Новини
предишна  1  [2]  3  4  5  6  следваща

18.12.2018 - Този месец се проведе 13-то Световно Първенство за Клубове на ФИАП (Международна Федерация за Фотографско Изкуство).

Напълно заслужено носител на световната купа е Фотоклуб БГАрт. Това е голямо признание за българските фотографи, които с гордост и въодушевление споделиха радостта от новината в социалните медии.

В клуба участват Юлий Василев, Веселин Атанасов, Жечо Планински, Калин Костов, Генади Дочев, Тодор Танев, Денис Бучел, Милан Христев , Светлин Йосифов и Теодора Димитрова.

Ето и снимките, които попадат в селекцията.


16.12.2018 - Фотоизложба "Донбас: война за мир" ще бъде открита на 18.12 от 18:30 часа в София, Амфитеатър Сердика, хотел Арена ди Сердика, ул. Будапеща 2.

Ще бъде показан конфликта в Донбас през погледа на четири фотографа от Донецк и един от София - Игорь Иванов, Денис Григорюк, Владимир Кожемякин, Геннадий Дубовой и Любомир Данков.


13.12.2018 - Носител на Пулицър и носител на голямата награда на World Press
Photo са сред лекторите на INSPIRATION PHOTO CONFERENCE в София
Започни 2019 г. с вдъхновение: text

Новата 2019 година ще започне с мащабно събитие за хора с интерес към фотографията.
На 12-ти януари в София ще се проведе INSPIRATION PHOTO CONFERENCE. Международна конференция, която ще срещне българската публика с успешни имена от световната фотографска сцена и ще я потопи в различни теми и жанрове на фотографията. Целта на
организаторите е събитието да вдъхнови българските фотографи да пренесат заниманията си на ново по-високо ниво.

Запознайте се с изключително интересните лектори:

Олег Оприско (Oleg Oprisco) от Украйна изгражда прелестни сюжети, които сякаш излизат от приказките. Забележителна особеност в неговата работа е, че той заснема всичко на лента. Това означава, че той реализира всичките си идеи преди да натисне копчето, а не
след това зад компютъра. Креативността и красотата в неговите кадри му носят стотици хиляди фенове в социалните мрежи и той успява успешно да превърне тази творческа фотография в свое единствено занимание. Темата на неговата лекция, „Монетизирай креативността“, ще е полезна за всеки, който иска да се отдаде на творчество и красота и да изкарва прехраната си от това.
 


Рафал Бояр (Rafal Bojar) се отличава с различен, емоционален стил и неповторимо умение да разказва историите на хората по един изключително интимен начин. Снимките и видеоклиповете, които прави не могат да оставят никого безразличен. Макар и да е
базиран в Полша, работи по цял свят. По време на Конференцията той ще говори за изкуството да разказваш истории. На 13-ти януари ще проведе мастърклас, ЕДНО. ИСТОРИЯ. ГЕРОЙ, в който ще разкрие тайните си и ще помогне на участниците да открият своя собствен стил и път във фотографията.

Карстън Питър (Carsten Peter) e многократно награждаван немски фотограф, който се увлича по крайностите на природата. Наред с награда EMMY и две награди от World Press Photo, той е награден и от фотографите на National Geographic за своята работа. Неговата
лекция „Екстремна планета“ ще ни преведе през изключителни приключения като спускане в активен вулкан, посещение на най-голямата пещера в света и преследване на торнадо.

Ману Брабо (Manu Brabo) е документален фотограф на свободна практика, който отразява военни конфликти. Носител е на награда Пулицър за фотография. По време на
конференцията, ще изнесе лекция на тема „Джеронимо – предизвикателствата на военния фотограф на свободна практика“, която ще ни потопи в предизвикателствата пред които се изправя човек, който иска да документира свидетелства за човешките
несправедливости във време, когато медиите не рискуват да подкрепят подобни проекти.

Евгения Максимова работи и живее във Виена, Австрия. Нейната цел е да показва живота на другите, да комуникира социо-политическите модели и тенденции и да изследва последиците от тях върху обществото и културата. Понастоящем работи като фотограф на свободна практика. Сред нейните клиенти са: GEO,
National Geographic, Die Zeit, Moscow News, The Guardian, The Washington Post, Corriere della Sera и много други.
Фотографията не е само красота и естетика. Тя е доказателство за времето, в което живеем. Именно това ще е и темата, която ще засегне Светлана Бахчеванова, третият лектор.Светлана е основател на издателството FotoEvidence и документален фотограф с интерес към теми, свързани с нарушени човешки права или социална несправедливост.
През 1989, след падането на комунистическия режим Светлана се включва в работата на първият антикомунистически вестник Демокрация. Седем години по-късно се премества в Българската Телеграфна Агенция.
През 2001 тя заминава за Ню Йорк, където основава FotoEvidence, издателство, чиито публикации често са използвани като доказателства за нарушени човешки права от неправителствени организации като Amnesty International, Human Rights Watch, UN ect.
Някои от книгите публикувани от FotoEvidence са били избирани за „Най-добра книга на годината“ от The New York Times, TIME, Smithsonian, Vogue, Photo-eye и Mother Jones.
Може ли фотографията да променя историята? Ще разберем през януари в едно вдъхновяващо събитие.
За повече информация: https://inspiration.photoworld.bg


17.11.2018 - "Докосване"- самостоятелна изложба- актова фотография на Диди Андреева ще се открие на 20.11.2018 от 17,30 в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства - Казанлък. Заповядайте!


14.11.2018 - На 16 ноември от 18:30 ч. в „Клуб на фоторепортерите“ - София ще бъде открита втората самостоятелна изложба на Боби Костадинов -ShadowWalker. Тя обединява две концепции. Първата е фокусирана върху дуалистичната природа на избрани кадри от последните 5 години, докато втората представя поредица портрети акцентиращи върху сантименталността.


I. ПРЕГРЪДКАТА НА ДУАЛИЗМА
Прегръдката на дуализма е безпощадна, но справедлива.
Тя отнема това, което цениш, за да те дари с това, от което се нуждаеш.
Тя те поглъща в мрак, за да може в него светлината да познае себе си.
Тя те оковава, за да придобие смисъл свободата.
Тя затваря очите ти, за да прогледне сърцето ти.

II. SENTIMENTS
Сантименталността е нивидимото мастило, с което духът рисува своите спомени в материалния свят.

Изкуството за Боби Костадинов е преди всичко себеизразяване и себеопознаване, храна за душата, игра, и от време на време, когато материалният свят го изисква - професия. Кориците на списания, изложбите, курсовете по фотообработка, и съвместната работа с брандове винаги са поводи за радост, но главната му движеща сила е удоволствието от естетиката и емоционалното въздействие на работата му, особено когато е споделено от публиката му.


30.09.2018 - От 11 до 14 октомври 2018 г. в хотел „Андела“ в местността Юндола, на 16 км северозападно от Велинград, на 1400 м н. в., разположен между Рила и Родопите ще се проведе Второто издание на Фотопленер „Nude in the forest“.

„Nude in the forest“ е посветен на актовата фотография и на него ще имате възможност да снимате, обмените знания с други фотографи или просто да се забавлявате.

Повече подробности тук


22.07.2018 - Изложбата „Светът през обектива“ откриват в Плевен фотографът любител Венцислав Гъновски и още 5 фотографа, поканени от него самия, а именно Илияна Шишкова от София, Елена Манждукова от село Момчиловци, Смолянско, Красимир Панчев от София, Емил Младенов от София, Христо Гергов от Варна.

Откриването ще бъде на 7 август 2018 г. 10:30 ч. във фоайето на Маниа Тауър /НОИ/ гр.Плевен.

По професия Венцислав Гъновски е съдебна охрана, а фотографията му е просто хоби и начин за релаксиране след работния ден и в почивните дни.

Изложбата ще е с продължителност 1 месец.


25.06.2018 - Утре (26.06) от 18.30 ч. в Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов" в София, Бони Бонев открива една интересна изложба: "Австрийските сватби - традиционни и модерни".

Авторът ще разкаже любопитни факти и случки по темата.

Изложбата е съгласувана с посолството на Австрия и Столична община. Ще присъства Г-н Томас Щьолцл - заместник посланик на Австрия.

Заповядайте!


18.06.2018 - На 21 юни ще представим нашият първи фотографски албум и в Пловдив от 19:00 ч. - "Бар Отсреща". Ще се съберем на чаша вино, за да представим първия ни фотографски албум събрал най-доброто от 2017 г.

На място ще можете да разгледате и албума.

За Албума:

Годишният печатен албум на Фото Форум "Black&White & Color" е книга, събрала в себе си 200 от най-добрите фотографии публикувани през предходната календарна година в сайта https://photo-forum.net/. В нея са публикувани 200 фотографии на над 130 български фотографа снимащи в страната или другаде по света, както и няколко международни, от Чехия, Полша и Македония. Изданието е двуезично (български и английски) и съдържа в себе си текстове към снимките с технически параметри, както и кратка история на фотографията, интересни факти при заснемането й, концепция използване от фотографа, използвано осветление, оборудване или трикове. Целта е тази книга да има образователен характер, да помогне в развитието и обучението на прохождащи таланти, а и да послужи за вдъхновение на други.

За представянето, което беше в София можете да прочетете тук:

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=S&i=309

Всички са добре дошли!

Очакваме ви!


12.02.2018 - Авторска изложба "Докосване" на Бони Бонев. Сватбена фотография, но не съвсем.

“Обичам метафоричните разкази, при които човек трябва да мисли, а не само да възприема директно видяното.” - това са думите на Бони Бонев, които точно описват историите за най-съкровеното човешко чувство, подредени в авторската му изложба “Докосване”.В 27-те фотографии лицата почти отсъстват, а ключът към историята е скрит в “намигването” на случайността и в непреднамерената спонтанност на уловения жест.

Дата на откриването: 13.02.2018г. от 19.00 часа – откриване и разговор с Бони Бонев с техническа и психологическа дисекция на всеки кадър.
Място: Фотосинтезис - София, бул.”Васил Левски”57.

Изложбата може да бъде видяна до 05 март 2018 г.

"Докосване"

Златният клас
окото на времето
дъждовните пръски
и слънчев лъч

Детска ръка,
на годините бремето
крилата на гълъб
и вятърът в теб...
Бони Бонев


4.12.2017 - Красиви кътчета от България са акцент в изложбата на плевенския фотограф Венцислав Гъновски, която ще бъде открита на Никулден, 6 декември 2017 г., от 10:00 часа в партерния етаж на „Мания Тауър” като домакин е ТД на НОИ в Плевен.

Изложбата е под наслов „От България – за България“. 10 от фотографиите са от изложбата на Венци Гъновски в Москва от април тази година. Другите 18 са от Плевен и региона, както и от различни спиращи дъха места в България.

По професия Венцислав Гъновски е съдебна охрана, а фотографията му е просто хоби и начин за релаксиране след работния ден и в почивните дни. Въпреки че не се занимава професионално със снимане, плевенчанинът е носител на редица награди, една от които е Специалната награда от фотоконкурса „България – атрактивна туристическа дестинация“.


30.11.2017 - Издателство WWM пусна отново на пазара книгата "101 Полезни съвета за дигитална фотография".
В нея международно известният фотограф и автор Майкъл Фриймън разкрива тайни от света на професионалната фотография. Въз основа на многогодишния си опит, той ни учи как да обмисляме и заснемаме всеки свой кадър като опитен професионалист.

Можете да закупите от ТУК
30.11.2017 - „Преходи“ е първата самостоятелна изложба на фотографа Юлий Василев, познат във Фото Форум като J.V.

Той е на 32 години, от град Шумен. Занимава се с фотография от 2012 година, но вече има колекция от завидни отличия в български и международни фотографски салони.Любимият му жанр е улична фотография. Негови снимки са участвали в над 50 изложби по цял свят и различният му поглед към улицата и ежедневието са му донесли повече от 80 престижни международни отличия от 5 континента, сред които и 18 златни медала от големи Световни фотографски организации. Два пъти е бил удостояван и със златен медал на Българска Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“, като през 2016 година негов проект е избран за най-добра българска фотография от началото на 21ви век в категорията “Улична фотография”. Юлий е първият български фотограф, печелил наградата за най-добър автор от фотографски салон под патронажа на Международната Федерация по Фотографско Изкуство проведен извън пределите на България. През 2016 година е удостоен с отличието АФИАП – Артист на Международната Федерация по Фотографско Изкуство (ФИАП), а от 2017 година е вторият български фотограф със звание ЕФИАП – Отличие на ФИАП за постижения. Негови фотографии са публикувани в редица престижни международни печатни и онлайн медии.
Фотографиите на Юлий разказват истории за обикновени хора, места и случки, видени по един необикновен начин.

Заповядайте на откриването 12.12.2017 г. /вторник/ от 19:00 ч. във ФотоСинтезис Варна на ул. Княз Борис I 64
Изложбата може да бъде видяна до 15.01.2018 г.


29.11.2017 - Българската агенция за сватби и веселби Черга ще участва в мащабен международен телевизионен проект. Тематиката разбира се е сватбата и по-точно традиционната сватба.

В проекта ще участват двойки от различни държави. Всяка от тях ще разкаже за мечтания ден, а снимачен екип ще заснеме подготовката, емоциите и веселбата.


снимка: Нели Прахова

Невена Жекова, собственик на агенцията сподели, че това освен голямо признание е и интересно предизвикателство. Много важно е двойката, която ще участва да съумее с помощта на Невена и екипът и да пресъздаде част от старите сватбени ритуали.

Търсенето на двойка продължава - ограничения няма. Единствено е нужно да харесат идеята за фолклорна сватба, да се любопитни и да искат да споделят сватбения си ден и подготовката му с много хора от различни краища на света.
Невена обещава да е забавно, а екипът и ще направи необходимото младоженците да се чувстват като истински звезди и ще сбъднат желанията им за мечтаната и незабравима сватба.

Ако ви предстои сватба през следващата година и предизвикателството ви харесва, можете да се свържете с Невена на: 0876/ 379 399, email: info@cherga.net


6.09.2017 - На 5 септември в градинката пред Народния театър Иван Вазов официално открихме изложбата по случай Деня на София 17 септември, със снимки от проведения конкурс на Фото Форум "Цветните хора на София". На откриването успяха да присъстват голяма част от участниците в конкурса, както и още ценители на фотографията. По време на събитието стана ясно и кои са автори, които печелят предварително обявените 3 награди, а също така и допълнителните 2.

Първа награда - LOMO Моментален фотоапарат + 3 обектива, марка LOMOGRAPHY получи авторът Ивелин Иванов - deluxe със снимката си "Деца".

Втора награда - Една нощувка + вечеря и дегустация в изба Братя Минкови за двама спечели Румен Качамаков - roburt48 със снимката си "Стари дружки"

Трета награда - 6 бутилки селекция вина Le Photographe отиде при Георги Йорданов Георгиев - zeromx за черно-бялата си снимка.

За съжаление Робърт и Георги пътуваха в този ден и не успяха лично да си получат наградите.

Журито предостави още две допълнителни награди - Луксозният албум на Фото Форум, който ще излезе от печат в началото на 2018 година и ще съдържа най-добрите снимки от 2017 г.

Двете допълнителни награди получиха авторите Десислава Игнатова - desiignat за снимката си "Очакване" и Георги Иванов - blecki1 за снимката си "Цветове"

Благодарим на всички участници в конкурса и на всички, които отделиха от времето си за да гласуват. Очаквайте скоро новия ни конкурс, в който ще могат да се включат и хора от цялата страна.


предишна  1  [2]  3  4  5  6  следваща
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google