Новини
предишна  1  [2]  3  4  5  6  следваща

25.06.2018 - Утре (26.06) от 18.30 ч. в Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов" в София, Бони Бонев открива една интересна изложба: "Австрийските сватби - традиционни и модерни".

Авторът ще разкаже любопитни факти и случки по темата.

Изложбата е съгласувана с посолството на Австрия и Столична община. Ще присъства Г-н Томас Щьолцл - заместник посланик на Австрия.

Заповядайте!


18.06.2018 - На 21 юни ще представим нашият първи фотографски албум и в Пловдив от 19:00 ч. - "Бар Отсреща". Ще се съберем на чаша вино, за да представим първия ни фотографски албум събрал най-доброто от 2017 г.

На място ще можете да разгледате и албума.

За Албума:

Годишният печатен албум на Фото Форум "Black&White & Color" е книга, събрала в себе си 200 от най-добрите фотографии публикувани през предходната календарна година в сайта https://photo-forum.net/. В нея са публикувани 200 фотографии на над 130 български фотографа снимащи в страната или другаде по света, както и няколко международни, от Чехия, Полша и Македония. Изданието е двуезично (български и английски) и съдържа в себе си текстове към снимките с технически параметри, както и кратка история на фотографията, интересни факти при заснемането й, концепция използване от фотографа, използвано осветление, оборудване или трикове. Целта е тази книга да има образователен характер, да помогне в развитието и обучението на прохождащи таланти, а и да послужи за вдъхновение на други.

За представянето, което беше в София можете да прочетете тук:

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=S&i=309

Всички са добре дошли!

Очакваме ви!


12.02.2018 - Авторска изложба "Докосване" на Бони Бонев. Сватбена фотография, но не съвсем.

“Обичам метафоричните разкази, при които човек трябва да мисли, а не само да възприема директно видяното.” - това са думите на Бони Бонев, които точно описват историите за най-съкровеното човешко чувство, подредени в авторската му изложба “Докосване”.В 27-те фотографии лицата почти отсъстват, а ключът към историята е скрит в “намигването” на случайността и в непреднамерената спонтанност на уловения жест.

Дата на откриването: 13.02.2018г. от 19.00 часа – откриване и разговор с Бони Бонев с техническа и психологическа дисекция на всеки кадър.
Място: Фотосинтезис - София, бул.”Васил Левски”57.

Изложбата може да бъде видяна до 05 март 2018 г.

"Докосване"

Златният клас
окото на времето
дъждовните пръски
и слънчев лъч

Детска ръка,
на годините бремето
крилата на гълъб
и вятърът в теб...
Бони Бонев


4.12.2017 - Красиви кътчета от България са акцент в изложбата на плевенския фотограф Венцислав Гъновски, която ще бъде открита на Никулден, 6 декември 2017 г., от 10:00 часа в партерния етаж на „Мания Тауър” като домакин е ТД на НОИ в Плевен.

Изложбата е под наслов „От България – за България“. 10 от фотографиите са от изложбата на Венци Гъновски в Москва от април тази година. Другите 18 са от Плевен и региона, както и от различни спиращи дъха места в България.

По професия Венцислав Гъновски е съдебна охрана, а фотографията му е просто хоби и начин за релаксиране след работния ден и в почивните дни. Въпреки че не се занимава професионално със снимане, плевенчанинът е носител на редица награди, една от които е Специалната награда от фотоконкурса „България – атрактивна туристическа дестинация“.


30.11.2017 - Издателство WWM пусна отново на пазара книгата "101 Полезни съвета за дигитална фотография".
В нея международно известният фотограф и автор Майкъл Фриймън разкрива тайни от света на професионалната фотография. Въз основа на многогодишния си опит, той ни учи как да обмисляме и заснемаме всеки свой кадър като опитен професионалист.

Можете да закупите от ТУК
30.11.2017 - „Преходи“ е първата самостоятелна изложба на фотографа Юлий Василев, познат във Фото Форум като J.V.

Той е на 32 години, от град Шумен. Занимава се с фотография от 2012 година, но вече има колекция от завидни отличия в български и международни фотографски салони.Любимият му жанр е улична фотография. Негови снимки са участвали в над 50 изложби по цял свят и различният му поглед към улицата и ежедневието са му донесли повече от 80 престижни международни отличия от 5 континента, сред които и 18 златни медала от големи Световни фотографски организации. Два пъти е бил удостояван и със златен медал на Българска Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“, като през 2016 година негов проект е избран за най-добра българска фотография от началото на 21ви век в категорията “Улична фотография”. Юлий е първият български фотограф, печелил наградата за най-добър автор от фотографски салон под патронажа на Международната Федерация по Фотографско Изкуство проведен извън пределите на България. През 2016 година е удостоен с отличието АФИАП – Артист на Международната Федерация по Фотографско Изкуство (ФИАП), а от 2017 година е вторият български фотограф със звание ЕФИАП – Отличие на ФИАП за постижения. Негови фотографии са публикувани в редица престижни международни печатни и онлайн медии.
Фотографиите на Юлий разказват истории за обикновени хора, места и случки, видени по един необикновен начин.

Заповядайте на откриването 12.12.2017 г. /вторник/ от 19:00 ч. във ФотоСинтезис Варна на ул. Княз Борис I 64
Изложбата може да бъде видяна до 15.01.2018 г.


29.11.2017 - Българската агенция за сватби и веселби Черга ще участва в мащабен международен телевизионен проект. Тематиката разбира се е сватбата и по-точно традиционната сватба.

В проекта ще участват двойки от различни държави. Всяка от тях ще разкаже за мечтания ден, а снимачен екип ще заснеме подготовката, емоциите и веселбата.


снимка: Нели Прахова

Невена Жекова, собственик на агенцията сподели, че това освен голямо признание е и интересно предизвикателство. Много важно е двойката, която ще участва да съумее с помощта на Невена и екипът и да пресъздаде част от старите сватбени ритуали.

Търсенето на двойка продължава - ограничения няма. Единствено е нужно да харесат идеята за фолклорна сватба, да се любопитни и да искат да споделят сватбения си ден и подготовката му с много хора от различни краища на света.
Невена обещава да е забавно, а екипът и ще направи необходимото младоженците да се чувстват като истински звезди и ще сбъднат желанията им за мечтаната и незабравима сватба.

Ако ви предстои сватба през следващата година и предизвикателството ви харесва, можете да се свържете с Невена на: 0876/ 379 399, email: info@cherga.net


6.09.2017 - На 5 септември в градинката пред Народния театър Иван Вазов официално открихме изложбата по случай Деня на София 17 септември, със снимки от проведения конкурс на Фото Форум "Цветните хора на София". На откриването успяха да присъстват голяма част от участниците в конкурса, както и още ценители на фотографията. По време на събитието стана ясно и кои са автори, които печелят предварително обявените 3 награди, а също така и допълнителните 2.

Първа награда - LOMO Моментален фотоапарат + 3 обектива, марка LOMOGRAPHY получи авторът Ивелин Иванов - deluxe със снимката си "Деца".

Втора награда - Една нощувка + вечеря и дегустация в изба Братя Минкови за двама спечели Румен Качамаков - roburt48 със снимката си "Стари дружки"

Трета награда - 6 бутилки селекция вина Le Photographe отиде при Георги Йорданов Георгиев - zeromx за черно-бялата си снимка.

За съжаление Робърт и Георги пътуваха в този ден и не успяха лично да си получат наградите.

Журито предостави още две допълнителни награди - Луксозният албум на Фото Форум, който ще излезе от печат в началото на 2018 година и ще съдържа най-добрите снимки от 2017 г.

Двете допълнителни награди получиха авторите Десислава Игнатова - desiignat за снимката си "Очакване" и Георги Иванов - blecki1 за снимката си "Цветове"

Благодарим на всички участници в конкурса и на всички, които отделиха от времето си за да гласуват. Очаквайте скоро новия ни конкурс, в който ще могат да се включат и хора от цялата страна.


5.09.2017 - На 05.09.2017 г. в 18:30 ч. в Градината пред Народен театър "Иван Вазов" ще се състои откриването на изложбата "Цветните хора на София".

Изложбата е финалната част от конкурса "Цветните хора на София", организиран от Фото Форум по повод Деня на София – 17.09.2017 г., в партньорство със Столична Община – Дирекция култура. Тя ще продължи до 18.09.2017 г.

Целта на конкурса и изложбата е да бъдат показани хората и сцените,
които внасят колорит в нашата столица. Креативността на фотографите
във форума заслужено ще бъде показана пред всички жители и гости на София, тъй като те са успели да уловят в обектива си всички онези моменти и цветни личности на града ни, които го правят любим.

На откриването ще бъдат наградени и тримата победители от конкурса,
избрани от жури в състав:
Николай Милев - преподавател в департамент кино, реклама и
шоу бизнес на НБУ. Главен асистент доктор;
Ралица Хаджиева - управител на фирма "ВИП Трейдинг Дидживижън" ООД -
представител за страната на Pentax, Tamron, Lomо;
Александър Петров - от екипът на Фото Форум.

Наградите за конкурса са осигурени с любезното съдействие на
"ВИП Трейдинг Дидживижън" ООД и Винарска изба "Братя Минкови".

Ще ви очакваме!


13.07.2017 - Конкурсът на Canon за лятна снимка с история е с награда пътешествие.

Победителят ще получи ваучер за пътуване до мечтана дестинация на стойност 10 000 евро, а посланици на инициативата са много знаменитости.София, 5 юли 2017 г. - Canon България стартира конкурс за снимка „Летни истории 2017“, в който един победител ще получи ваучер на стойност 10 000 евро за пътуване сам или със свои близки до избрана от него една или повече дестинации по света. Участието е лесно – всеки желаещ трябва да направи снимка, която да разказва лятна история и да я качи заедно с кратко описание в специална платформа.

Canon отправя това приятно предизвикателство и дава такава голяма награда, за да насърчи хората да споделят преживяванията си и да разказват истории чрез снимките, които правят. В конкурса няма ограничения за това как е направена лятната снимка и с какво устройство, важното е да разказва история, която е интересно да бъде споделена.

Зад инициативата стои новата философия Live for the story на компанията, която е световен лидер в решенията за изображения.
С Live for the story, Canon насърчава хората да изживяват всеки момент напълно, без значение дали им се струва незначителен или обикновен, и да улавят и споделят емоциите. Новото позициониране на Canon отразява смисъла на това защо хората създават визуално съдържание – защото разказват и споделят истории и емоции, а преживяването е най-ценната валута, която притежаваме.

И тъй като лятото е може би най-наситеното с преживявания и спомени време, конкурсът дава възможност не само те да бъдат уловени и подчинени на стила на всеки, а и да бъдат умножени с пътуване до мечтана дестинация.

Конкурсът ще продължи до 15 август и всеки желаещ може да качва снимка, придружена от история до 750 символа (около 100 думи), на платформата http://www.canon.bg/summerstories/ . Компанията приканва също така всеки участник да сподели своите запечатани изживявания с колкото е възможно повече негови приятели. В журито, което ще определи победителят от конкурса, влизат представител на Canon България и Гери Турийска, основателката на формата Пощенска кутия за приказки.

Посланици на конкурса са много родни знаменитости – сред тях са самата Гери Турийска, Александър Сано, Мария Силвестър, Димитър Калбуров, Башар Рахал, WOSH MC, Маги Джанаварова и Прея. Всеки от тях също ще сподели своята лятна история, за да вдъхнови участниците.
----------------------------------------------------------------------


6.07.2017 - На 20 юли в Gallery Synthesis ще се открие авторската изложба на Калин Костов (kalynsky) - СВЕТЛИНА И СРЕБРО.

В тази изложба авторът ще покаже портрети, заснети по метода "Мокър Колодиев Процес" върху стъкло (Ambrotype), познат от зората на фотографията - 1850 г.„Когато снимам, усещам как фотографията преминава през ръцете, очите и душата. Колодиевият процес изисква съсредоточеност и отдаденост, подобни на тази описвана в ритуалите. Това е както чаената церемония за японците. Нещата се случват на забавен каданс. Общуването с човека изисква и двамата да се задълбочите, да се вглъбите, да се разбирате с поглед. Сякаш колодиевата снимка ви прави част от нещо по-голямо.“
Калин Костов

Откриване: 20 юли (четвъртък), 19:00 ч.
Галерия SYNTHESIS,
София, бул. “Васил Левски” 55
Изложбата може да бъде видяна до 20.08.2017г.

30.05.2017 - Управление на авторски права за фотографи и творци
Как да публикуваме в онлайн пространството
Кой лиценз да изберем.

Управление на авторски права за фотографи и творци
дата: Днес - 30 май 2017 г.

Час: 18:30 ч.

място: Гьоте институт – София

адрес: гр.София, ул.Будапеща 1

продължителност: 2 часа

Вход свободен след регистрация!


За присъствие се регистрирайте на имейл: contact @ photo-forum.net с име, имейл и потребителско име в сайта /ако имате такова/.

Потребителите на Фото Форум са с предимство.


Още за събитието ТУК


24.04.2017 - "Приятели на фотографията" - изложба на Васил Николов
Портретите, представени в изложбата “Приятели на фотографията” са на хора, които е обичайно да видите зад камерата, а не пред нея.

В тази необичайна експозиция пред камерата на Васил Николов -застават негови колеги фотографи. За някои от тях фотографията е професионален път, за други е страст и хоби, но всички те са свързани с нея.

За автора: Васил Николов valetvitor е сред най-известните и обичани български сватбени фотографи. Негова страст са портретите, преследването на красотата в изображението и запечатването на истински безценните моменти в живота.

“Всеки заснет кадър е един уловен миг, едно намигване от днес за утре. Харесва ми да снимам красотата във всичките й проявления и форми. Харесва ми да радвам другите хора с работата си.

Приятели на фотографията - изложба на Васил Николов / 27.04.2017, 19:00 ч. / София - ФотоСинтезис, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна до 10 май 2017 г.

Заповядайте!
21.04.2017 - Фотографски конкурс за любители фотографи
НЧ "Светлина-1896" - с. Гара Бов организира осмото издание на фотографски конкурс за любители фотографи.

За участие ще се приемат снимки в следните категории:
- Пейзаж
- Портрет
- Забавни
- Фотографии от Искърското дефиле

Краен срок за изпращане на снимките за конкурса: 14.05.2017г.
Повече информация, може да намерите
ТУК

22.02.2017 - На 23 февруари от 18:30 часа Нели Гаврилова ще представи изложбата „16:26:36”.Черно – белите фотографии са направени в периода между 1996 и 2016 г., в една стая, пред един прозорец.. Между 12 и 15 часа следобед, на естествено осветление. Моделът е само един - Катина

Тази изложба е приключение, продължаващо през годините, което съчетава иронията и проникновението. С много чувственост и въображение, Нели интерпретира действителността, създавайки фотографии в най-чистия им класически вариант. Тя разчита на естетиката, на формата, изважда елегантно на показ скритите, подсъзнателни фантазии, без да набляга на директната сексуалност.
Размива бруталното, често търси гротеската между черното и бялото и я поднася на зрителя като завършен виртуален хибриден образ. Тялото е контур в заиграването със светлината, част от декора на една разобличена реалност. Далеч от рамките на традиционното.


Ситуациите са режисирани и разиграни по специфичния начин чрез който Нели умее да обобщава предизвикателството. Изложбата е много лична.

Резултат от дълъг и интригуващ процес, в който модел и фотограф преминават през драматични метаморфози, разменят лични пространства, втурват се с малки и големи крачки през дните и оставят в снимките много спомени и споделени емоции.

Изложбата ще представи Светлозар Василев, психоаналитик. Преподавател в Нов български университет. Автор на публикации в областта на изкуството.

Експозицията може да бъде разгледана до 17.03.2017.

Място на изложбата: Фотосинтезис, бул. "Васил Левски" 55


предишна  1  [2]  3  4  5  6  следваща
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google