Joanna | category Portrait
info
Гласувал 1750 бр.
11
588
Rating A: 126 | B: 24 | Votes: 34
Share your thoughts:
11. desiignat
+0 -0
!!!
10. chulev
+0 -0
Браво!
9. nislon
+0 -0
Харесва ми!
Харесва ми и като чета полезни коментари, особено толкова подробни!
За съжаление, малко автори толерират градивни критики под снимките си и затова, все по-рядко, добри автори си позволяват да споделят ценен опит!
8. krassik
+1 -0
на границата на полутона с колонната сянка * трябваше да допълня,за да е по- разбираемо. Просто там не трябва да се просветлява прекалено,за да не стават ръбати нещата и да се усеща добре обема.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Chiaroscuro_1.jpg
7. krassik
+1 -0

Ако се опиташ да степенуваш леко светлините/а това се отнася и за тъмните области/,работите ти значително ще се подобрят, според мен.
Под степенуване разбирай това ,да има едно най-светло място/петно в портрета и всички останали да са подчинени на него и да не са толкова еднакво светли.Може да се доближат като светлосила,но да са с една идея леко по-тъмни,да са степенувани. Ето сега например тук.Защо рамото е нужно да е толкова светло,колкото и лицето,ако не е и повече дори?! Забелязвам и нещо друго като тенденция при теб и си мислех да ти обърна внимание на него по-рано,но сега ще го направя,за да го имаш предвид,а ти ако искаш се съобразявай с него,ако искаш недей.В човешкото лице ,при нормално осветление/било естествено или изкуствено/,винаги челото или носът са най- светлите и осветени места в него,следват скулите,бузите и т.н .При повечето от твоите портрети,ти правиш скулите/бузите най-светли,което е нелогично.Често даже толкова ги просветляваш / и то на границата с полутона/,че изглеждат плоско. Ето тук например отляво/наше/, толкова си светнал скулата/бузата ,че не се усеща обема там и изглежда плоско.Отдясно е малко по-добре.
И другото, за което вече ти писах , е прекаления ретуш и заглаждане на кожата ,който правиш.Разбирам,че това си е до предпочитания донякъде,но си мисля все пак ,че ако е в малко по-умерена степен,нещата ти ще изглеждат по-естествено и красиво. В това отношение може да опиташ тази техника / frequency separation/, ако случайно не си запознат с нея:

https://www.youtube.com/watch?v=En60tErTNZ4
6. ico10
+0 -0
Харесвам!
5. tarantulaxxx
+0 -0
Красива!
4. 076695844
+0 -0
!!!
3. idivanov
+0 -0
+++++
2. carps
+0 -0
Чудесна!
1. Ihif
+0 -0
Чудна!
Снимки на IsoIv
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора