Продава:

Продавам цялото оборудване - Sony DSC-RX1, оригинален кейс, филтри, светкавица HVL-F32M,страп Joby и 2х32 gb карти

Статус: Aктивнa | Град: София | От: hoooodyhoooooo 
Видяно: 177 | Последно: 2020-07-12 21:55:47
Цена: 2100.00 лв. История на цената

Здравейте,

В пристъп на умопомрачение продавам цялостното си оборудване, използвано за любителска фотография. Причина за продажбата е, че не го използвам в последно време, а това е престъпно направо. Посочвам комплексна цена за всичко - 2100 лева, която не мисля, че е етично да коментирам предвид състоянието на техниката и сумарната цена на всички компоненти.

Да тръгна отначалото - апаратът взех на бартер преди 3 години, когато го замених за A7+Zeiss Loxia 35 2.0 от член на форума. Не съжалявам въобще за постъпката - апаратът се оказа компактен, изключително бижу за стрийт и продуктова фотография.

Не мисля, че има нужда от описание на продукта - предполагам, че всеки от вас малко или много се е интересувал от този еднорог на фотографията по ревюта и форуми - но все пак - това е един от няколкото (мисля, че са 3-4 модела) фотоапаратис пълна матрица, вграден 35 2.0 обектив на Цайс и ниво на сензора, което опонира или надвишава възможностите на далеч по-големи фотоапарати.

Към него са добавени следните компоненти:
1. Оригинален кейс - опитайте се да намерите, има във Фотосинтезис, но цената е фрапираща. Прекрасен транспортен кейс от естествена кожа от 2 части. Каишката е и тя от естествена кожа, но на друга марка, и добавя към общата естетика.
2. Светкавица HVL-F32M, закупена допълнително, една от най-добрите като съотношение цена-качество на марката, има много информация в нета, пълен пакет и кутия към нея.
3. ND филтър на Hoya 16, 4 стопа на камерата, използван 2 пъти, неразличим от нов. Закупен от Фотопавилион. С апарата идва и оригинален филтър на Zeiss 49mm, само неговата цена е извън пътя, а и няма никъде.
4. Оригинално зарядно, също рядкост - за балансирано зареждане през USB (камерата го позволява даже и с power банка или директно с micro usb кабел). Дава се, за да е пълен и завършен комплекта.
5. Koжена лепенка на Gariz, поставя се отпред на металната капачка, в случай, че не искате да я губите - аз не съм го ползвал, махната е още като се взема апарата, но погледнете и нейната цена за обща справка.
6. Kaрта на Transcend 32gb, както и още една с много интересна функция (закупена от член на форума за 200 лева преди години) - Eye Fi mobi Pro - реално картата създава собствена wifi мрежа, с която може лесно да трансферирате снимки на телефона си, като уникалното е, че трансферира и RAW! Много от апаратите все още могат да прехвърлят само JPEG, което я направи желана от мен, особено когато wifi функциите не бяха навлезли толкова трайно във фототехниката. Tъй като обаче фирмата е спряла съпорт за камерата и е закупена от Ricoh, за да я ползвате, има приложение, наречено Shuttersnitch за Android и iOS, което струва 65 лева на година с облачна услуга, с която работи - за мен абсолютно задължително и смешна цена за трансфериране на RAW!
6. Каишка на Joby, която става за врат, но и се откача от долната си част и става на каишка за ръка. Използвана за кратко с друга фототехника, въпреки, че приложението й за мен лично е с преносими малки камери.
7. Ще добавя и всички батерии BX1, които намеря, мисля, че имам 3 от тях.

Да не си правим илюзии - цената съм съобразил с най-ниската възможна в немския Ebay в момента, като съм добавил и допълнителните компоненти, и пак ако трябва да сумирам, ще се получи непродаваема цена.

Мога да приема някакъв интересен бартер - и въпреки, че ми е ясно, че няма какво да замени тази техника, най-вече заради съвършения обектив (а, да, и моля, поинтересувайте се колко струва Zeiss 35 2.0 обектив, остър от максимално отворена бленда, преди да коментирате), ще се радвам да обсъдим - може да се окаже, че нещо би ми било полезно. Не ме интересуват DSLR-и, a по-скоро vlogging оборудване.

За да не кажете после, че не съм споменал - когато взех камерата, не ми работеше светкавицата вградената - ако някой е решил да я ползва, да знае, че това не е неговият апарат - от ден първи съм ползвал само външната (Guiding 32 срещу 5 на вградената), а и апаратът снима буквално в тъмното с тоя сензор, като създава боке...а бе вижте ревюта :)

Предпочитам да я предам лично в София, но може и Еконт с преглед и тест.

Приятно пазаруване.

Миро - 0898709179.


За връзка:
Видимo след вход

Фото базар - цифрова техника

Артикули към обяваКоментари    
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.