Новини
предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  следваща

6.07.2017 - На 20 юли в Gallery Synthesis ще се открие авторската изложба на Калин Костов (kalynsky) - СВЕТЛИНА И СРЕБРО.

В тази изложба авторът ще покаже портрети, заснети по метода "Мокър Колодиев Процес" върху стъкло (Ambrotype), познат от зората на фотографията - 1850 г.„Когато снимам, усещам как фотографията преминава през ръцете, очите и душата. Колодиевият процес изисква съсредоточеност и отдаденост, подобни на тази описвана в ритуалите. Това е както чаената церемония за японците. Нещата се случват на забавен каданс. Общуването с човека изисква и двамата да се задълбочите, да се вглъбите, да се разбирате с поглед. Сякаш колодиевата снимка ви прави част от нещо по-голямо.“
Калин Костов

Откриване: 20 юли (четвъртък), 19:00 ч.
Галерия SYNTHESIS,
София, бул. “Васил Левски” 55
Изложбата може да бъде видяна до 20.08.2017г.

30.05.2017 - Управление на авторски права за фотографи и творци
Как да публикуваме в онлайн пространството
Кой лиценз да изберем.

Управление на авторски права за фотографи и творци
дата: Днес - 30 май 2017 г.

Час: 18:30 ч.

място: Гьоте институт – София

адрес: гр.София, ул.Будапеща 1

продължителност: 2 часа

Вход свободен след регистрация!


За присъствие се регистрирайте на имейл: contact @ photo-forum.net с име, имейл и потребителско име в сайта /ако имате такова/.

Потребителите на Фото Форум са с предимство.


Още за събитието ТУК


24.04.2017 - "Приятели на фотографията" - изложба на Васил Николов
Портретите, представени в изложбата “Приятели на фотографията” са на хора, които е обичайно да видите зад камерата, а не пред нея.

В тази необичайна експозиция пред камерата на Васил Николов -застават негови колеги фотографи. За някои от тях фотографията е професионален път, за други е страст и хоби, но всички те са свързани с нея.

За автора: Васил Николов valetvitor е сред най-известните и обичани български сватбени фотографи. Негова страст са портретите, преследването на красотата в изображението и запечатването на истински безценните моменти в живота.

“Всеки заснет кадър е един уловен миг, едно намигване от днес за утре. Харесва ми да снимам красотата във всичките й проявления и форми. Харесва ми да радвам другите хора с работата си.

Приятели на фотографията - изложба на Васил Николов / 27.04.2017, 19:00 ч. / София - ФотоСинтезис, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна до 10 май 2017 г.

Заповядайте!
21.04.2017 - Фотографски конкурс за любители фотографи
НЧ "Светлина-1896" - с. Гара Бов организира осмото издание на фотографски конкурс за любители фотографи.

За участие ще се приемат снимки в следните категории:
- Пейзаж
- Портрет
- Забавни
- Фотографии от Искърското дефиле

Краен срок за изпращане на снимките за конкурса: 14.05.2017г.
Повече информация, може да намерите
ТУК

22.02.2017 - На 23 февруари от 18:30 часа Нели Гаврилова ще представи изложбата „16:26:36”.Черно – белите фотографии са направени в периода между 1996 и 2016 г., в една стая, пред един прозорец.. Между 12 и 15 часа следобед, на естествено осветление. Моделът е само един - Катина

Тази изложба е приключение, продължаващо през годините, което съчетава иронията и проникновението. С много чувственост и въображение, Нели интерпретира действителността, създавайки фотографии в най-чистия им класически вариант. Тя разчита на естетиката, на формата, изважда елегантно на показ скритите, подсъзнателни фантазии, без да набляга на директната сексуалност.
Размива бруталното, често търси гротеската между черното и бялото и я поднася на зрителя като завършен виртуален хибриден образ. Тялото е контур в заиграването със светлината, част от декора на една разобличена реалност. Далеч от рамките на традиционното.


Ситуациите са режисирани и разиграни по специфичния начин чрез който Нели умее да обобщава предизвикателството. Изложбата е много лична.

Резултат от дълъг и интригуващ процес, в който модел и фотограф преминават през драматични метаморфози, разменят лични пространства, втурват се с малки и големи крачки през дните и оставят в снимките много спомени и споделени емоции.

Изложбата ще представи Светлозар Василев, психоаналитик. Преподавател в Нов български университет. Автор на публикации в областта на изкуството.

Експозицията може да бъде разгледана до 17.03.2017.

Място на изложбата: Фотосинтезис, бул. "Васил Левски" 55


11.01.2017 - На 17 януари 2017 от 18:30 часа ще бъде открита изложбата „MY [EYES]LAND” на Симеон Патарозлиев, а от 19:00 часа авторът ще представи практическата част на едно пътуване и ще сподели много истории.

За проекта:
В началото на август 2015 г. напуснах София с идеята да посетя Исландия. Да кажем, че това се случи не съвсем по най-стандартния начин - не се качих на самолет или на ферибот, а на градския транспорт до околовръстното и там, на последната спирка на автобус номер 54, моето пътешествие започна. Пропътувах цяла Европа на автостоп и в крайна сметка прелетях последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да пристигна на този остров, толкова известен със своята дива и невероятно красива природа. Там прекарах два месеца, сам, изследвайки различни гледни точки, както зад фотоапарата, така и в личен план, посвещавайки времето си на един своеобразен експеримент. За това време било то пеш или на автостоп изминах 9700км., прекарвах почти всяка нощ под открито небе, живеех с по 14лв. на ден и се опитвах да проверя колко всъщност му трябва на човек, за да е щастлив. Оказа се, че не е много.

За презентацията:
Презентацията фокусира повече върху практическата част на едно пътуване или с други думи - как би могъл всеки един от нас да направи подобно пътешествие, каква подготовка е нужна и защо не е чак толкова трудно. Разбира се, истории ще има, но идеята е всъщност тепърва да има все повече хора, които да имат истории за разказване.

Място- Фотосинтезис

Заповядайте!
9.12.2016 - На 15 декември 2016г, от 17'30 часа в Централния Военен клуб в град София, ще бъде открита благотворителна изложба, на която ще бъдат изложени наградените в ежегодния конкурс на БГ ПРЕС ФОТО снимки на Красимира Василева, посветени на малкия Любчо и неговата трагична съдба.
На изложбата ще бъде показана цялата серия от фотографии, както и ще бъде обявен победителя от онлайн търга на който се надяваме да бъде продаден фотоапарата - награда за хуманистична фотография за 2016г.
Повече информация за търга и изложбата....


7.12.2016 -
На 16 декември 2016 г, от 19 часа във Фотосинтезис - София, булевард Васил Левски 57, ви очаква официалното представяне на романа 'И додето се раждат лъчите' от Георги Караманев, посветен на фотографа Йордан Йорданов - Юри.

Откъси ще прочете големият актьор Руси Чанев!

Ще видите снимки на Йордан Йорданов - Юри, които до момента не са били показвани пред широката публика.

Заповядайте!


2.12.2016 - "Лица от моята Прага" - Фотографии на българския журналист и фотограф Георги Папакочев ще бъдат показани в Чешкия център в София. Откриването на изложбата е на 5 декември в 18 часа. На кадрите са запечатани лица на познати и непознати българи и чехи заснети от Папакочев по време на журналистическата му дейност в Прага. Място на провеждане: Чешки център Раковски 100, София
Изложбата ще може да се разгледа фо 30.01.2017 г.


4.11.2016 - Уважаеми съфорумци!

Каним всички вас на Фото Форум Фест '2016

Той ще бъде проведен през периода 17-20 ноември 2016 г. в СПА хотел "Камелия" - в курорта Пампорово.
Ще можете да тествате различни камери, обективи, принтери, пинхол камера, телефони с качествена оптика, както и да се включите в различни уъркшопи. Повече подробности тук »20.10.2016 - На 24 октомври от 18 ч в градинката пред Кристал (София) ще бъде открита изложбата "Италия от небето до морето".
Изложбата е от един мини пленер на ФотоМобиле в Италия през това лято.

Авторите са Георги Величков, Емил Данаилов, Лияна Панделиева, Стефан Христов и Ива Иванова.

Снимките отразяват десетдневно пътуване започнало от Доломитите, през няколко градчета в северна Италия и завършило във Венеция и островите Мурано и Бурано.

Изложбата е осъществена с помощта на Италианския културен институт, на Столична община и ФакторБг.
Фотосите ще стоят до 5 ноември.
12.10.2016 - „Пристанище Варна“ ЕАД организира фотографски конкурс, чиято основна цел е да бъде запечатана уникалната атмосфера, красотата и величието на престижната международна регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. За трети пореден път най-голямото българско пристанище е домакин на зрелищната проява, осигуряваща палитра незабравими емоции и спомени у участници и зрители. Конкурсът „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” ще се проведе в два раздела – за професионални и любители фотографи и за първи път за деца до 16 годишна възраст. За улеснение на участниците, снимките ще бъдат изпращани през специална уеб базирана платформа, а крайният срок е 16 октомври. Най-добрите фотографии ще бъдат избрани от авторитетно жури в състав Пламен Михайлов, Ивайло Сакелариев (фотограф, AFIAP) и Надежда Шипкова (фотограф, AFIAP) на 21 октомври. Домакинът на регатата „Пристанище Варна“ ЕАД осигурява награден фонд под формата на ваучери за закупуване на фототехника. Най-добрите фотографии ще бъдат представени на специална изложба и в тематичен албум. „Пристанище Варна“ ЕАД е домакин на престижната регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. За участие и допълнителна информация за конкурса „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” – http://www.port-varna.bg/tallships
6.09.2016 - Затрогващо фотоесе за живота на 14-годишно момче с детска церебрална парализа спечели Специалната награда за хуманистична фотография от конкурса БГ ПРЕС ФОТО 2016. Снимките се оценяват от международно жури от признати професионалисти фотографи, фоторедактори, куратори и издатели.

Автор на отличените снимки е Красимира Василева. Тя разказва историята на 14-годишния Любчо. Още нероден, той губи родителите си, пометени на пешеходна пътека. Момчето оцелява, но с увреждане.

Общо 242 фотографии в репортажи, фотоесета, документални истории и единични снимки са представени в изложбата БГ ПРЕС ФОТО 2016. Най-доброто от българската фотожурналистика тази година се разгръща пред VIVACOM Art Hall (София, ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" 1).

В изложбата са представени фотографии на Александър Николов, Александър Стоянов, Анастас Търпанов, Благой Кирилов, Величка Люртова, Виктор Троянов, Георги Георгиев, Георги Кожухаров, Георги Палейков, Денис Бучел, Димитър Бончев, Йоана Петрова, Константин Радев, Краси Стругов, Красимира Василева, Минко Чернев, Николай Николов, Росина Пенчева, Светослав Вълчев, Слави Калинов, Спасияна Сергиева, Стефан Колев, Стефан Стефанов, Стоян Илиев, Темелко Темелков, Теодор Тодоров, Тодор Кръстев, Христо Русев и Цветомир Димов.


11.08.2016 - На 10 август в градинката пред "Кристал" в столицата се откри фотоизложба "Българският принос в съвременната наука и технологии". Това е проект на екипа на Наука OFFNews и списание "Българска наука", подкрепен от МТЕЛ, магазини PhotoSynthesis и Столична община.


28.06.2016 - Започна кампанията за събиране на снимки и фотоистории за участие в конкурса БГ ПРЕС ФОТО 2016. Петнайстото издание на конкурса продължава да отличава най-добрите репортажни и документални фотографи, като освен традиционната Специална награда за най-добър млад фотожурналист тази година се обявява и новата Специална награда за хуманистична и артистична фотожурналистика ШАВАРШ АРТИН на името на изключителния български фотограф Шаварш Артин (1948-2005). Регламентът за участие може да намерите тук: http://www.bgpressphoto.com/2016/06/bgpp2016


предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  следваща
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google