Новини
предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  следваща

5.09.2017 - На 05.09.2017 г. в 18:30 ч. в Градината пред Народен театър "Иван Вазов" ще се състои откриването на изложбата "Цветните хора на София".

Изложбата е финалната част от конкурса "Цветните хора на София", организиран от Фото Форум по повод Деня на София – 17.09.2017 г., в партньорство със Столична Община – Дирекция култура. Тя ще продължи до 18.09.2017 г.

Целта на конкурса и изложбата е да бъдат показани хората и сцените,
които внасят колорит в нашата столица. Креативността на фотографите
във форума заслужено ще бъде показана пред всички жители и гости на София, тъй като те са успели да уловят в обектива си всички онези моменти и цветни личности на града ни, които го правят любим.

На откриването ще бъдат наградени и тримата победители от конкурса,
избрани от жури в състав:
Николай Милев - преподавател в департамент кино, реклама и
шоу бизнес на НБУ. Главен асистент доктор;
Ралица Хаджиева - управител на фирма "ВИП Трейдинг Дидживижън" ООД -
представител за страната на Pentax, Tamron, Lomо;
Александър Петров - от екипът на Фото Форум.

Наградите за конкурса са осигурени с любезното съдействие на
"ВИП Трейдинг Дидживижън" ООД и Винарска изба "Братя Минкови".

Ще ви очакваме!


13.07.2017 - Конкурсът на Canon за лятна снимка с история е с награда пътешествие.

Победителят ще получи ваучер за пътуване до мечтана дестинация на стойност 10 000 евро, а посланици на инициативата са много знаменитости.София, 5 юли 2017 г. - Canon България стартира конкурс за снимка „Летни истории 2017“, в който един победител ще получи ваучер на стойност 10 000 евро за пътуване сам или със свои близки до избрана от него една или повече дестинации по света. Участието е лесно – всеки желаещ трябва да направи снимка, която да разказва лятна история и да я качи заедно с кратко описание в специална платформа.

Canon отправя това приятно предизвикателство и дава такава голяма награда, за да насърчи хората да споделят преживяванията си и да разказват истории чрез снимките, които правят. В конкурса няма ограничения за това как е направена лятната снимка и с какво устройство, важното е да разказва история, която е интересно да бъде споделена.

Зад инициативата стои новата философия Live for the story на компанията, която е световен лидер в решенията за изображения.
С Live for the story, Canon насърчава хората да изживяват всеки момент напълно, без значение дали им се струва незначителен или обикновен, и да улавят и споделят емоциите. Новото позициониране на Canon отразява смисъла на това защо хората създават визуално съдържание – защото разказват и споделят истории и емоции, а преживяването е най-ценната валута, която притежаваме.

И тъй като лятото е може би най-наситеното с преживявания и спомени време, конкурсът дава възможност не само те да бъдат уловени и подчинени на стила на всеки, а и да бъдат умножени с пътуване до мечтана дестинация.

Конкурсът ще продължи до 15 август и всеки желаещ може да качва снимка, придружена от история до 750 символа (около 100 думи), на платформата http://www.canon.bg/summerstories/ . Компанията приканва също така всеки участник да сподели своите запечатани изживявания с колкото е възможно повече негови приятели. В журито, което ще определи победителят от конкурса, влизат представител на Canon България и Гери Турийска, основателката на формата Пощенска кутия за приказки.

Посланици на конкурса са много родни знаменитости – сред тях са самата Гери Турийска, Александър Сано, Мария Силвестър, Димитър Калбуров, Башар Рахал, WOSH MC, Маги Джанаварова и Прея. Всеки от тях също ще сподели своята лятна история, за да вдъхнови участниците.
----------------------------------------------------------------------


6.07.2017 - На 20 юли в Gallery Synthesis ще се открие авторската изложба на Калин Костов (kalynsky) - СВЕТЛИНА И СРЕБРО.

В тази изложба авторът ще покаже портрети, заснети по метода "Мокър Колодиев Процес" върху стъкло (Ambrotype), познат от зората на фотографията - 1850 г.„Когато снимам, усещам как фотографията преминава през ръцете, очите и душата. Колодиевият процес изисква съсредоточеност и отдаденост, подобни на тази описвана в ритуалите. Това е както чаената церемония за японците. Нещата се случват на забавен каданс. Общуването с човека изисква и двамата да се задълбочите, да се вглъбите, да се разбирате с поглед. Сякаш колодиевата снимка ви прави част от нещо по-голямо.“
Калин Костов

Откриване: 20 юли (четвъртък), 19:00 ч.
Галерия SYNTHESIS,
София, бул. “Васил Левски” 55
Изложбата може да бъде видяна до 20.08.2017г.

30.05.2017 - Управление на авторски права за фотографи и творци
Как да публикуваме в онлайн пространството
Кой лиценз да изберем.

Управление на авторски права за фотографи и творци
дата: Днес - 30 май 2017 г.

Час: 18:30 ч.

място: Гьоте институт – София

адрес: гр.София, ул.Будапеща 1

продължителност: 2 часа

Вход свободен след регистрация!


За присъствие се регистрирайте на имейл: contact @ photo-forum.net с име, имейл и потребителско име в сайта /ако имате такова/.

Потребителите на Фото Форум са с предимство.


Още за събитието ТУК


24.04.2017 - "Приятели на фотографията" - изложба на Васил Николов
Портретите, представени в изложбата “Приятели на фотографията” са на хора, които е обичайно да видите зад камерата, а не пред нея.

В тази необичайна експозиция пред камерата на Васил Николов -застават негови колеги фотографи. За някои от тях фотографията е професионален път, за други е страст и хоби, но всички те са свързани с нея.

За автора: Васил Николов valetvitor е сред най-известните и обичани български сватбени фотографи. Негова страст са портретите, преследването на красотата в изображението и запечатването на истински безценните моменти в живота.

“Всеки заснет кадър е един уловен миг, едно намигване от днес за утре. Харесва ми да снимам красотата във всичките й проявления и форми. Харесва ми да радвам другите хора с работата си.

Приятели на фотографията - изложба на Васил Николов / 27.04.2017, 19:00 ч. / София - ФотоСинтезис, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна до 10 май 2017 г.

Заповядайте!
21.04.2017 - Фотографски конкурс за любители фотографи
НЧ "Светлина-1896" - с. Гара Бов организира осмото издание на фотографски конкурс за любители фотографи.

За участие ще се приемат снимки в следните категории:
- Пейзаж
- Портрет
- Забавни
- Фотографии от Искърското дефиле

Краен срок за изпращане на снимките за конкурса: 14.05.2017г.
Повече информация, може да намерите
ТУК

22.02.2017 - На 23 февруари от 18:30 часа Нели Гаврилова ще представи изложбата „16:26:36”.Черно – белите фотографии са направени в периода между 1996 и 2016 г., в една стая, пред един прозорец.. Между 12 и 15 часа следобед, на естествено осветление. Моделът е само един - Катина

Тази изложба е приключение, продължаващо през годините, което съчетава иронията и проникновението. С много чувственост и въображение, Нели интерпретира действителността, създавайки фотографии в най-чистия им класически вариант. Тя разчита на естетиката, на формата, изважда елегантно на показ скритите, подсъзнателни фантазии, без да набляга на директната сексуалност.
Размива бруталното, често търси гротеската между черното и бялото и я поднася на зрителя като завършен виртуален хибриден образ. Тялото е контур в заиграването със светлината, част от декора на една разобличена реалност. Далеч от рамките на традиционното.


Ситуациите са режисирани и разиграни по специфичния начин чрез който Нели умее да обобщава предизвикателството. Изложбата е много лична.

Резултат от дълъг и интригуващ процес, в който модел и фотограф преминават през драматични метаморфози, разменят лични пространства, втурват се с малки и големи крачки през дните и оставят в снимките много спомени и споделени емоции.

Изложбата ще представи Светлозар Василев, психоаналитик. Преподавател в Нов български университет. Автор на публикации в областта на изкуството.

Експозицията може да бъде разгледана до 17.03.2017.

Място на изложбата: Фотосинтезис, бул. "Васил Левски" 55


11.01.2017 - На 17 януари 2017 от 18:30 часа ще бъде открита изложбата „MY [EYES]LAND” на Симеон Патарозлиев, а от 19:00 часа авторът ще представи практическата част на едно пътуване и ще сподели много истории.

За проекта:
В началото на август 2015 г. напуснах София с идеята да посетя Исландия. Да кажем, че това се случи не съвсем по най-стандартния начин - не се качих на самолет или на ферибот, а на градския транспорт до околовръстното и там, на последната спирка на автобус номер 54, моето пътешествие започна. Пропътувах цяла Европа на автостоп и в крайна сметка прелетях последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да пристигна на този остров, толкова известен със своята дива и невероятно красива природа. Там прекарах два месеца, сам, изследвайки различни гледни точки, както зад фотоапарата, така и в личен план, посвещавайки времето си на един своеобразен експеримент. За това време било то пеш или на автостоп изминах 9700км., прекарвах почти всяка нощ под открито небе, живеех с по 14лв. на ден и се опитвах да проверя колко всъщност му трябва на човек, за да е щастлив. Оказа се, че не е много.

За презентацията:
Презентацията фокусира повече върху практическата част на едно пътуване или с други думи - как би могъл всеки един от нас да направи подобно пътешествие, каква подготовка е нужна и защо не е чак толкова трудно. Разбира се, истории ще има, но идеята е всъщност тепърва да има все повече хора, които да имат истории за разказване.

Място- Фотосинтезис

Заповядайте!
9.12.2016 - На 15 декември 2016г, от 17'30 часа в Централния Военен клуб в град София, ще бъде открита благотворителна изложба, на която ще бъдат изложени наградените в ежегодния конкурс на БГ ПРЕС ФОТО снимки на Красимира Василева, посветени на малкия Любчо и неговата трагична съдба.
На изложбата ще бъде показана цялата серия от фотографии, както и ще бъде обявен победителя от онлайн търга на който се надяваме да бъде продаден фотоапарата - награда за хуманистична фотография за 2016г.
Повече информация за търга и изложбата....


7.12.2016 -
На 16 декември 2016 г, от 19 часа във Фотосинтезис - София, булевард Васил Левски 57, ви очаква официалното представяне на романа 'И додето се раждат лъчите' от Георги Караманев, посветен на фотографа Йордан Йорданов - Юри.

Откъси ще прочете големият актьор Руси Чанев!

Ще видите снимки на Йордан Йорданов - Юри, които до момента не са били показвани пред широката публика.

Заповядайте!


2.12.2016 - "Лица от моята Прага" - Фотографии на българския журналист и фотограф Георги Папакочев ще бъдат показани в Чешкия център в София. Откриването на изложбата е на 5 декември в 18 часа. На кадрите са запечатани лица на познати и непознати българи и чехи заснети от Папакочев по време на журналистическата му дейност в Прага. Място на провеждане: Чешки център Раковски 100, София
Изложбата ще може да се разгледа фо 30.01.2017 г.


4.11.2016 - Уважаеми съфорумци!

Каним всички вас на Фото Форум Фест '2016

Той ще бъде проведен през периода 17-20 ноември 2016 г. в СПА хотел "Камелия" - в курорта Пампорово.
Ще можете да тествате различни камери, обективи, принтери, пинхол камера, телефони с качествена оптика, както и да се включите в различни уъркшопи. Повече подробности тук »20.10.2016 - На 24 октомври от 18 ч в градинката пред Кристал (София) ще бъде открита изложбата "Италия от небето до морето".
Изложбата е от един мини пленер на ФотоМобиле в Италия през това лято.

Авторите са Георги Величков, Емил Данаилов, Лияна Панделиева, Стефан Христов и Ива Иванова.

Снимките отразяват десетдневно пътуване започнало от Доломитите, през няколко градчета в северна Италия и завършило във Венеция и островите Мурано и Бурано.

Изложбата е осъществена с помощта на Италианския културен институт, на Столична община и ФакторБг.
Фотосите ще стоят до 5 ноември.
12.10.2016 - „Пристанище Варна“ ЕАД организира фотографски конкурс, чиято основна цел е да бъде запечатана уникалната атмосфера, красотата и величието на престижната международна регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. За трети пореден път най-голямото българско пристанище е домакин на зрелищната проява, осигуряваща палитра незабравими емоции и спомени у участници и зрители. Конкурсът „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” ще се проведе в два раздела – за професионални и любители фотографи и за първи път за деца до 16 годишна възраст. За улеснение на участниците, снимките ще бъдат изпращани през специална уеб базирана платформа, а крайният срок е 16 октомври. Най-добрите фотографии ще бъдат избрани от авторитетно жури в състав Пламен Михайлов, Ивайло Сакелариев (фотограф, AFIAP) и Надежда Шипкова (фотограф, AFIAP) на 21 октомври. Домакинът на регатата „Пристанище Варна“ ЕАД осигурява награден фонд под формата на ваучери за закупуване на фототехника. Най-добрите фотографии ще бъдат представени на специална изложба и в тематичен албум. „Пристанище Варна“ ЕАД е домакин на престижната регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. За участие и допълнителна информация за конкурса „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” – http://www.port-varna.bg/tallships
6.09.2016 - Затрогващо фотоесе за живота на 14-годишно момче с детска церебрална парализа спечели Специалната награда за хуманистична фотография от конкурса БГ ПРЕС ФОТО 2016. Снимките се оценяват от международно жури от признати професионалисти фотографи, фоторедактори, куратори и издатели.

Автор на отличените снимки е Красимира Василева. Тя разказва историята на 14-годишния Любчо. Още нероден, той губи родителите си, пометени на пешеходна пътека. Момчето оцелява, но с увреждане.

Общо 242 фотографии в репортажи, фотоесета, документални истории и единични снимки са представени в изложбата БГ ПРЕС ФОТО 2016. Най-доброто от българската фотожурналистика тази година се разгръща пред VIVACOM Art Hall (София, ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" 1).

В изложбата са представени фотографии на Александър Николов, Александър Стоянов, Анастас Търпанов, Благой Кирилов, Величка Люртова, Виктор Троянов, Георги Георгиев, Георги Кожухаров, Георги Палейков, Денис Бучел, Димитър Бончев, Йоана Петрова, Константин Радев, Краси Стругов, Красимира Василева, Минко Чернев, Николай Николов, Росина Пенчева, Светослав Вълчев, Слави Калинов, Спасияна Сергиева, Стефан Колев, Стефан Стефанов, Стоян Илиев, Темелко Темелков, Теодор Тодоров, Тодор Кръстев, Христо Русев и Цветомир Димов.


предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  следваща
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google