Продава:

Sony A7R (750лв), Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA, оригинален грип, оригинално външно зарядно за Sony батерии, оригинално жично дистанционно.

Статус: Спряна | Град: София | От: strballer 
Видяно: 690 | Последно: 2019-06-26 15:16:05
Цена: 750.00 лв. История на цената

Здравейте!
Продавам Sony техника, която към момента не ми е нужна. Прилагам списък с техниката, а по-надолу в обявата ще намерите подробна информация и цена за всичко.

1. Апарат Sony A7R
2. Обектив Sony Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
3. Оригинален батериен грип за Sony a7/a7R/a7S - Sony VG-C1EM
4. Оригинално външно зарядно за Сони батерии Sony BC-QM1
5. Оригинално жично дистанционно Sony RM-VPR1

Подробни описания :

1. Апарат Sony A7R
Апаратът е купуван от Англия и към момента е на 16k кадъра. Преди два месеца плочката на статива ми изпусна и апаратът падна. Занесох го до Стемарк и ми казаха, че в следствие на удара има пукнати уши на основата, на която е монтиран байонета и има лек луфт. Казаха ми, че е поправимо, но трябва да се намери основа от друг апарат за подмяна. Въпреки повредата в основата, всичко по апарата работи. Заради луфта има леко разкалибриране на сензора спрямо байонета, но се забелязва разфокусиране само по краищата на картината и то само при отворени бленди. При бленди над f8 не се забелязва, а при широки обективи не се забелязва дори и при по-отворени бленди. Та ако снимате пейзаж, архитектура и всичко, което се снима предимно на затворени бленди, няма да представлява никакъв проблем и апаратът може да се ползва пълноценно. Дори и при снимане на портрети, разфокусирането в краищата на кадъра при отворени бленди в повечето случаи не би следвало да представлява проблем. :) Най-добре е да тествате апарата на място и да прецените за себе си дали би ви вършил работа. През изминалите два месеца го ползвах за снимки на интериор и пейзаж и не усетих никаква разлика, тъй като снимам предимно на затворени бленди. Няма никаква опасност проблемът да се задълбочи, тъй като самата основа седи вътре в корпуса и няма къде да пропадне повече или да се счупи допълнително.
Козметично състояние - от падането има чукнато на екрана в горния ляв ъгъл, но е далеч извън самия дисплей (видима картина). Има и малка пукнатинка на пластмасата до резбата за плочки. Освен тези забележки, апаратът е в много добро козметично състояние с минимални износвания.
Към комплекта има : оригиналната кутия, зарядно (с английска букса, но може да си купите преходник или само кабел, които са не повече от 2-3лв), USB кабел, връзка за врат (забравил съм да я снимам), батерия към апарата - не е оригиналната, но е хубава (Const 1500mAh) - купувана е нова от Динафос преди година и е ползвана много малко.

Цена : 750лв (крайна, без коментар)

2. Обектив Sony Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
Получих обектива съвсем наскоро от Англия заедно с друга техника и той не ми е нужен. По думите на продавача с обектива са направени не повече от 1000 кадъра, на което съм повече от склонен да вярвам, тъй като наистина е почти без следи от употреба. Отделно апаратът, с който беше комплект пристигна на 1600 кадъра. :)
Пълен комплект - оригиналната кутия, книжки, тестов сертификат на бройката, кожен калъф, предна и задна капачки и сенник.
Изключително остър обектив, превъзхождащ осезаемо добре познатия и отличен обектив Sony FE 50mm f/1.8.

Цена : 1100лв - крайна, без коментар.

3. Оригинален батериен грип за Sony a7/a7R/a7S - Sony VG-C1EM
Получих грипа в комплект заедно с апарат, който беше на 1600 кадъра. Съответно грипът е в прекрасно състояние с минимални следи от употреба. Пълен комплект - оригинална кутия, книжки, релса за батерии. Повече информация за грипа :
https://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati-vertikalni-rakohvatki/vg-c1em

Цена : 180лв + подарък батерия Const 1500mAh - крайна, без коментар.
(батерията е на по-малко от година и е ползвана доста малко, но има лек проблем - не показва точно заряда. Въпреки това държи заряд и работи съвсем нормално.)

4. Оригинално външно зарядно за Сони батерии Sony BC-QM1
Зарядното е в перфектно състояние и работи безупречно. Има опция за бързо зареждане, както и едновременно зареждане на батерия + зареждане през USB. Ползвано е с батерии NP-FW50, но става и за други. Може да видите спецификации на следния адрес :
https://magazin.photosynthesis.bg/bg/18138-zaryadno-u-vo-sony-bc-qm1-battery-charger.html
Има и по-евтини варианти, но както знаете, качеството на зареждане на батериите е един от основните фактори за живота им, а и за капацитета, докато се ползват. Оригинално зарядно на Sony ще ви гарантира качествено зареждане.
Към комплекта - оригиналната кутия, книжки и кабел (кабелът е с английски щепсел, но лесно може да се купи само кабела или преходник, които струват не повече от 2-3лв).

Цена : 80лв - крайна, без коментар.

5. Оригинално жично дистанционно Sony RM-VPR1
Дистанционното е в перфектно състояние и работи безупречно. Комплектът е пълен - два кабела за свързване с различни камери (ползван е със Sony A7R, но става за много модели - NEX, SLT Alpha и Cyber-shot, видеокамери Handycam и др.), оригиналната кутия, книжки и поставка/щипка за закачане на дистанционното.
Има различни опции - две степени на спусъка - фокусиране и снимка, възможност за заключване на спусъка (bulb режим), приближаване и отдалечаване (zoom), пускане и спиране на апарата.
Повече информация :
https://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati-stativi-distantsionni/rm-vpr1

Цена : 65лв - крайна, без коментар.


Снимки на техниката с висока резолюция може да видите на следния адрес :

https://drive.google.com/drive/folders/1zZZaQnjOLh0ysjX9VTuwCwOD7td3-MNe?usp=sharing

Намират се в град София. Не желая да изпращам с куриер, така че единственият вариант е да се срещнем лично. Често пътувам до Стара Загора, а и до други населени места, така че мога да ги занеса и до другаде.


Допълнения:

2019-07-01 19:58:24

Обектив : Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA Zeiss - Продаден

2019-07-17 18:57:09

Нови цени :

1. Апарат Sony A7R - 700лв, крайна, без коментар.
2. --------- Продаден ----------
3. Оригинален батериен грип за Sony a7/a7R/a7S - Sony VG-C1EM - 160лв, крайна, без коментар.
4. Оригинално външно зарядно за Сони батерии Sony BC-QM1 - 70лв, крайна, без коментар.
5. Оригинално жично дистанционно Sony RM-VPR1 - 55лв, крайна, без коментар.


Фото базар - цифрова техника

Артикули към обява


  • Фотоапарат Sony a7R

    Статус: Продадена | Състояние: Лошо | Служебна снимка
    Цена: 750.00 лв. История на цената

    Апаратът е купуван от Англия и към момента е на 16k кадъра. Преди два месеца плочката на статива ми изпусна и апаратът падна. Занесох го до Стемарк и в следствие на удара има пукнати уши на основата, на която е монтиран байонета и има лек луфт. Казаха ми, че е поправимо, но трябва да се намери основа от друг повреден апарат. Въпреки повредата в основата, всичко по апарата работи. Заради луфта има леко разкалибриране на сензора спрямо байонета, но се забелязва разфокусиране само по краищата на картината и то само при отворени бленди. При бленди над f8 не се забелязва, а при широки обективи не се забелязва дори и при по-отворени бленди. Та ако снимате пейзаж, архитектура и всичко, което се снима предимно на затворени бленди, няма да представлява никакъв проблем и апаратът може да се ползва пълноценно. Дори и при снимане на портрети, разфокусирането в краищата на кадъра при отворени бленди в повечето случаи не би следвало да представлява проблем. :) Най-добре е да тествате апарата на място и да прецените за себе си дали би ви вършил работа. През изминалите два месеца го ползвах за снимки на интериор и пейзаж и не усетих никаква разлика, тъй като снимам предимно на затворени бленди. Няма никаква опасност проблемът да се задълбочи, тъй като самата основа седи вътре в корпуса и няма къде да пропадне повече или да се счупи допълнително.
    Козметично състояние - от падането има чукнато на екрана в горния ляв ъгъл, но е далеч извън самия дисплей (видима картина). Има малка пукнатинка на пластмасата до резбата за плочки. Освен тези забележки, апаратът е в много добро козметично състояние с минимални износвания.
    Към комплекта има : оригиналната кутия, зарядно (с Английска букса, но може да си купите преходник или само кабел, които са не повече от 2-3лв), USB кабел, връзка за врат (забравил съм да я снимам), батерия към апарата - не е оригиналната, но е хубава (Const 1500mAh) - купувана е нова от Динафос преди година и е ползвана много малко.
    Снимки:
  • Обектив Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA Zeiss

    Статус: Продадена | Състояние: Отлично | Служебна снимка
    Цена: 1100.00 лв. История на цената

    Получих обектива съвсем наскоро от Англия заедно с друга техника и той не ми е нужен. По думите на продавача с обектива са направени не повече от 1000 кадъра, на което съм повече от склонен да вярвам, тъй като наистина е почти без следи от употреба. Отделно апаратът, с който беше комплект пристигна на 1600 кадъра. :)
    Пълен комплект - оригиналната кутия, книжки, тестов сертификат на бройката, кожен калъф, предна и задна капачки и сенник.
    Изключително остър обектив, превъзхождащ осезаемо добре познатия и отличен обектив Sony FE 50mm f/1.8.
    Снимки: