Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ...А беше интересно...
Автор: Diandimov   
Дата:   22-06-10 03:26

Някак чувствам, че един етап от живота на ФФ е отминал. Затова, съзнавайки че темата ми може да бъда изтрита незабавно, искам да кажа няколко неща набързо. С големи симпатии към абсолютно всички, админи и юзъри - към всички!

Противно на статистиката която имат админите, аз от доста време влизах заради Клуба. Много хора казват, че правят същото.
Защо? Защото да - това е фотографски форум, но е (беше) интересно в клуба. Във вида допреди малко искам да кажа.
Беше се образувала една социална група, живо напипваща пулса на деня. Впредвид черезвичайните обстоятелства в България, а и в света изобщо, мисля че съществуването и общуването на тая група е оправдано.
Фотографската професия е много стресова, работи се с хора от различни слоеве на обществото. Тая професия изисква много умения, знания, талант, пари, дипломатичност и усет. Не е ли така? Следователно активните членове на клуба могат да бъдат приемани като адекватни и будни хора, в повечето случаи.
Тогава - ако е така - защо да не се приеме, че хората живеещи активно в Клуба преди промените са живеели на практика с живия пулс на обществото? И са изразявали свободно мнението си на в един толерантен форум, без особени цензури и полицейщина. С каква цел? Защо не най- елементарната: пробуждане.
Ние всички се нуждаем неистово от някакво пробуждане!

Не казвам че можем или щяхме да сме опасни. Не казвам че трябва да подстрекаваме към анархия или да убиваме други юзъри, които дори не сме виждали. Но, от друга страна, има множество примери от историята и съвремието, които показват устойчивостта и значимостта на такива групи!
Като например Войната на капитаните, Правителството на Санкт- Петербургските художници, Кабинета на френските готвачи, и прочее. (По памет)
Защо трябва да се "кастрират"? Не могат ли да се оставят и да се види дали няма да прерастнат в нещо повече? Да изкристализират нещата?

Аз лично оставам настрани вече. Или ще търся друг форум някакъв, не знам. Това сигурно е ОК - само снимки, цуни - муни, и толкова оттук нататък.

А би било добре ако можем да коментираме злободневни статии и новини, и да изказваме мнения. Отново. Дори ако трябва да е видно само за регистрирани юзъри на ФФ.

Re: ...А беше интересно...
Автор: sunnyshot   
Дата:   22-06-10 04:31

Задължена съм да напиша мнение, защото аз разрових съдържанието на клуба с една тема миналата седмица.

Само че тогава протестирах срещу безсмислиците от рода на около 20-тина заглавия "Клуб на ...", "Кой ме дразни, мен прекрасната", "Ах, Lalinda ме дразни щото съм специален...". Протестирах също срещу вулгаризмите от сорта "Коя курва...", съпроводени с "ах на батко", "ах на татко", срещу злонамерения спам и т.н.
И срещу абсолютно ненужните персонални нападки.

Но защо да не можем да коментираме злободневни статии и новини? Това вече слага забраната в съвсем друга посока и прави клуба още по- безинтересен.

(но може би осигурява спокойна политическа коректност на admin [smilie3] )

Автор: mladenov   
Дата:   22-06-10 05:03

sunnyshot,не мисля че такава забрана може да осигурява спокойна политическа коректност на admin ,просто защото винаги ще има някой недоволен от това което се пише в Клуб-а!
Ти беше права да разровиш "мравуняка",защото напоследък наистина имаше много простотия из него! Не мисля че админите ще постигнат нещо повече от това да си отворят още работа като следят всяка тема "от-до" защото това ще е единственият начин да постигнат това което искат.Интересно ми е как ще се процедира с теми които започват в съвсем нормален тон и лека-полека нещата започнат да стават груби(както между впрочем е със почти всяка тема в Клуб-а)!Цялата тема ли ще бъде изтрита ,или само тази част която съдържа обиди или неприлични коментари?Ще бъде наказан автора пуснал темата,или тези които са използвали профанизми в нея? А как ще се контролират обидните коментари или неприятните забележки под формата на коментари към публикувани снимки? Или правилата на добрият тон ще се отнасят само за Клуб-а?
Въобще,смятам че Админите се захващат с нещо което няма да бъде по силите им![beer]

Автор: тьма   
Дата:   22-06-10 06:02

аз пък ги подкрепям - клубчето се напълни с много боклук като тематика - тук обаче съм против казаното от sunnyshot за клуб на.. - що да си няма клубче в клубчето - при това обединението става не по политически или някви други признаци, а по възраст - няма нищо лошо в това

а за пълното изпростяване и копирането на материали от други сайтове - прави са - давайте просто линк към някоя тема - всеки да си чете и пак може да обсъждате

за това с нападките към определени "юзери"/ама че противна дума/ са попаднали точно в десятката - прекалихте

а и има теми - толкоз прости, ще мъ извините, че не им е мястото и в пуберски форуми

браво, админи

и не ги мислете - едва ли ще следят всяка ваша думичка - едно нещо да не кажете както требе и блокаж за една седмица - да видите как ще се научите, я ме вижте мен колко съм вече примерна[smile]

Автор: hery   
Дата:   22-06-10 06:39

Според мен, Diandimov е напълно прав.

Аз също мисля, че един етап от живота на ФФ е отминал

Админ пише: Клуб е предназначен за разтоварване на напрежението, натрупано в ежедневието, а не за създаване на по-голямо. Ами точно така се разтоварва човек от напрежението.

В този аспект ви обръщаме внимание, че не е препоръчително да копирате тук постоянно и без мярка ежедневните новини от други сайтове - всеки може да си ги прочете и дискутира там

Може да ги прочете там, но той иска да дискутира злободневните проблеми точно с приятелите си от този форум.

sunnyshot, [smilie24]

Автор: MarinY   
Дата:   22-06-10 06:39

Скучнотата е ... качество на ленивия мозък.
[beer]

А ограниченията са неотменимото зло на социалния живот, номерът е да ги приемаш като предизвикателство. Мен, те не ме спъват, а че има какво да се чисти - понякога и огън трябва да се запали.
Автор: мара   
Дата:   22-06-10 07:58

аз ще се изкажа само зарад принципа - против съм всяква цензура.
Автор: netLady   
Дата:   22-06-10 08:16

Kakво съвпадение?! Точно преди няколко минути по pro.bg коментираха нестихващите мераци в парламентна за контрол на интернет пространството, респективно свободата на словото, във връзка с изборното законодателство.
Автор: danvan16   
Дата:   22-06-10 08:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: chicken   
Дата:   22-06-10 08:25

Аз пък не съм против мара, ама съм съгласен с началството. Преди година, година и нещо клуба по го мязаше. Признавам, аз дълго време не смеех да пиша, щото мислех, че е за старите форумци, за "заслужилите" [smilie5] И че не може всеки дрисльо от представяне да се цепи тук. Ма се оказа, че не било така. Както и да е, нека си се пишат простотии, ама наистина много злоба се изля тук. Не мога да се съглася с hery, че това е начина за разтоварване от напрежението. Това е начина да се изпляска тотално. наблюдава се популация на антисоциални типове. Няколко пъти казах, че не съм анономен, предпочитам ако някой иска да ми каже нещо да дойде в кафето. Ако трябва ще го почерпя, ако ще и бой ше ям ако се скараме, ама да си е както си требе. Щото тука кучето си лае, мъжете се напъват и все се стига до обиди и напрежение
Автор: nsirakov   
Дата:   22-06-10 08:43

100% зад това.. дори е закъсняла мярка...

писнало ми е от злободневки, под дрънканици и постоянно черногледство
Автор: asahi   
Дата:   22-06-10 08:52

Малко почивка от този, този и онзи ще дойде добре. Интаресно, че най-крайните креатури не се бяха проявявали активно през последните седмици.
Автор: arakiss   
Дата:   22-06-10 09:04

Автор: danvan16
Дата: 22-06-10 08:19

само за протокола - на български дума "черезвичайни" няма. Българската дума е извънредни. [smilie7]

бе то и "впредвид" няма, ама карай [smilie5]
т'ва сега не знам реплика или дуплика стана [smilie18]
Автор: J0R0   
Дата:   22-06-10 09:11

А би било добре ако можем да коментираме злободневни статии и новини, и да изказваме мнения.

Никой никога не е пречил да се коментират каквито и да е теми, нито да се спори по каквато и да е тема.

Това което категорично не искаме в клуба е личностни нападки, обиди, нецензурни изрази, откровени псувни, расова, ентическа и сексуална нетолерантност.

Наречи го "кастриране".
Аз го наричам "почистване".
Въпрос на терминология.
Автор: matataupa   
Дата:   22-06-10 09:16

Сложете и един бутон- Докладвайте[smilie7]

Кой пророкуваше за 2012. иде[smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   22-06-10 09:16

Вероятно за някои персонално трябва да се направи списък със забранени думички и помисли, защото авточувството им за мярка е настроено на други стойности.

Например идеята "еди кой си го осъдили, че нарекъл ХХ топидиот, но в Страсбург го оправдали и това ми дава право да наричам АА и ВВ чукундур и мотика безнаказано" на мен хич не ми допада. Не искам да участвам в разговори на такова откъм изразни средства каруцарско, а откъм доводи дилетантско ниво.
Автор: NeDDRaG   
Дата:   22-06-10 09:20

Админ е забравил политическите теми.
Дата:   22-06-10 09:23

Чей, че като видях последните 2 поста се сетих- новостите автоматично бамват ... къ да го назовем... професор Веселинов- нали няма да допуснете това[smilie8]

Никаква обида- да негонен побегна- прякорът си е негов и сам го предложи в услуга на потребителя[smilie18]

Автор: danvan16   
Дата:   22-06-10 09:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: ivenchev   
Дата:   22-06-10 09:31

... с което се налага да си търся интересните на 2-ри екран ...

Ето, който търси - намира. [smilie3]
Автор: Императорът.   
Дата:   22-06-10 09:31

На пръв поглед админите са прави, но прекаляват с усърдието си, затова Диан Димов е по-прав.

Сега форумът тотално ще изпростее, защото 80% от смислените теми ще бъдат изтрити. Съни протестира срещу темите от родът на "Клуб на...", ама скоро само те ще останат.

Правила трябва да има, но и свобода на словото - тоже - иначе къде отиваме? Каква благинка ни остана от "демокрацията" след всичките и безобразия, освен поне да говорим свободно?
Автор: snoopoff   
Дата:   22-06-10 09:32

вие сте луди бре!
Дата:   22-06-10 09:33

[smilie8]

Въздържам се от коментар по темата за свободното говорене.

Еххх,на тия години ша ам научат да съм предпазлив[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: vassilk   
Дата:   22-06-10 09:41

Според мен битките станаха прекалено много,както и личните нападки.Различните форми на протест срещу държава/правителство няма да коментирам.Почти всички сме участвали....
Автор: юнга   
Дата:   22-06-10 09:43

Вие тука какво сега?
На новите правила ли завидяхте?
Замислете се и ще ви стане тъпо.[ezik]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена