Продава:

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Статус: Продадена | Град: Варна | От: emilliano 
Видяно: 239 | Последно: 2019-10-04 18:05:43
Цена: 1.00 лв. История на цената

Концепцията за устойство, което да интегрира в себе си функциите на лаптоп и таблет е колкото смела, толкова и трудна за изпълнение без компромиси. Вероятно двата продукта, които реализират в най-голяма степен тази идея са Surface на Microsoft и X1 Tablet на Lenovo. Освен това X1 е и истински ThinkPad.
Характеристики, предимства и недостатъци бихте могли да откриете в интернет.

Някои мои впечатления
Негативни: Microsoft Windows. За мен Windows 10 e най-фунционалната, най-развитата, потенциално даваща най-много възможности операционна система…, но не мога да свикна с продължаващите да съществуват след толкова много години дребни (по-често) недомислици, непрактичности и определени моменти бъгове (пример за това - преди известно време имах проблем с драйвъра за допълнителната клавиатурата на модела след инсталация на няколко софтуера и ъпдейти, което в крайна сметка доведе до soft reset). Възможно е това да води до емоционално решение, последния път не издържах много без Windows. Друг негатив, който мога да изтъкна е, че имайки предвид, че това е компютър с хардуер за десктоп производителност, но без физически вентилатор, при по-дълго натоварване се затопля в съответните участъци.
П.П.: Въпреки, че проблемът с разпознаването на клавиатурата при мен беше очевидно софтуерен, в интернет има информация за хора, които са имали подобни проблеми. Заради това ценатам на която продавам таблета е като за такъв без клавиатура (последната да се счита за подърък). Както ще бъде отбелязао и по-долу, има още значително време оставаща гаранция.
Позитивни: Изключително практична машина. Идеален размер за таблет, с прекрасен екран, оптимална резолюция. Неотдавна не можех да си представя, че ще бъде възможно да си лежиш и да държиш и управляваш с пръсти пълнофункционален компютър с такъв размер и тегло. Клавиатурата е прекрасна, не знам как са успели да направят истинска ThninkPad-ска клавиатура с такъв малък размер, на всичко отгоре и с подсветка. Прикачената и приежаща към компютъра/таблета клавиатура, му придава вид на луксозно подвързана книга. Наличието на пълноформатен USB порт и mini-display порт разширяват още повече възможностите на машината. Писалката, макар и не толкова fancy, колкото “молива” на Apple, със своите 2048 нива на натиск дава възможност за рисуване, едитване на снимки и куп други неща.

Моделът е конфигуриран с процесор m5-6Y57, 8GB RAM, 256GB SSD; продуктов номер 20GHS20E1C.
Компютърът е закупен от мен от немски компютърн магазин (ebay) през август 2018, когато батерията беше на 6 цикъла (в момента на 96). Състоянието е много добро, по-взискателните биа открили дребни следи, но нищо дразнещо.
Международната гаранция е до 14 май 2020.
Ще бъде изпратена в оригиналното си кашонче.

Намира се във Варна. Възможно е изпращане с Еконт, за сметка на купувача, с опция за преглед.
Цената е крайна.


Базар - Компютри и Лаптопи