Възкръсването на първия...

Първият така мечтан цифров фотоапарат...

дата 07.12.2014 г.  |  автор Тихомир Димитров - rimohit  | 

 

Е , не беше кой знае какво (апарата), но това място остави трайна промяна в съзнанието ми. Да, става дума за фотофорум. Разбира се и преди това бях чел разни неща за фотографията, но някак си бяха минали покрай ушите ми , а и след няколко 'Смени' , един 'Зенит' (който даже се оказа развален , понеже бе закупен с две стипендии на старо) нещата с аналоговата фотография се оказаха , че не са за мен поради ред причини.  Тук всичко придоби визуален отпечатък , който трудно можеше да бъде изтрит от съзнанието ми. Жадувах  за цифрова фотокамера , с която веднага да мога да преглеждам резултата от моето снимане и да изтривам ненужните и неуспешни снимки. Просто съм такъв тип човек , който се учи по качествено от собствените си грешки.

Ами сапунерка , като сапунерка. Толкoва нисък клас едва ли имаше в този момент.Pemtax Optio 50!!!

Почти нищо  не и се настройваше с много малки изключения . Беше ненаситна камера на батерии и на всичкото отгоре струваше една заплата , но за мен беше безценна.  Въпреки всички недостатъци с нея запечатах прекрасни , човешки мигове...

Разбира се нататък нещата в живота на човек се променят . Постепенно камерата беше намерила уютно място в едно чекмедже и излизаше доста рядко от там главно за да си поиграе моя син с нея .

Ами следкато единия ми сегашен любим фотоапарат се оказа с повредено зарядно , а другия с незаредена батерия нямах голям ибор. Още повече , че обстановката в Бургас беше твърде тягостна след 3 седмици мрачно време  и едноседмичен дъжд. Просто трябваше да изляза навън с децата и да пощракам.

Настроих ISO то на 50 , за да снимам на най-бавната скорост и ето . Разходихме се в мъглата , и си прекарахме чудесно.

А и погледнах със съвсем други очи през ПЪРВИЯ. Още повече се засилиха в мен съмненията има ли смисъл да обновявам тялото на сегашната си "система" , че дори и някакви идеи блуждаят за пълноформатна камера...

А дали има смисъл ?

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Страници:  1

Коментари    
J0R0
08-12-2014 21:45

Много хубави снмики. И хубаво есе :)
-0 +4
rimohit
09-12-2014 09:11

Блаагодаря!
-0 +0
UH24D
10-12-2014 09:36

Хареса!..ми
-0 +1
kll
14-12-2014 19:45

Много ми хареса!
-0 +1
шдфдшд
17-12-2014 00:24

..смисъл може и да има , може и да няма...ама ти си купи...фулфрейм де...иначе цял живот ще се чудиш дали е имало или е нямало....:):):)
-0 +3
gaco.bacov45
12-02-2015 23:02

Точно ...! Пазя си и първия ... :)
-1 +2
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
  • Синигери в Борисовата градина

    От Aleksandar Petrov


    Синигерите са много полезни птичета. Хранят се с доста вредители, включително и молците, които съсипват години наред листата на софийските кестени. Те обаче имат проблем зимата, особено, когато падне сняг. Не могат да си намират лесно храна.