Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Питане за за навигация Garmin
Автор: dreamer   
Дата:   12-06-11 23:59

[shtrak]
 Re: Питане за за навигация Garmin
Автор: dreamer   
Дата:   13-06-11 00:01

GARMIN NUVI 1450Т или GARMIN NUVI 1390Т

Моля някой ако има лични наблюдения да ги сподели. Предварително благодаря.

Мнения за други модели на Garmin също ще са добре дошли.
Автор: klez   
Дата:   13-06-11 00:35

Земи си един андроид таблет по добре за 250-300лв ...
7 или 10 инча екран, андроид операционна система, кеф ти Garmin, кеф ти iGo, кеф ти приложения, кеф ти HUD (Head Up Display) ..... кот ти душа сака
Автор: klez   
Дата:   13-06-11 00:36

dedicated навигация в 2011 година си заслужава само ако навигацията струва.... хмз... 50-60лв

Аз се чудех ква навигация да взема и последно май на таблет се спрях... има опция през Bluetooth-a да го вържеш с OBD2 четец ако имаш такъв и да следиш в реално време показатели на двигателя и кво ли не (има такива програми просто), има една камара програми да си 'прожектираш' на предното стъкло скорост и какво ли още не, има разнообразие на GPS програми има си всичко :). Може филми да гледат тея в колата, може да си го разнасяш като таблет когато не ти трябва в колата...

Публикацията е редактирана (13-06-11 00:38)
Автор: papi   
Дата:   13-06-11 02:38

GARMIN NUVI 1390Т
аз ползвам тази
работи безупречно
Автор: MarinY   
Дата:   13-06-11 03:04

Като навигация, разлика няма да откриеш. Различното са екстрите - блутут, хендсфри, размер, склад за снимки и адреси и т.н. По това си ги избирай.
П.П.Става дума за Гармин. Свикнал съм му и всичко друго, на мен ми е "дървено". Пробвал съм на приятели други марки, имам на телефона ... най-голямата разлика е, че гармина реагира на десета от секундата. За какво ми е красива и евтина (безплатна) навигация, която ми казва да завия, след като съм отминал кръстовището.
Там, безплатни карти, свалени програми и т.н., ще чуеш и други мнения.
Автор: Славов   
Дата:   13-06-11 06:42

Eй, конкретно и точно зададен въпрос, и още първия отговор, вземи си един андриод таблет..... [smilie4]
Автор: Mamysto   
Дата:   13-06-11 07:08

Не мисля че е по- удобно да закрепиш някакъв таблет на таблото пред теб.

Вземи си някаква навигация, тези телефонните за нищо не стават. Нормална навигация, не такава дето прожектира скорост и филми.

Автор: Todd   
Дата:   13-06-11 09:26

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/pwle4529.JPG
http://eu.chinavasion.com/images/chinavasion-CVGY-CS12-2.jpg.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/hozm5267.JPG
http://eu.chinavasion.com/images/chinavasion-CVGY-CS12-4.jpg.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/rpup2528.JPG
http://eu.chinavasion.com/images/chinavasion-CVGY-CS12-3.jpg.jpg

Моето уникално тамагочи !!![cool]

за 100 кинта -от Лондон !!! [smilie18]

С виндос мобиле - отключихме го че се не видеше и после кеф ти Гармин , кеф ти IGO

Ама гармина не издържа теста и бе деинсталиран !!!

Утре заминава към Атина надолу ...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Myth   
Дата:   13-06-11 09:30

Автор: Mamysto
Дата: 13-06-11 07:08

Не мисля че е по- удобно да закрепиш някакъв таблет на таблото пред теб.

Вземи си някаква навигация, тези телефонните за нищо не стават. Нормална навигация, не такава дето прожектира скорост и филми.

Хайде да не си приказваме глупости, за нищо не ставата, ама друг път много са си добре даже.
Имам навигация Garmin от както си взех андроид телефон, ползвам само него за навигация.

. Пробвал съм на приятели други марки, имам на телефона ... най-голямата разлика е, че гармина реагира на десета от секундата. За какво ми е красива и евтина (безплатна) навигация, която ми казва да завия, след като съм отминал кръстовището

Това не е така не заблуждавайте хората.
Автор: mamysto   
Дата:   13-06-11 09:53

Добре де, говоря от личен опит.

Докато шофираш да гледаш нещо друго вместо закачен на таблото dedicated GPS просто не е безопасно.

За навигацията която има айфона - мога да кажа, че е смешно и непотребно нещо.
Вероятно би трябвало всеки 200 метра да спираш в аварийното и да дочакваш точката да те догони, иначе наистина ти казва да завиеш доста след като си отминал кръстовището.

Имаме три апликации за навигация на тоя телефон, и трите са еднакво заспали.
Вършат работа само ако ходиш пеш, може би.

Имаме и един боклук TomTom, единствено го взехме защото е с голям екран.
Иначе понякога се включва сам и почва да си говори както е в жабката, или просто се откача и пада в краката както си караш...
Но видяхме че ТомТом е холандска фирма (май), и си викаме - ясна работата.
Автор: chicken   
Дата:   13-06-11 10:10

Myth, колкото и да не ти харесва, това са фактите. Моя телефон си има фабрично закрепване за таблото/стъклото, и кво? Наложи се да спра една програма, която работеше постоянно, но и лапаше рам ,за да може навигацията що годе да е в час. И пак изостава.Да, проблема е и софтуерен, освен хардуерен, но това не променя нещата. Няма как устройство направено за конкретна цел да не работи по-добре от боклуците, дето толкова много неща се опитват да правят, че вече с нищо не се справят като хората.
Дата:   13-06-11 10:14

Аз също говоря от личен опит, Grmin Nuvi 255 не съм го слагал от както си взех андроид телефон, LG Optimus One инсталирал съм му iGo единствения недостатък е, че няма търсене на кирилица на улиците и градовете. Работи перфектно в някои отношения е по-добър от Garmina, а това за закъснението... няма такова нещо, ако беше така щях да кажа, че е неизползваем, при мен всичко си е точно.
Автор: Ondine1   
Дата:   13-06-11 10:16

От 3г ползвам навигация на Garmin/ после като изляза ще видя кой аджеба точно модел е,че всички изглеждат еднакво/[smilie8] [smilie5] Много съм доволна!Единствено в БГ съм бъркала път с него [smilie10].
Пробвала съм и през телефон навигация не ми беше толкова удобно [smilie8]
Автор: Insight   
Дата:   13-06-11 10:18

MarinY написа:

> Като навигация, разлика няма да откриеш. Различното са екстрите
> - блутут, хендсфри, размер, склад за снимки и адреси и т.н. По
> това си ги избирай.
> П.П.Става дума за Гармин. Свикнал съм му и всичко друго, на мен
> ми е "дървено". Пробвал съм на приятели други марки, имам на
> телефона ... най-голямата разлика е, че гармина реагира на
> десета от секундата. За какво ми е красива и евтина (безплатна)
> навигация, която ми казва да завия, след като съм отминал
> кръстовището.
> Там, безплатни карти, свалени програми и т.н., ще чуеш и други
> мнения.
[smilie24] [smilie24]
Горе долу споделям това мнение, само дето след като съм си играл с Гармин Нуви 200, ГоКлевър (4335 май беше), Блаупункт Травел пайлът 100 и телефон ТуТн-II - нито един от тях не ми е "...казвал да завия след като съм отминал кръстовището"

Todd написа:

> С виндос мобиле - отключихме го че се не видеше и после кеф ти
> Гармин , кеф ти IGO
>
> Ама гармина не издържа теста и бе деинсталиран !!!
>
> Утре заминава към Атина надолу ...
>
> [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
>
>

... имам подозрения, че е Уиндоус ЦЕ, а не мобиле.
iGo - върши работа само по шосетата... ако караш извън тях не знам как се оправяш без гармин.[smilie24] [smilie24]
Автор: burningice   
Дата:   13-06-11 10:23

Garmin [smilie23]
Дата:   13-06-11 10:27

Да за Гармин OFFROAD картите са добри.
Автор: Todd   
Дата:   13-06-11 10:28

IGO го ползвам изключително извън пътя защото по главните пътища въобще не го ползвам !!! [smilie5]

От утре отново влиза в действие по трасето на рали Акрополис - а то е изключително и само в къра !!!

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: lubo555   
Дата:   13-06-11 10:33

Гармин 1350 ползвам аз...много съм доволен! Навигациите на Гармин са 100 пъти по-добри от разни на мобилни телефони и тн .
Дата:   13-06-11 10:35

Навигациите на Гармин са 100 пъти по-добри от разни на мобилни телефони и тн .

Ай вземи да се обосновеш щото ми писна да слушам глупости.
Автор: asklep   
Дата:   13-06-11 10:51

Какъвто и гармин да избереш няма да сгрешиш ,за предпочитане е с по голям екран и ако те интересува блутут функция ,аз съм с Garmin nuvi 250 съвсем семпло но непрекъснато му обновявам картите на геотрейд разработка търсиси на кирилица перфектно работи коректно ,все повече населени места се добавят за търсене по улици обекти ит.н.
Автор: s_dyakov   
Дата:   13-06-11 11:06

По скоро 1390Т ако те интересува блутута.
Много полезно между другото. можеш да си говориш през гармина и е читаво като чуваемост.

1450Т е с по голям екран но каот гледам всеки кой да е модел дори 205 може да ти свърши същата работа.

https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=134&compareProduct=67374&compareProduct=32700

Автор: chill   
Дата:   13-06-11 11:06

Ей това ползвам, върши идеалнo работата и самото устройство е стабилно изработено - метал и стъкло, имам пълни карти за Европа и България, един куп абонаменти за traffic-control, и за скромна сума (120лв или нещо подобно) получаваш доживотен абонамент за обновяване на картите.

http://www.garmin.bg/?s=5&i=270
Автор: djogata   
Дата:   13-06-11 11:45

Тези горе дето говорите, че навигациите на смартфони бавели - еми вземете си по-бърз смартфон и няма да имате проблеми?

Също така и програмата има значение, програмата на ТомТом примерно е МНОГО по-бърза от тази на Гармин.

Аз примерно ползвам HTC HD2, с 1ГХц процесор и 512МБ рам, и досега никога не се е забавял с нищо. Ползвам ТомТом навигация на него повече от година.
Преди това имах HTC Touch Diamond, но и с него ТомТом си работеше перфектно, Гармина обаче бавеше.
Автор: aeobs   
Дата:   13-06-11 11:59

djogata, myth, сигурен съм, че опита ви с андроидите е по-основни пътища.
Гармин - андроид, говорим си за ябълки и портокали, няма никакъв смисъл.
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена