Новини
предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  следваща

11.01.2017 - На 17 януари 2017 от 18:30 часа ще бъде открита изложбата „MY [EYES]LAND” на Симеон Патарозлиев, а от 19:00 часа авторът ще представи практическата част на едно пътуване и ще сподели много истории.

За проекта:
В началото на август 2015 г. напуснах София с идеята да посетя Исландия. Да кажем, че това се случи не съвсем по най-стандартния начин - не се качих на самолет или на ферибот, а на градския транспорт до околовръстното и там, на последната спирка на автобус номер 54, моето пътешествие започна. Пропътувах цяла Европа на автостоп и в крайна сметка прелетях последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да пристигна на този остров, толкова известен със своята дива и невероятно красива природа. Там прекарах два месеца, сам, изследвайки различни гледни точки, както зад фотоапарата, така и в личен план, посвещавайки времето си на един своеобразен експеримент. За това време било то пеш или на автостоп изминах 9700км., прекарвах почти всяка нощ под открито небе, живеех с по 14лв. на ден и се опитвах да проверя колко всъщност му трябва на човек, за да е щастлив. Оказа се, че не е много.

За презентацията:
Презентацията фокусира повече върху практическата част на едно пътуване или с други думи - как би могъл всеки един от нас да направи подобно пътешествие, каква подготовка е нужна и защо не е чак толкова трудно. Разбира се, истории ще има, но идеята е всъщност тепърва да има все повече хора, които да имат истории за разказване.

Място- Фотосинтезис

Заповядайте!
9.12.2016 - На 15 декември 2016г, от 17'30 часа в Централния Военен клуб в град София, ще бъде открита благотворителна изложба, на която ще бъдат изложени наградените в ежегодния конкурс на БГ ПРЕС ФОТО снимки на Красимира Василева, посветени на малкия Любчо и неговата трагична съдба.
На изложбата ще бъде показана цялата серия от фотографии, както и ще бъде обявен победителя от онлайн търга на който се надяваме да бъде продаден фотоапарата - награда за хуманистична фотография за 2016г.
Повече информация за търга и изложбата....


7.12.2016 -
На 16 декември 2016 г, от 19 часа във Фотосинтезис - София, булевард Васил Левски 57, ви очаква официалното представяне на романа 'И додето се раждат лъчите' от Георги Караманев, посветен на фотографа Йордан Йорданов - Юри.

Откъси ще прочете големият актьор Руси Чанев!

Ще видите снимки на Йордан Йорданов - Юри, които до момента не са били показвани пред широката публика.

Заповядайте!


2.12.2016 - "Лица от моята Прага" - Фотографии на българския журналист и фотограф Георги Папакочев ще бъдат показани в Чешкия център в София. Откриването на изложбата е на 5 декември в 18 часа. На кадрите са запечатани лица на познати и непознати българи и чехи заснети от Папакочев по време на журналистическата му дейност в Прага. Място на провеждане: Чешки център Раковски 100, София
Изложбата ще може да се разгледа фо 30.01.2017 г.


4.11.2016 - Уважаеми съфорумци!

Каним всички вас на Фото Форум Фест '2016

Той ще бъде проведен през периода 17-20 ноември 2016 г. в СПА хотел "Камелия" - в курорта Пампорово.
Ще можете да тествате различни камери, обективи, принтери, пинхол камера, телефони с качествена оптика, както и да се включите в различни уъркшопи. Повече подробности тук »20.10.2016 - На 24 октомври от 18 ч в градинката пред Кристал (София) ще бъде открита изложбата "Италия от небето до морето".
Изложбата е от един мини пленер на ФотоМобиле в Италия през това лято.

Авторите са Георги Величков, Емил Данаилов, Лияна Панделиева, Стефан Христов и Ива Иванова.

Снимките отразяват десетдневно пътуване започнало от Доломитите, през няколко градчета в северна Италия и завършило във Венеция и островите Мурано и Бурано.

Изложбата е осъществена с помощта на Италианския културен институт, на Столична община и ФакторБг.
Фотосите ще стоят до 5 ноември.
12.10.2016 - „Пристанище Варна“ ЕАД организира фотографски конкурс, чиято основна цел е да бъде запечатана уникалната атмосфера, красотата и величието на престижната международна регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. За трети пореден път най-голямото българско пристанище е домакин на зрелищната проява, осигуряваща палитра незабравими емоции и спомени у участници и зрители. Конкурсът „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” ще се проведе в два раздела – за професионални и любители фотографи и за първи път за деца до 16 годишна възраст. За улеснение на участниците, снимките ще бъдат изпращани през специална уеб базирана платформа, а крайният срок е 16 октомври. Най-добрите фотографии ще бъдат избрани от авторитетно жури в състав Пламен Михайлов, Ивайло Сакелариев (фотограф, AFIAP) и Надежда Шипкова (фотограф, AFIAP) на 21 октомври. Домакинът на регатата „Пристанище Варна“ ЕАД осигурява награден фонд под формата на ваучери за закупуване на фототехника. Най-добрите фотографии ще бъдат представени на специална изложба и в тематичен албум. „Пристанище Варна“ ЕАД е домакин на престижната регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. За участие и допълнителна информация за конкурса „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” – http://www.port-varna.bg/tallships
6.09.2016 - Затрогващо фотоесе за живота на 14-годишно момче с детска церебрална парализа спечели Специалната награда за хуманистична фотография от конкурса БГ ПРЕС ФОТО 2016. Снимките се оценяват от международно жури от признати професионалисти фотографи, фоторедактори, куратори и издатели.

Автор на отличените снимки е Красимира Василева. Тя разказва историята на 14-годишния Любчо. Още нероден, той губи родителите си, пометени на пешеходна пътека. Момчето оцелява, но с увреждане.

Общо 242 фотографии в репортажи, фотоесета, документални истории и единични снимки са представени в изложбата БГ ПРЕС ФОТО 2016. Най-доброто от българската фотожурналистика тази година се разгръща пред VIVACOM Art Hall (София, ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" 1).

В изложбата са представени фотографии на Александър Николов, Александър Стоянов, Анастас Търпанов, Благой Кирилов, Величка Люртова, Виктор Троянов, Георги Георгиев, Георги Кожухаров, Георги Палейков, Денис Бучел, Димитър Бончев, Йоана Петрова, Константин Радев, Краси Стругов, Красимира Василева, Минко Чернев, Николай Николов, Росина Пенчева, Светослав Вълчев, Слави Калинов, Спасияна Сергиева, Стефан Колев, Стефан Стефанов, Стоян Илиев, Темелко Темелков, Теодор Тодоров, Тодор Кръстев, Христо Русев и Цветомир Димов.


11.08.2016 - На 10 август в градинката пред "Кристал" в столицата се откри фотоизложба "Българският принос в съвременната наука и технологии". Това е проект на екипа на Наука OFFNews и списание "Българска наука", подкрепен от МТЕЛ, магазини PhotoSynthesis и Столична община.


28.06.2016 - Започна кампанията за събиране на снимки и фотоистории за участие в конкурса БГ ПРЕС ФОТО 2016. Петнайстото издание на конкурса продължава да отличава най-добрите репортажни и документални фотографи, като освен традиционната Специална награда за най-добър млад фотожурналист тази година се обявява и новата Специална награда за хуманистична и артистична фотожурналистика ШАВАРШ АРТИН на името на изключителния български фотограф Шаварш Артин (1948-2005). Регламентът за участие може да намерите тук: http://www.bgpressphoto.com/2016/06/bgpp2016


13.06.2016 - Петър Абаджиев открива юбилейната си фотографска изложба на 15 юни от 18ч в зала България.


26.05.2016 - Изложба Manfrotto Off road – Зимен пейзаж, с партньорството на: DYNAPHOS, ФОТО-ФОРУМ и Галерия за Съвременна фтография Photoconcept. Откриване 26.05.2016г, София ул. Проф. Никола Михайлов 4


26.05.2016 - Очаквайте през лятото новата изложба на Сдружение 'Деца и юноши' 'ДЕТСТВО БЕЗ АДРЕС', с подкрепата на Столична община и медийното партньорство на Българско национално радио и Българска национална телевизия.
Изложбата ще представи 32 пана с фотографии, които показват уловени мигове от живота на деца в риск, с които Сдружение „Деца и юноши" работи през последните години.
Основен фокус се поставя на това, че децата, които живеят и растат при изключително тежки условия, също могат да имат своите постижения и да се развиват успешно, ако имат тази възможност. Всяко дете трябва да порасне с грижа и закрила, да има радостно детство, за да стане пълноценен възрастен. Децата, с които се запознахме, се радват когато ги оценяваме и се сърдят, когато не ги уважават. Играчките и дрехите, които им носят радост и топлина, са тези, които вече са непотребни за нас. Те си нямат „детска стая", а тяхната площадка за игра е улицата. Тук ще видим как децата с радост и огромно желание участват в различни образователни програми и занимания, защото се чувстват спокойни, оценени, забелязани и значими.
Въпросите, които поставя изложбата са: Имам ли право на детство? и Бедността има ли детство?
Децата от DRAGO DRUMS SCHOOL ще свирят и пеят на откриването на изложбата на 14 юни от 11.00 часа.
Фотографии: Николай Миланов и Татяна Лазова


26.05.2016 - 'Късчета Америка' - фотографска изложба на Лияна Панделиева.
На 31 май в НДК, Мраморно фоайе, Лияна Панделиева ще открие своята фотоизложба със снимки от САЩ. 25 фотографски платна с размер 60/90 см. показват уникално красиви гледки от национални паркове в четири американска щата.
Забавни моменти от пътуването ще видите в кратък филм, който ще бъде излъчен с откриването на експозицията.


20.04.2016 - Изключителни фотографии и документални кадри от портфолиото на Steve McCurry ще бъдат изложени в столичната галерия „VIVACOM Art Hall“. Едни от най-емблематичните творби на популярния фотограф ще могат да бъдат разгледани от 25-ти май до 17-ти юни.

Чрез снимки с уникална интензивност и красота, Steve McCurry отразява огромните промени в света, в който живеем. Американецът вижда себе си като хроникьор, който със своя свят от образи, разказва истории за изчезващи култури и последствията от глобализацията.

McCurry създава незабравими снимки, вдъхновени от пътуванията му на 6 континента и множество различни държави. Неговата работа обхваща всичко – от конфликти, изчезващи култури, древни традиции до съвременни култури, но винаги запазвайки човешкия елемент, което е в сърцето на една от най-успешните му и пленителни снимки – Афганистанското Момиче.

Въпреки, че McCurry започва да прави своите снимки като поредица, той все пак успява да кондензира сцените в отделните картини до такава степен, че те разказват цели истории. Често, в действителност, фотографиите му изглеждат като сцена, която представя хората в оригиналния контекст на техния живот.

McCurry описва себе си като фотограф, който живее на „ръба на конфликтите.“ Той придобива международна слава през 1979 г., когато преоблечен като Муджахидин, изнася контрабандно първите снимки от окупиран Афганистан. Няколко години по-късно, в бежански лагер в Пакистан, той прави най-известната си снимка, фотография на афганистанско зеленооко момиче, която впоследствие се превръща в икона.

Steve McCurry е една от най-ярките личности в съвременната фотография през последните тридесет години. Роден във Филаделфия, Пенсилвания, той учи кинематография в Pennsylvania State University. Той е удостоен с някои от най-престижните награди включително Златният Медал Robert Capa, наградата National Press Photographers, и безпрецедентните първи четири награди от конкурса World Press Photo са сред множеството спечелени от него награди.

Фотографиите могат да бъдат разгледани във „VIVACOM Art Hall“ на ул. Гурко 4, София от 25-ти май до 17-ти юни 2016. Вход свободен.


предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  следваща
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google