Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Криза в строителството ли??
Автор: boni   
Дата:   20-06-12 18:40

Май няма никаква криза, особено в строителството...
Трябва да си направя две конструкции с поликарбонатен покрив - едната е над открита веранда 20кв.м другата е за навес за коли 30кв.м Пускам значи запитване до 5 рекламиращи се в интернет фирми с описание на параметрите и снимки и след няколко дни получавам оферти от 2. Това е на 4 април.
Спирам се на едната - "Арис" . Отивам на място - хубав офис, имат материали на склад, всичко ОК. Плащам 30лв за да дойдат на оглед и да направят подробна оферта (приспадат се ако те изпълнят проекта). След 10 дни идва техен човек, прави оглед, измерва точно всичко и си заминава. След още толкова получавам оферта, но в нея фигурира само едния навес, този който е 20кв, но завишен до 35кв. Другия въобще го няма. Пиша мейл, давам точен чертеж и казвам, че искам 20кв, а не 35, питам и защо няма оферта за втория навес, който е 30кв.

На 31.05 получавам лаконично съобщение:

Здравейте,

Ще преизчислим конструкцията съгласно тези размери и ще Ви изпратя нова оферта.

ТЕЛКОМ ООД - АРИС

От тогава ни вест ни кост...

Междувременно аз хващам втората фирма, от която идват двама специалиста. Правят оглед, казват - супер, до 2 дни ще пратим оферта. От тогава минаха над 10 дни и даже не са се обадили, а единия само ми се жалваше как изплащал кредит за апартамент и колко тежко било положението.
Преди 3 дни се свързах с трета фирма - за сега никакъв резултат.

Видяло се е, че ще търся селските майстори и ще зареждам хладилника с бира.

Криза било, нямало работа....
 Re: Криза в строителството ли??
Автор: RAFA   
Дата:   20-06-12 18:45

Читави фирми останаха малко , явно си попаднал на тарикати, които са посредници само , не могат да намерят кой да ти свърши работата [smile] Или другия вариант толкова да са напред , че да не им се занимава с такава "малка" поръчка [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-06-12 18:47)
Автор: tantris   
Дата:   20-06-12 18:51

Да не си попаднал на големи фирми за алуминиева дограма?
В нашата навремето изпълнявахме доста частни поръчки за веранди, но сега след като се нагрухахме с големи проекти, почнахме да си правим оглушки за малките. Е, за приятели на шефа правим.
За Мароко става въпрос, иначе бих видял какво мога да направя по въпроса.
Дата:   20-06-12 18:58

Първата фирма е голяма, но ако са искали да ме отсвирят щяха да го направят още отначало. Все пак ми взеха 30лв за оглед...
Втората фирма е малка обаче, 2-3 души са и единия се жалваше постоянно че изплащал кредит. Бяха с доста стара кола.
Третата на която писах скоро е средна. Ама няма отговор.
Дата:   20-06-12 18:59

И всички се рекламират че правят козирки и други подобни, имат даже снимани разни балконски навеси, които са доста по-малки от моята поръчка.
Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-06-12 19:00

нестандартна ти е поръчката
Дата:   20-06-12 19:01

Ха, да бе, от стандартна по-стандартна е. Какво и е нестандартното:)
Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-06-12 19:04

значи ги мързи или поръчката им се струва малка или и двете
иначе криза има..
Автор: krist   
Дата:   20-06-12 19:17

може да се нек'ви фейк и да печелят само от огледите.. три огледа на ден и са към 2к на месец[smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   20-06-12 20:47

Взимай местните майстори, ама ще ти изпилят нервите. Ще трябва да им висиш на главите.
Автор: djogata   
Дата:   20-06-12 20:54

Щом са ти пратили обратно оферта за един навес, а за другия са си направили оглушка, може вярно да им се е видяла нестандартна поръчката. Не казвам, че задължително е нестандартна, просто че на тях евентуално единият навес им се е видял леееко по-сложен от 'джаста-праста бум-бам готово'. И затова са решили да се пробват да ти направят само 'по-лесният' навес, като междувременно са завишили квадратите за да вземат нЕкой лев все пак. Или просто тези, които са дошли да направят огледа, са меко казано некадърни и са объркали всичко [smilie5]
Дата:   20-06-12 21:01

Абе направиха ми оферта за по-сложния, който е ветрилообразен, а за лесния, който е чист и прост правоъгълник, не ми направиха.
Освен това все пак са общо 55кв.м. - метална прахово боядисана конструкция и 10мм поликарбонат, не е чак толкова малка поръчката.
Автор: biso   
Дата:   20-06-12 21:04

не е нормално да те мотаят във времето и да те държат в неведвние. отсвирвай ги
не се занимавам със строителство... но
като не ми харесва някоя поръчка давам висока цена и никога не мотая хората и не ги карам да чакат
Автор: НАСОО   
Дата:   20-06-12 21:07

много голяма част от фирмите за дограма са просто монтажници. Взимат размерите пращат ги на голямата фирма с която имат договор и онези ги правят. После идват и монтират. Оттук произтичат доста недоразумения и грешки при поставянето на дограмата.. За навесите е още по зле положението Тези които имат оборудван цех за производство на дограма, малката част от многото фирми, много рядко поддържат и оборудване за металообработване и заварчик/ци.. Та тези които са дошли при тебе после са дали размерите на некоя кифла, която ги е пратила на онези дето трябва да дадат цена, те да си сложат надценката, да видят дали ще могат да го монтират и да ти обадят, че ще го правят. Та аз си мисля, че някъде по тази верига от 5-10човека ти е оттекъл единия навес.
Автор: arakiss   
Дата:   20-06-12 21:23

дам, прав е НАСОО
пълно е с посредници в този бизнес
Автор: harvester_vn   
Дата:   20-06-12 22:17

boni написа:
> Видяло се е, че ще търся селските майстори и ще зареждам хладилника с бира.

Селските майстори знаеш ли кога ще ти направят конструкция за поликарбон? Приказките за налъмите и гугутката предполагам ги знеш [smilie5]

Причина да се мотая може да е и това, че са свикнали да работят по готови проекти, а ти нямаш нямаш истински такъв, пък те не могат да го измислят как да стане. Металните конструкции принципно не са много просто нещо. Друга причина може да е че са намерили по-голям обект и да са те отсвирили за да не изтърват него.

А иначе, криза има, и то голяма. Вервай ми! [smilie2]
Автор: Jim__Beam   
Дата:   20-06-12 22:44

.. Бони , имам хора дето могат да я свършат тая работа .... за не повече от 5-6-7 дена ..... всъщност нямам идея от това какво искаш .... така че , това е относително ... [smilie7]

.. Всъщност , те внасят термопанели от Италия и идеята е тия панели да влезнат в конструкцията .... хале , навес или там квото и да е ........ но , не пречи ако нямат обект сега, да ти врътнат една контсрукцийка с поликарбонат ..... [smilie3] [smilie3]
..

.. Ако решиш , мога да питам ..... да ви свържа .... и т.н. ....

... оттам вече , ако ти/им изнася - вършите работа ......

.. Ако имаш некви снимки на местата дето трябва да се прави нещото или чертежи и прочие - още по-добре ....... поне ще се знае за кво иде реч ... [smilie7]

Автор: CanoniO   
Дата:   20-06-12 22:47

Бони, сега е "хармана", дето се вика. Работят се само големи поръчки и се отсвирва всичко по-дребно. Миналата година наех бригада от цигани по същите причини. Сега съжалявам и се кълна, че вече ще наемам само руси хора, с розова кожа. По телефона не личеше, че са мангали.
Изчакай до есента, ще намериш свестни майстори. Питай и във направи си сам форума.
Автор: asahi   
Дата:   20-06-12 23:00

Като огладнеят сами ще дойдат.
Автор: air   
Дата:   20-06-12 23:03

Криза има, щото не падат големите кинти. Не се научиха и преди и сега да работят качествено и да спазват срокове и поети ангажименти. По време на разцвета на строителството куцо и сакато стана майстор.
Тия които са оцелели не е заради качествена работа, а заради връзки за работа.
Фирма, собственост на мой приятел от 1ви клас ми е правила ремонти вкъщи и всеки път като изпусне от контрол "майсторите" оплескват нещо.
Най поправимата грешка беше като "майсторът" си изтърва чука върху стъклопакета ....
Автор: iva_drag   
Дата:   21-06-12 15:11

Бе толкова е ниско нивото в някой фирми, че даже и като огладнеят не им идва на ума да почнат да работят като хората...

Автор: diandimov   
Дата:   21-06-12 17:11

Какво е това "поликарбон"?

[smilie11]
Автор: canonio   
Дата:   21-06-12 17:16

Най-вероятно нищо. Що?
Автор: diandimov   
Дата:   21-06-12 17:21

А, намерих, видях.

За спирки става, но когато се сложи на сгради е много грозно.
Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   21-06-12 17:33

boni написа:

> Абе направиха ми оферта за
> по-сложния, който е
> ветрилообразен, а за лесния, който
> е чист и прост правоъгълник, не ми
> направиха.
> Освен това все пак са общо 55кв.м. -
> метална прахово боядисана
> конструкция и 10мм поликарбонат,
> не е чак толкова малка поръчката.

Ами зависи... Поликарбоната я стигне хилядарка, я не, металната конструкция е на килограм...
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.