Автор: navy
Дата: 10-02-12 23:00
Ами виж... ще ти обясня например за 2.5" дискове...
Имам 3-4... някои от тях заминаха по предназначение.
Откъде ги имам? Сменил съм 3-4 нотбука досега. Всички те идват с 120, 160, 250 ГБ дискове... а още на първата седмица съм им сменил паметите с по големи.
Дисковете с 500 ГБ, РАМ-а с 4 или 8 на Макбука последно.
В момента имам 2х2ГБ ДДР3 1333 МХц, която също продавам... ама май съм пропуснал да пусна обява
С 3.5" дискове нещата стоят другояче.
Бях сметнал, че ако вземам ХДД и слагам на него изчистена информация - архиви от снимки, софтуер, игрите на децата, както и някои наистина добри филми, на които държа... ще ми излезе ако не чак толкова по-евтино, то поне по гъвкаво, сигурно и удобно.
Така или иначе дисковете нямат много работни часове, вадят се само за преподреждане на информацията и извличане на нещо, което ми трябва.
Обачееее... самото неудобство да монтираш в чекмедже или да отваряш капаците на ПС и т.н. и т.н. малко по малко ме отказа от навика често да ги вадя....
Със всеки следващ диск аз за удобство прехвърлях старата информация или по-важна част от нея и допълвах с новата.
Последните няколко дена съм се видял в чудо от дублаж на снимки и какво ли не...
Имам към 10-на лични и 4-5 фирмени диска. Взел съм големи дискове, вързал съм ги в райд1 и сега подреждам старата си информация и я прехвърлям само на едно място.
Оказва се, че мнооооого от семейните снимки, филмите и т.н. са се дублирали по 3-4 пъти. Така е, когато дисковете станат повече, а мързела да връзваш и съпоставяш старата и новата информация против излишни дублажи си е казал думата...
Имам терабайти пространство срещу... да речем 500-800 ГБ личен архив
Дисковете са стари на години, но са млади като работа. Просто... не ми трябват! Имал съм възможност... купувал съм...
|
|