Автор: Diandimov
Дата: 22-06-10 03:26
Някак чувствам, че един етап от живота на ФФ е отминал. Затова, съзнавайки че темата ми може да бъда изтрита незабавно, искам да кажа няколко неща набързо. С големи симпатии към абсолютно всички, админи и юзъри - към всички!
Противно на статистиката която имат админите, аз от доста време влизах заради Клуба. Много хора казват, че правят същото.
Защо? Защото да - това е фотографски форум, но е (беше) интересно в клуба. Във вида допреди малко искам да кажа.
Беше се образувала една социална група, живо напипваща пулса на деня. Впредвид черезвичайните обстоятелства в България, а и в света изобщо, мисля че съществуването и общуването на тая група е оправдано.
Фотографската професия е много стресова, работи се с хора от различни слоеве на обществото. Тая професия изисква много умения, знания, талант, пари, дипломатичност и усет. Не е ли така? Следователно активните членове на клуба могат да бъдат приемани като адекватни и будни хора, в повечето случаи.
Тогава - ако е така - защо да не се приеме, че хората живеещи активно в Клуба преди промените са живеели на практика с живия пулс на обществото? И са изразявали свободно мнението си на в един толерантен форум, без особени цензури и полицейщина. С каква цел? Защо не най- елементарната: пробуждане.
Ние всички се нуждаем неистово от някакво пробуждане!
Не казвам че можем или щяхме да сме опасни. Не казвам че трябва да подстрекаваме към анархия или да убиваме други юзъри, които дори не сме виждали. Но, от друга страна, има множество примери от историята и съвремието, които показват устойчивостта и значимостта на такива групи!
Като например Войната на капитаните, Правителството на Санкт- Петербургските художници, Кабинета на френските готвачи, и прочее. (По памет)
Защо трябва да се "кастрират"? Не могат ли да се оставят и да се види дали няма да прерастнат в нещо повече? Да изкристализират нещата?
Аз лично оставам настрани вече. Или ще търся друг форум някакъв, не знам. Това сигурно е ОК - само снимки, цуни - муни, и толкова оттук нататък.
А би било добре ако можем да коментираме злободневни статии и новини, и да изказваме мнения. Отново. Дори ако трябва да е видно само за регистрирани юзъри на ФФ.
|
|