Новини
предишна  1  2  3  [4]  5  6  7  8  следваща

11.08.2016 - На 10 август в градинката пред "Кристал" в столицата се откри фотоизложба "Българският принос в съвременната наука и технологии". Това е проект на екипа на Наука OFFNews и списание "Българска наука", подкрепен от МТЕЛ, магазини PhotoSynthesis и Столична община.


28.06.2016 - Започна кампанията за събиране на снимки и фотоистории за участие в конкурса БГ ПРЕС ФОТО 2016. Петнайстото издание на конкурса продължава да отличава най-добрите репортажни и документални фотографи, като освен традиционната Специална награда за най-добър млад фотожурналист тази година се обявява и новата Специална награда за хуманистична и артистична фотожурналистика ШАВАРШ АРТИН на името на изключителния български фотограф Шаварш Артин (1948-2005). Регламентът за участие може да намерите тук: http://www.bgpressphoto.com/2016/06/bgpp2016


13.06.2016 - Петър Абаджиев открива юбилейната си фотографска изложба на 15 юни от 18ч в зала България.


26.05.2016 - Изложба Manfrotto Off road – Зимен пейзаж, с партньорството на: DYNAPHOS, ФОТО-ФОРУМ и Галерия за Съвременна фтография Photoconcept. Откриване 26.05.2016г, София ул. Проф. Никола Михайлов 4


26.05.2016 - Очаквайте през лятото новата изложба на Сдружение 'Деца и юноши' 'ДЕТСТВО БЕЗ АДРЕС', с подкрепата на Столична община и медийното партньорство на Българско национално радио и Българска национална телевизия.
Изложбата ще представи 32 пана с фотографии, които показват уловени мигове от живота на деца в риск, с които Сдружение „Деца и юноши" работи през последните години.
Основен фокус се поставя на това, че децата, които живеят и растат при изключително тежки условия, също могат да имат своите постижения и да се развиват успешно, ако имат тази възможност. Всяко дете трябва да порасне с грижа и закрила, да има радостно детство, за да стане пълноценен възрастен. Децата, с които се запознахме, се радват когато ги оценяваме и се сърдят, когато не ги уважават. Играчките и дрехите, които им носят радост и топлина, са тези, които вече са непотребни за нас. Те си нямат „детска стая", а тяхната площадка за игра е улицата. Тук ще видим как децата с радост и огромно желание участват в различни образователни програми и занимания, защото се чувстват спокойни, оценени, забелязани и значими.
Въпросите, които поставя изложбата са: Имам ли право на детство? и Бедността има ли детство?
Децата от DRAGO DRUMS SCHOOL ще свирят и пеят на откриването на изложбата на 14 юни от 11.00 часа.
Фотографии: Николай Миланов и Татяна Лазова


26.05.2016 - 'Късчета Америка' - фотографска изложба на Лияна Панделиева.
На 31 май в НДК, Мраморно фоайе, Лияна Панделиева ще открие своята фотоизложба със снимки от САЩ. 25 фотографски платна с размер 60/90 см. показват уникално красиви гледки от национални паркове в четири американска щата.
Забавни моменти от пътуването ще видите в кратък филм, който ще бъде излъчен с откриването на експозицията.


20.04.2016 - Изключителни фотографии и документални кадри от портфолиото на Steve McCurry ще бъдат изложени в столичната галерия „VIVACOM Art Hall“. Едни от най-емблематичните творби на популярния фотограф ще могат да бъдат разгледани от 25-ти май до 17-ти юни.

Чрез снимки с уникална интензивност и красота, Steve McCurry отразява огромните промени в света, в който живеем. Американецът вижда себе си като хроникьор, който със своя свят от образи, разказва истории за изчезващи култури и последствията от глобализацията.

McCurry създава незабравими снимки, вдъхновени от пътуванията му на 6 континента и множество различни държави. Неговата работа обхваща всичко – от конфликти, изчезващи култури, древни традиции до съвременни култури, но винаги запазвайки човешкия елемент, което е в сърцето на една от най-успешните му и пленителни снимки – Афганистанското Момиче.

Въпреки, че McCurry започва да прави своите снимки като поредица, той все пак успява да кондензира сцените в отделните картини до такава степен, че те разказват цели истории. Често, в действителност, фотографиите му изглеждат като сцена, която представя хората в оригиналния контекст на техния живот.

McCurry описва себе си като фотограф, който живее на „ръба на конфликтите.“ Той придобива международна слава през 1979 г., когато преоблечен като Муджахидин, изнася контрабандно първите снимки от окупиран Афганистан. Няколко години по-късно, в бежански лагер в Пакистан, той прави най-известната си снимка, фотография на афганистанско зеленооко момиче, която впоследствие се превръща в икона.

Steve McCurry е една от най-ярките личности в съвременната фотография през последните тридесет години. Роден във Филаделфия, Пенсилвания, той учи кинематография в Pennsylvania State University. Той е удостоен с някои от най-престижните награди включително Златният Медал Robert Capa, наградата National Press Photographers, и безпрецедентните първи четири награди от конкурса World Press Photo са сред множеството спечелени от него награди.

Фотографиите могат да бъдат разгледани във „VIVACOM Art Hall“ на ул. Гурко 4, София от 25-ти май до 17-ти юни 2016. Вход свободен.


1.04.2016 - Официалното представителство на Leica за България – ВИП Трейдинг Дидживижън ООД ви кани да посетите на 7 април 2016 от 18:30 часа галерия „Vivacom Art Hall“, на ул "Гурко" No 4, където ще бъдат открити изложбите на Lenny Kravitz - Flash и Ascension на Mathieu Bitton.

Прочут, обожаван, постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери, папараци, всички оборудвани със смарт-телефони, камери, микрофони и светкавици. Lenny Kravitz насочва обектива към тези, които го следват навсякъде. Той обръща ловко фокуса и събитята, снима тези, които го снимат, така се ражда серията Flash – черно бели фотографии, запечатали ежедневието на звездата през нейните собствени очи, ярки образи, неочаквно хванати в клопката на собсвените си действия.

От компанията Leica се свързват със звездата и заедно създават лимитираната серия от 125 фотоапарата Leica M-P Correspondent. Дизайнът е дело на Kravitz и неговата компания за дизайн. Камерата е старомодна на вид и представлява преработена версия на модела „Leicaflex“, който обаче притежава всички модерни технологии. Визията е специално обработена за да може апаратът да не изглежда като чисто нов, а като употребяван.

“Харесвам нещата с история, които имат живот и какво да разкажат”, коментира Lenny, като допълва, че винаги се чувства по-комфортно, използвайки стари дрехи, обувки, китари, фотоапарати и т.н.


1.04.2016 - Фотографска Изложба Пламен Михайлов "ВАРНА - Портрети на моя град". Тя ще бъде изложена от 6 до 26 Април 2016 г. в галерия Photosynthesis – Варна. Изложбата включва 24 фото портрета на град Варна, заснети през последните няколко месеца. Ще видите любими места от града, запечатани в необичайна атмосфера и разпечатани с галерийно фотографско качество на арт-хартия Hahnemühle. Откриването ще се състои на 6 Април от 18.30 ч. в галерия Photosynthesis – Варна, бул. „Княз Борис I” 64


17.03.2016 - Денис Бучел открива самостоятелната си фотографска изложба Mirrored
Откриване: 21 март, 19:00 часа.
Място: VIVACOM ArtHall
Адрес: София, улица 'Гурко'N4

За изложбата:
Mirrored е проект, започнат през 2008 година из градския транспорт в София. Той e опит за разкриване същността на човека - без маска. Такива се показват хората, чувстващи се защитени зад стъклото. В своето собствено пространство, те се вглъбяват в мисли и чувства, а душата им, някак си, се отразява в прозорците наоколо.

Повече информация :


19.02.2016 - НОЩ НАД БЪЛГАРИЯ - изложба на Красимир Матаров.
Място: Пловдив, Балабанова къща, ул „Константин Стоилов“ 57
Откриване: 18:00 часа, 02-03-2016

Период: 02.03 - 30.03.2016 г.

НОЩ НАД БЪЛГАРИЯ
Когато нощ се спуска над България и сънят ни зове, Красимир Матаров излиза на лов за кадри обсипани с безброй звезди и млечен път. И така в продължение на две години, ограничен от фазите на луната, авторът събира тази изложба. Той обикаля и заснема едни обичайни места, но ни ги показва в необикновена светлина, благодарение на магията на нощта. Това е един диалог с природата, в който тя ни открива другата си същност - това да бъде загадачно красива.


3.02.2016 - София, България, 2 февруари 2016 е премиерата на дългоочаквания Canon EOS-1D X Mark II, новият DSLR флагман, проектиран да сложи най-добрата комбинация от качество на изображението, резолюция и скорост във вашите ръце. Създаден да даде на фотографите конкурентно предимство от секундата, в която снимат, EOS-1D X Mark II задава нов еталон за скорост – 14 кадъра в секунда (кад./сек) с пълно AF/AE следене и 16 кад./сек в режим Live View – идеален за улавяне на бързо движещи се обекти, било то в дивата природа или на спортни събития от световна класа.

Разработен с помощта на отзивите от световната общност на фотографите, ползващи EOS-1D X, EOS-1 D X Mark II притежава нов 20.2 МР CMOS сензор с пълен размер на кадъра и нов AI Servo AF III+, както и 4К видеозапис с до 60p. Тази комбинация от мощност и ефективност прави фотоапарата основен спътник за почти всички професионални специалности.

Притежаващ широк и гъвкав ISO обхват – невероятните от 100 до 51200, разширяем от 50 до 409600 – EOS-1D X Mark II изпъква във всички светлинни условия, от най-светлите до най-тъмните.
За да улови всяка снимка с ненадмината прецизност, фотоапаратът притежава подобрена 61-точкова авто-фокусна (AF) система с 41 кръстосани AF точки, покриващи разширена зона и фокусиращи при ниска осветеност до -3EV. За пръв път, при използване на избрани екстендери и теле-фото обективи, новата авто-фокусна система предлага f/8 AF поддръжка със всички 61 точки, давайки ви свобода на избор на точката на фокуса. Успоредно с популярните AF технологии на Canon – EOS iTR и AF Case – EOS-1D X Mark II включва и новата AI Servo AF III+, която подобрява чувствителността при следене в сцени, в които движенията на обекта може да са внезапни, като на животни, движещи се в дивата природа.

Нов 360k RGB+IR сензор, работещ заедно с авто-фокусната система, предлага точно измерване и подобрено разпознаване на обекта. Разпознаването на трептенията на светлината, първоначално представено при EOS 7D Mark II, също гарантира постоянни резултати при изкуствено осветление – перфектно за спортни събития на закрито.
Улавя всяка секунда
Счупвайки границите на високоскоростното снимане, EOS-1D X Mark II е способен да заснеме 14 кадъра в секунда с пълно AF/AE следене и в RAW, позволявайки ви да запечатате точния момент от спортно събитие или животно, улавящо плячката си. Тези, които имат нужда от още повече, могат да снимат с до 16 кад/сек в режим Live View без AF. С използването на новите CFast 2.0™ карти, фотоапаратът може да снима високоскоростна серия от неограничен брой JPEG или 170 RAW изображения.

EOS-1D X Mark II е най-бързият EOS DSLR към днешна дата, отчасти благодарение на новите Dual “DIGIC 6+” процесори, предоставящи високо-скоростна обработка на огромното количество информация, уловена от сензора. Подобрената конструкция на огледалото използва нов задвижващ механизъм, позволяващ високо-скоростно снимане с минимални вибрации или шум.
4К филми с професионален стандарт
EOS-1D X Mark II е кулминацията от наследството на Canon в 4К заснемането и дава на производителите на филми възможност да снимат 4К (4096x2160) в разнообразни кадрови честоти до 60 кад/сек на карти CFast 2.0™. Той също позволява Full HD (1920x1080) видео запис с невероятните 120 кад/сек, идеални за сцени със забавен каданс. Най-важните моменти от 4К сцените с 60 кад/сек могат да бъдат извлечени като 8.8МР снимки с висока резолюция, давайки ви още по-голям контрол върху момента на заснемане.
Видео-операторите могат да се наслаждават на бърз и плавен авто-фокус при снимане в 4K и Full HD благодарение на Dual Pixel CMOS AF технологията на Canon, а сензорният LCD екран ви позволява бърз избор на AF точките при видео-заснемане.

Оптимално управление на изображението и надеждност
Професионалистите разполагат със средствата, от които се нуждаят, за да управляват своите снимки, гарантиращи че те лесно могат да бъдат прехвърлени към новинарски агенции или издателства за секунди. Вграденият GPS записва местоположението на заснемането в EXIF информацията и им помага да поддържат точен запис на фотографиите си. Наличието на Ethernet LAN и на SuperSpeed USB 3.0 ви дават избор как да споделяте снимките – чрез FTP или директно на компютър. В допълнение, новият безжичен трансмитер WFT-E8i поддържа и новия високо-скоростен стандарт 802.11ac (5GHz band).
Олицетворявайки традиционният EOS дизайн, EOS-1D X Mark II притежава подобрен захват и контроли, предлагащи по-удобно управление, а защитата от атмосферни влияния го прави идеален за снимане на открито. Интелигентният визьор Intelligent Viewfinder II осигурява приблизително 100% покритие на зрителното поле с електронно проектирана информация за настройките, за да не се налага да местите погледа си при снимане.


19.01.2016 - На 20-01-2016 в Градската художествена галерия във Варна ще бъде открита изложбата "Подводен рай: Тенерифе".
Тя представя осеммесечния творчески труд на варненските фотографи Пламена Милева и Юлиян Недев. Пламена Милева и Юлиян Недев са водещи имена в българската подводна фотография, носители на множество международни и национални награди. Изложбата включва 55 непоказвани до този момент художествени фотографии. Те разкриват магичния подводен свят на най-големия от Канарските острови - Тенерифе. Екстремните фотосесии са правени при рискови условия, а целият екип е работил не само с вдъхновение, но и при много строги мерки за сигурност. Показателен пример за сложността на проекта е реализираната на 33 м дълбочина фотосесия с потопената статуя на Девата. Част от екипа, реализирал фотосесисята, е Джесика Авеланеда, водолаз и фотомодел. Целият моден стайлинг на моделите – от грима до прическата и ефирното облекло, е работа на Пламена Милева – най-бързо развиващият се български подводен фотограф. Юлиян Недев е утвърден и ценен от цялата професионална общност майстор на фотокамерата, автор на популярни рекламни образи, заснети при подводни фотосесии.
18.01.2016 - Най-доброто от българската фотожурналистика през изминалата година ще бъде показано в сърцето на Будапеща. Изложбата на отличените снимки и фотоистории в конкурса "БГ прес фото 2015" се открива на 19-и януари в 18:00 часа в българския културен институт на улица "Андраши" 14. В унгарската столица ще гостуват и победителите в конкурса, които ще участват в срещи с местните си колеги за запознанства и обмяна на опит. Важен момент са срещите с Тамаш Сигети – председател на Асоциацията на унгарските пресфотографи и член на журито на "БГ прес фото", Петер Корниш – легендарен унгарски фотограф и също член на журито на конкурси през минали години, официално посрещане на българските фотографи в Дома на фотографията, присъствие на сесията по журиране на унгарския пресфото конкурс. В изложбата "БГ прес фото" са изложени над 100 образа, уловени от нашите фотожурналисти. Снимките документират действителността у нас и в чужбина през 2015, но и представят уменията и сетивността на фотодокументалистите ни. Сред тях са Георги Кожухаров, Цветомир Димов и Христо Русев, които в серията събития в Будапеща ще застанат зад запечатаните от тях образи, а вероятно ще уловят и нови. Посещението на "БГ прес фото" е осъществено с помощта на Български културен институт – Будапеща, Одесос колор и Столична община.


12.01.2016 - Самостоятелна изложба “ПРЕОТКРИТАТА Филмова Фотография” на Стефан Колев ще бъде открита в София на 1 февруари и ще продължи до 1 март 2016 г. Можете да я посетите в Кафе-клуб Влайкова" на красивата улица „Цар Иван Асен II”. "Изложбата е посветена на черно-бялата аналогова фотография. Авторът предпочита нережисираната и спонтанна фотография, обича случайността и интересните истории, които улицата дава. Заповядайте в уютния кафе-клуб Влайкова и си припомнете защо черно-белият филм все още вълнува толкова много фотографи по света..." (ФФ профил: stefan.k16)


предишна  1  2  3  [4]  5  6  7  8  следваща
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google