с богата ценностна система,отворени за света,усмихнати, добронамерени?Липсва битовата престъпност, ежедневните катастрофи и безсмислените жертви по пътищата.Защо няма гладуващи и ровещи по кофите с боклук? А хората от страните, след комунистическите диктатури са смачкани, бедни, мързеливи, намусени, агресивни,озлобени???
 Малкият остров Палма де Майорка е 35 пъти по-малък от България. Населението е около 800 хиляди, приютило и дава поминък на 11 хиляди българи. Миналата година за туристическия сезон от 1 април до 1 ноември е посетен от 8,1 милиона туристи. На острова няма нито една река, няма режим на водата, фонтани и басейни плискат... Всяка педя земя е обработваема, хиляди тонове камъни са събрани и терасирали дворове, градини, ниви. Ако има РАЙ на  земята, то е там.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страници:  1

Коментари    
to6e
26-06-2015 14:59

Отговора е безкрайно прост: денацификация, лустрация, а ако щете и 40г. в пустинята /последното библейска препратка/.
-0 +0
bairi100
30-06-2015 07:37

Всеки има свой си рай.Баш Баир предпочита да има реки,а ако ще ВИК хич да няма.Природата ни е достатъчна причина,да не се захласваме по съвременните достижения на цивилизацията.
-0 +3
Shilo
17-07-2015 16:47

Хубав пътепис! На въпроса - защото не са градили 45 години комунизъм и след това не са ги упрявлявали 25 години продажни и крадливи политици.
-0 +4
Raffito
30-07-2015 19:31

"Защо е така?""

-Ами така е ...за съжаление???
-0 +0
analyst
14-09-2015 21:34

Много хубав пътепис! Увлекателен и информативен. И аз ще дам моя отговор на поставения в началото въпрос. Не е въпрос на комунизъм и фашизъм. Най-вероятно става дума за българизъм. Това е много упорито. И не 40 години в пустинята, ами може би 3 по 40 няма да са достатъчни. А нашата природа и с богатството си на сезони е много по-красива. Но спокойните и щастливи майки с колички тук май са значително по-малко.
-0 +1
ivanoviliaiorrdanov
04-10-2016 12:52

Рафо прав си така е.За голямо съжаление-но нима не е КРАЖБА , АМИ ПОВЕЧЕ ОТ КРАЖБА ЕС-то да ни отнеме и затвори хиляди предприятия ,да затвори цял атомен реактор и на тяхно място ПОСТРОИ огромни молове хипермаркети и тем -подобни шатри пълни с дрънкулки и некачествени предмети ,канцерогенни храни и меса.КОЙ ПОЗВОЛИ ТОВА?
-1 +0
LinkBeat
29-07-2017 21:26

Какво да кажа, все пак западна Европа има едни 1000 години развитие, докато нашето няма и 140 след освобождението,спряно за 500 години, избит елит, останала рая да плаща данъци и тя хитрува...Не ми се разсъждава повече..
-1 +1
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
 • Изгубената гражданска енергия

  От


  Ретроспективна галерия от летните антиправителствени протести - юни/юли 2013г.

  Огромно количетво автентична гражданска енергия потече по софийските улици, провокирана от лавинообразно нарастващия брой абсурдни управленски решения и действия на току-що сформираното ново правителство.

  Назначението на депутата от ДПС, Делян Пеевски, за председател на ДАНС бе искрата, която накара десетки хиляди граждани да излизат ден след ден и месец след месец на безпрецедентно дълъг, но мирен протест с искане за оставка на правителството..

  Управляващите партии от своя страна изключително умело, чрез добре съхранените от комунистически времена методи на манипулация, внушение и разделение, успяха (за сега) да претопят позитивизма и свободолюбието в далеч по-безопасния и лесен за контролиране нихилизъм. Само снимките останаха.
 • 200 грама секс

  От Emil Danailov


  Реших да го направя по обяд. Тогава клиентите са малко, зяпачите също, а пазачите още разсеяни. И момичетата щяха да са заели местата си съвсем скоро, нямаше да са уморени и нервни.