Автор: d256h
Дата: 16-03-10 14:49
Нееееее, това ТУК е ала-бала. Ако някой го интересува генетичният му корен може да си направи тестове, ама струват няколко хиляди евра.
Размисли...все по-често ме спохождат...
Общо погледнато, един човек да се притеснява от принадлежността си към даден етнос е нишизъм (моя дума). Все повече усещам, че в реалния свят има голямо разслоение на хората на по-висши и по-нисши същества. Възпиращото в мен по тази тема да стигна до края е че все пак, всички хора сме направени от подобна тъкан и органи т.е не може да се гледаш в огледалото и да се укоряваш заради това, че многократно по-висшите закони на природата са те направили такъв, какъвто се виждаш в момента (в огледалото).
Мдааа, живота е като бакалски тефтер на самосъзнанието човешко. В двете колони (дебит и кредит) се записват всекидневно делата и чувствата на човек. Затова не се чудете, когато срещнете богат човек, който не притежава пари и власт... неговия кредит на удовлетворение е изпълнил и препълнил тефтера му...
Обратното също е в сила, вечно има вкиснати и недоволни хора от всичко.
Затова...има хора, които няма да разберат случката, когато, когато..когато случайно в един Лондонски хотел, в дъното на коридора, на приземния етаж видях снимка на Армен Джигарханян. Попитах, кой е окачил тази снимка и се оказа, че е на собственичката на хотела, арменка. Казах и че това е един от любимите ми актьори и... навлезнахме в друг свят. Жената започна да разказва живота си, да си спомня за Армения, каза че е идвала и в България. Този един час приказки за Джигарханян и Армения ми дойде изневиделица в английската действителност, но и още веднъж ми показа, че човек ако сподели с непознат своята радост или симпатия към 'добрите хора' това може, да му донесе огромно удовлетворение. Моя кредит на преживяно удоволствие се увеличи! Въпреки, че формално, за някой страничен наблюдател срещата ни би изглеждала, като разговор между някакъв българин и някаква арменка... каквото и да означава това.
|
|